دسته بندی : آموزشی
بر خلاف تصور برخی افراد جرمگیری صحیح به هیچ وجه به مینای دندان ها آسیب نمی رساند.جرمگیری یا با قلم های دستی یا با وسایل سونیک و اولترا سونیک انجام می شود.در وسایل اولترسونیک ارتعاشات تولید شده وطول موج فوق صوت ایجاد شده و لرزش ایجاد شده باعث کنده شدن جرم از دیواره مینا می گردد.همچنین با ایجاد حباب های ریز بعلت همراهی با آب در اعماق شیار ایجاد شده در لثه اکوسیستم باکتری های  مقیم شده در محیط بدون هوا را بهم زده و موجب از بین رفتن آنها می گردد.
مرحله نهایی جرمگیری برساژ با خمیر پروفیلاکسی است که حاوی پیروفسفات است که مانع تجمع پلاک فرصت طلب میگردد همچنین خمیر پروفیلاکسی با مواد ساینده زبری و خشنی سطوح جرم کنده شده از روی مینا را بر طرف میکند.
سموم تولید شده توسط باکتری های موجود جرم و کلونی باکتری سبب التهاب قرمزی تورم چرک وبوی بد دهان و بدنبال پیشرفت بیماری باعث جدا شدن لثه از دندان و تحلیل لثه و عریان شدن دندان و در نتیجه حساسیت دندان به سرما و گرما می شود.و در نهایت لقی دندان می گردد.
30 فروردین 1394 - ساعت : 17:1
بازدید ها: 5281
زیرکونیوم ماده جایگزین پرسلن و روکشهای فلزی پوشیده شده با پرسلن میباشد.که بعلت استحکام بسیار بالا بصورت تمام زیرکونیوم قابل استفاده میباشد. و زیبایی بسیارنزدیکتر به بافت دندان ایجاد می کند.زیرکونیوم بر خلاف دیگر مواد مورد استفاده در روکش دندانپزشکی سختی اصلاح ناپذیر توسط مته های تراش دارد. بدین ترتیب در مراحل قالبگیری و ساخت نیازمند دقت بسیار بالا می باشد.این دقت عمل در مراحل مختلف با بکارگیری سخت افزار و نرم افزارهای کامپیوتر صورت میگیرد.بدین گونه که در مرحله قالبگیری از دوربین های دیجیتالی داخل دهانی استفاده شده و تصویر اسکن شده از محل جایگزین روکش نهایی بصورت سه بعدی پردازش و تهیه می شود.
30 فروردین 1394 - ساعت : 14:34
بازدید ها: 1379
واژه لیزر مخفف عبارت ( light amplification by stimulated emission of radiation) است و نور تقویت شده ای است که به صورت پرتوهای هم راستای بسیار باریک در کاربردهای مختلف دندانپزشکی بکار میرود.رایج ترین کاربرد در مطب دندانپزشکی در بلیچینگ دندان یا همان سفید کاری در نوع بلیچنگ در مطب به منظور تسریع فرایند بلیچینگ می باشد.
30 فروردین 1394 - ساعت : 0:37
بازدید ها: 1340
فلوراید عنصری طبیعی است که در آب و خاک یافت می شود و اگر به میزان مناسب مصرف شود دندان ها ( بخصوص مینا) مقاوم شده و باعث کاهش پوسیدگی آن ها ( بخصوص در سطوح صاف بین دندانی و نزدیکی طوق دندان) می شود.فلوراید در خمیر دندان ها و دهان شویه و در آب آشامیدنی بر استحکام دندان و شکل گیری کریستال مینایی تاثیرگذار است.در کودکان بعد 6 سال مجاز به استفاده فلوراید در خمیر دندان به مقدار کم هستیم.در مناطق با آب آشامیدنی فلوراید زیاد در مراحل تکامل دندان کودکان بد فرمی مینا و ایجاد نقاط قهوهای یا سیاه می نماید که فلوروزیس نام دارد.
30 فروردین 1394 - ساعت : 0:34
بازدید ها: 794
پرسلن های دندانی در اصل شیشه های غیرکرسیستالیزه مرکب از واحدهای سیلیکون و اکسیژن می باشند.در ساخت روکش های دندانی بروی فلز زیر روکش بکار میرود.هدف از بکار گیری پرسلن تامین زیبایی نزدیک به بافت طبیعی از دست رفته دندان می باشد و بایستی تا حد امکان بتواند جایگزین عاج و مینای طبیعی روی آن گردد.
30 فروردین 1394 - ساعت : 0:33
بازدید ها: 1720
آفت عبارت است از ضایعات دردناک زخمی که در مخاط دهان، زبان و لثه دیده می شود و در اغلب مطالعات پس از زخم های تروماتیک به عنوان شایع ترین زخم دهانی شناخته می شود ولی علت اصلی شناخته شده ای در ایجاد آفت مطرح نشده است.عامل ویروسی در ایجاد آفت های همراه تبخال مطرح می باشد.درمان ها در سمت کاهش ناراحتی تا برطرف شدن و بهبودی ضایعه میباشد.در موارد زخم های متعدد و ازدیاد ناراحتی و مختلط با تبخال و با منشا ایجاد استرس درمان با داروهای ویروسی لازم است.از دیگر علل ایجاد كننده آفت می توان به عوامل ارثی( ژنتیكی)، اختلالات خونی ( مانند كمبود آهن) ، مشكلات سیستم ایمنی بدن، استرس و تروما همچون کشیده شدن گونه در حین درمانهای دندانپزشکی یا گاز گرفتن لب در کودکان....اشاره كرد. قبل از ایجاد آفت، ناحیه ای كه قرار است زخم ایجاد شود، دچار سوزش می شود.در موارد شدید درمان ها با تجویز داروهای ترکیبی به دستور دندانپزشک الزامیست.
 
 
30 فروردین 1394 - ساعت : 0:32
بازدید ها: 607
دسته بندی : آموزشی

( guided bone regeneratio( gbr تکنیکی است که امروزه بیش از هر تکنیک دیگری در جراحی های ایمپلنت ها استفاده می شود. با این تکنیک می توان حجم استخوان آلوئول را در نواحی که قرار است ایمپلنت قرار گیرد را افزایش داد.بافت اطراف دندان در حالت سالم مستحکم و از استخوان آلوئول یا حفره دندان پوشیده می شود در موارد تخریب این استخوان بافت نرمتر با سرعت بیشتر از بافت سخت متمایل به پر کردن حفره خالی می باشد.به منظور جلوگیری از این فرایند طبیعی که جایگزینی بجای ترمیم به حساب می آید از تکنیک بالا استفاده می شود.که با قرار دادن لایه محافظ در آن مکان از مهاجرت بافت نرم یا اپیتلیوم جلوگیری شده و فرصت ترمیم یا بازسازی استخوان صورت می گیرد.

30 فروردین 1394 - ساعت : 0:28
بازدید ها: 1896