دسته بندی :
 

روکش های دندانی :

در مورد دندانهایی که به شدت آسیب دیده اند روکش های دندانی میتوانند درمانی مناسب باشند. روکش های دندانی پس از آماده سازی و تراش دندانها ، دندان زیرین را مورد محافظت قرار می دهند، روکش های دندان در اصل از یک فریم فلزی که توسط سرامیک و یا پرسلن پوشیده شده اند، ساخته میشوند.

 

روکشهای دندانی انواع مختلفی دارند:

امروزه انواعی از روکش ها ساخته میشوند که فاقد هر گونه آلیاژ فلزی در ساختارشان هستند که در این نوع پروتزهای سرامیکی بدلیل نداشتن آلیاژهای فلزی در ساختمانشان زیبا تر از پرسنل هایی که دارای فریم هستند بوده و جلوه ای زیباتر داشته و همانند دندان طبیعی نمود دارند ولی باید توجه داشت که تمام پرسلن نسبت به روکش هایی که به فلز متصل هستند ، مقاومت کمتری دارند.تنها استثناء  نوع مقاوم فاقد فلز روکش از نوع زیرکونیوم میباشد.

پروتز های پرسلنی متصل به فلز pfm

بسته به آلیاژی که مورد استفاده قرار میگیرد به انواع precious – semi precious – non preious تقسیم میشود.

این تقسیم بندی به دلیل تفاوت در عناصر سازنده آلیاژ انجام گرفته است. نوع آلیاژی که مورد استفاده قرار میگیرد تاثیری مستقیم در زیبایی ، ظرافت و حفظ سلامت لثه دارد. همچنین میزان تراش دندان نسبت به نوع آلیاژ متفاوت است.

باید توجه داشت در انواع pfm بر خلاف انواع فاقد فلز با گذشت زمان ممکن است لبه های فلزی پروتز اکسپوز شده و زیبایی لبخند را تهت الشعاع قرار دهد.

 

7 تیر 1394 - 23:51
بازدید ها: 5697
دسته بندی :
 

روشی جدید و راهی جایگزین برای درمان پوسیدگی است. از آنجائیکه مینای دندان یکی از مقاوم ترین ترکیبات در طبیعت است و جایگزین نمودن انساج طبیعی دندان با سنتینیک تقریبا غیر ممکن می باشد، با این روش به دنبال تشخیص پوسیدگی ها در اولین مراحل تشکیل و درمان آنها با حداقل تخریب انساج طبیعی دندان می باشد.

در این روش با استفاده از مواد آشکار کننده پوسیدگی، سیستم های بزرگ نمایی، نورهای فیبر اپتیک لیزر و مواد ترمیمی همرنگ دندان بدنبال تامین این هدف می باشند.

در بیش از 90 درصد موارد نیازی به تزریق مواد بی حس کننده نبوده و درمان زمانی به مراتب کمتر، طول می کشد.

7 تیر 1394 - 18:38
بازدید ها: 2669

رعایت بهداشت دهان و دندان :

برای داشتن دندان های سالم و مقاوم و عاری از عفونت، رعایت روزمره بهداشت دهان و دندان در منزل ضروری میباشد.

با توجه به زندگی ماشینی و گرفتاری های روزمره برای بسیاری از مردم رعایت بهداشت دهان و دندان از کمترین اولویت برخوردار است و این نتیجه ای جز صرف هزینه های سنگین و اختصاص زمان طولانی برای خدمات دندانپزشکی نخواهد داشت.

مسواک زدن مهمترین بخش از روش های رعایت بهداشت در منزل است.

مسواک زدن باید در سنین پائین تر آموزش داده شود. مسواک زدن منظم، پلاک و باکتری ها را که عامل پوسیدگی و بیماری های لثه می باشد را تمیز می نماید. انتخاب مسواک مناسب ضروری است و هر سه ماه باید تعویض شود.

استفاده از نخ دندان بصورت روزمره بخشی از رعایت بهداشت دندان می باشد. استفاده حداقل یک مرتبه از نخ دندان در روز مانع از سخت شدن پلاک ها بر روی دندان و در نتیجه پوسیدگی و بیماری لثه می شود. استفاده از نخ دندان قبل از مسواک زدن ضروری است.

قرص های آشکار کننده پلاک :

این قرص ها محصولاتی تازه جهت نشان داده تجمع پلاک ها بر روی دندان هستند که از ترکیبات گیاهی بدون ضرر ساخته شده اند. این قرص ها به شما این امکان را می دهند تا با مسواکی دقیق تر، پلاک های دندانی را قبل از سخت شدن بخوبی پاک کنید.

با استفاده از این قرص ها بعد از مسواک زدن و استفاده از آئینه شما میتوانید مناطقی که بخوبی تمیز نشده اند را مجددا مسواک کنید. و بدین طریق امکان ایجاد پوسیدگی دندانی و بیماری های لثه را به حداقل برسانید.

فلوراید تراپی :

فلوراید یکی از بهترین روش های پیشگیری از پوسیدگی دندانی میباشد که علاوه بر پیشگیری از پوسیدگی دندانی، به بازسازی دندان هایی که دچار پوسیدگی اولیه می باشند کمک میکند.

در شهرهای بزرگ مقدار اندکی فلوراید به آب شهر افزوده میشود. تحقیقات نشاندهنده کاهشی 60 درصدی در میزان شیوع پوسیدگی است.

استفاده از خمیر های دندانی حاوی فلوراید و دهان شویه های فلوراید دار به حفظ سلامتی دندان کمک شایانی می نماید.

 
اهمیت تغذیه در در سلامت دندان :

آنچه خورده میشود و آنچه آشامیده میشود تاثیر بسزا در سلامت دندان دارد. استفاده از رژیم غذایی مناسب به افزایش توان سیستم ایمنی در مقابله با عفونتها از ان جمله عفونت های دندانی دارد. استفاده کمتر از مواد غذایی حاوی کربوهیدرات ها در کنار کاهش استفاده از نوشابه های گاز دار دارد. استفاده از لبنیات، آجیل و میوه جات و سبزیجات تازه گامی اساسی در حفظ سلامت انساج دهان دارند.

اسید ناشی از مصرف مواد غذایی و نوشابه میتواند در طی 20 دقیقه بعد از مصرف غذا به دندان صدمه بزند در نتیجه مسواک بعد از غذا ضروری است. در غیر اینصورت استفاده از آدامس های بدون قند بعد از مصرف غذا میتواند به حفظ سلامت دهان کمک کند.

 

 

 

7 تیر 1394 - 18:33
بازدید ها: 1801
evaluation of frequency of different major salivary glans tumors in patients referred to pathology department of imam reza hospital during 1381-1390 years.
abstract :
background :
salivary gland tumors are an important part of oral and maxillofacial pathology. these tumors constitute 3-10 % of all head and neck neoplasms.incidence of these tumors may be associated with race and geographic region. this study aimed to determine the frequency and types of benign and malignant tumors of the major salivary glands in patients referred to the department  of pathology imam reza hospital in tabriz between 2002 and 2012 years.
methods :
in this descriptive analytic and retrospective study, all of major salivary gland tumors from archive of the pathology department of imam reza hospital at tabriz during 10 years period were extracted. the data including age ,gender,location and type of tumors were obtained from medical records.descriptive statistics were carried  out by using spss 15 software .
result :
these were 136 patients with salivary gland tumors in the 10 years study . 82/4 % of the patients had benign tumors while 17/6 % was malignant .chisquare test showed significant difference in the frequency of these tumors. in benign tumors 57/1 % were male and 42/9 % female. pleomorphic adenoma was the most common benign tumor. in malignant tumors 45/8 % were male and 54/2 %  female. squamous cell carcinoma was the most common malignant tumor. the average  age of patients with benign and malignant tumor was 42 and 45 years, respectively. parotid was the most common site of involvement.
conclusion :
although there are some similarities in the frequency of salivary glands tumors included age,gender,type of these tumors in different communities, in some cases there are also significant differences that can reflect geographical and racial factors in the prevalence of these lesions.
31 فروردین 1394 - ساعت : 18:46
بازدید ها: 1662
بررسی فراوانی انواع تومورهای غدد بزاقی ماژور در بیماران ارجاعی به بخش آسیب شناسی مرکز آموزشی درمانی امام رضا در تبریز طی سالهای 81 تا 90
زمینه و هدف:
تومورهای غدد بزاقی بخش مهمی از پاتولوژی دهان و فک و صورت را شامل می شوند. این تومورها با نواحی جغرافیایی و نیز نژاد در ارتباط باشد.این مطالعه با هدف تعیین فراوانی و نوع تومورهای خوش خیم و بدخیم غدد بزاقی ماژور در بیماران ارجاعی به بخش آسیب شناسی مرکز آموزشی درمانی امام رضا در تبریز طی سالهای 81 تا 90 انجام شد.
روش کار:
در این مطالعه توصیفی تحلیلی گذشته نگر با مراجعه به آرشیو بخش آسیب شناسی مرکز آموزشی درمانی امام رضا در تبریز کلیه پرونده های گزارش شده بعنوان تومور غدد بزاقی ماژور در یک دوره ده ساله مورد اطلاعات بیماران از لحاظ سن جنس محل و نوع هیستوپاتولوژیک ضایعه به کمک نرم افزار آماری و با استفاده از آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها :
نتایج نشان داد که طی بررسی ده ساله پرونده ها 136 بیمار مبتلا به تومور غدد بزاقی بودند.
از این تعداد 82/4 در صد مبتلا به تومور خوش خیم و 17/6 در صد مبتلا به تومور بدخیم بودند.
آزمون کای اسکوار اختلاف معنی دار را در فراوانی این تومورها نشان داد.
ازبین مبتلایان به تومورهای خوش خیم تعداد 57/1 در صد مرد و 42/9 در صد زن بودند.میانگین سنی بیماران 42 سال بود.
شایعترین تومور خوش خیم پلئومورفیک آدنوما بود.
از بین مبتلایان به تومورهای بدخیم تعداد 45/8 در صد مرد و 54/2 در صد زن بودندمیانگین سنی بیماران 45 سال بود. شایعترین تومور بدخیم اسکواموس سل کارسینوما بود.غده پاروتید شایعترین محل در گیری تومورهای غدد بزاقی بود.

بحث و نتیجه گیری :
انجام مطالعه ده ساله حاضر نشان می دهد اگر چه فراوانی تومورهای غدد بزاقی از لحاظ شیوع سن جنس محل و نوع این تومورها در برخی از موارد با نتایج مطالعات مشابه در سراسر نقاط جهان تقریبا هماهنگی دارد. در موارد قابل توجهی نیز اختلافات چشمگیری در مقایسه با سایر جوامع به چشم می خورد که می تواند بیانگر نقش عوامل جغرافیایی و نژادی در شیوع این گونه ضایعات باشد.
31 فروردین 1394 - ساعت : 17:33
بازدید ها: 2016
دسته بندی : آموزشی
بر خلاف تصور برخی افراد جرمگیری صحیح به هیچ وجه به مینای دندان ها آسیب نمی رساند.جرمگیری یا با قلم های دستی یا با وسایل سونیک و اولترا سونیک انجام می شود.در وسایل اولترسونیک ارتعاشات تولید شده وطول موج فوق صوت ایجاد شده و لرزش ایجاد شده باعث کنده شدن جرم از دیواره مینا می گردد.همچنین با ایجاد حباب های ریز بعلت همراهی با آب در اعماق شیار ایجاد شده در لثه اکوسیستم باکتری های  مقیم شده در محیط بدون هوا را بهم زده و موجب از بین رفتن آنها می گردد.
مرحله نهایی جرمگیری برساژ با خمیر پروفیلاکسی است که حاوی پیروفسفات است که مانع تجمع پلاک فرصت طلب میگردد همچنین خمیر پروفیلاکسی با مواد ساینده زبری و خشنی سطوح جرم کنده شده از روی مینا را بر طرف میکند.
سموم تولید شده توسط باکتری های موجود جرم و کلونی باکتری سبب التهاب قرمزی تورم چرک وبوی بد دهان و بدنبال پیشرفت بیماری باعث جدا شدن لثه از دندان و تحلیل لثه و عریان شدن دندان و در نتیجه حساسیت دندان به سرما و گرما می شود.و در نهایت لقی دندان می گردد.
30 فروردین 1394 - ساعت : 17:1
بازدید ها: 5281
پلاک میکروبی لایه چسبناک و بی رنگی است که بطور دائم روی دندان ها و لثه تشکیل و انباشته میشود.و با مسواک زدن صحیح برداشته می شود و در طول روز نیز خوردن مواد غذایی سفت ومیوه هایی همچون سیب باعث برداشت پلاک و جلوگیری از تولید و جایگزینی کلونی باکتری میشود.
در صورت برداشته نشدن پلاک میکروبی از سطوح دندان با رژیم غذایی سفت و در صورت عدم رعایت بهداشت دهان روزانه در منزل باعث التهاب لثه و پدید آمدن جرم سفت و سخت یا بعبارتی پلاک میکروبی کلسیفیه می گردد.
جرم را نمی توان با مسواک زدن برداشت.خمیر دندان ها هم از تولید جرم جدید جلوگیری می کند.
تنها راه حذف جرم با روش جرمگیری توسط دندانپزشک می باشد تا کاملا پاکسازی گردند.
30 فروردین 1394 - ساعت : 16:46
بازدید ها: 2505

لثه های سالم از دندانهای شما در برابر بیماریهای لثه؛  محافظت نموده و لبخند بزرگ ! زیبایی را برای شما به ارمغان می آورند.در برخی بیماران تحلیل و نشست لثه ها مشاهده می گردد که بیماری لثه و مسواک زدن بیش از حد دو علت اصلی تحلیل لثه می باشند که می تواند منجر به تبعات زیر گردد :

  • لبخند نا زیبا
  • حساسیت دندان
  • کاهش استحکام دندان
  • پوسیدگی دندان
  • تجمع پلاک میکروبی
  • پیشرفت بیشتر تحلیل لثه در آینده
  •  

برای درمان تحلیل لثه از روشهای  درمانی مختلفی استفاده می گردد. 

 

 

قبل بعد
30 فروردین 1394 - ساعت : 16:19
بازدید ها: 1814