‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌باورهای غلط در مورد داروهای روانپزشکی

۱-همه داروها اعتیاد آورند و باعث وابستگی فرد تا آخر عمر می شوند.
۲-داروها صرفا نقش تسکین دهنده و موقتی دارند و به محض قطع دارو علائم باز خواهند گشت.
۳- داروها همه چاق کننده و خواب آلوده کننده هستند.
۴-داروها آسیب های جبران ناپذیری به سیستم کبدی-کلیوی و دیگر ارگانهای مهم و حیاتی فرد وارد می کنند.
۵- اگر اثر دارو ظرف چند روز نخست ظاهر نشود، درمان غیرموثر است و بهتر است قطع شود.
۶-تمامی داروهای روانپزشکی را نمی توان در دوران بارداری و شیردهی مصرف کرد.
۷- فرد بایستی خودش به خودش کمک کند و مصرف دارو در بیماریهای روان پزشکی لزومی ندارد.
۸-مصرف دارو خاص بیماریهای روانی سنگین(جنون) است و هر کس به روانپزشک مراجعه کرده و دارو مصرف کند مجنون و دیوانه است.

#دکتر_بهاره_صباغ_ابریشمی #روانپزشک 
 

19 آبان 1397 - 17:4
بازدید ها: 2425

‍ سکس کوتاه، چرا و به چه دلیل؟

در حالیکه وجود رابطه جنسی سالم گرمابخش زندگی مشترک است و چگونگی کیفیت آن اهمیت زیادی در تحکیم روابط زوج دارد، مراجعین زیادی هستند که در اتاق درمان طول مدت رابطه جنسی خود را کوتاه و مثلا کمتر از پنج دقیقه اعلام می کنند،اما به راستی چرا این چنین است؟
عوامل مهم دخیل می تواند شامل؛

🍁اعتقاد بر اینکه #روابط_جنسی عملی زشت، کثیف و گناه آلود است و باید خیلی زود به پایان رسد.
🍁نگرانی از بیدار شدن فرزندان و یا سر رسیدن دیگری در خلوت زوجین
🍁نداشتن آگاهی و اطلاعات و مهارتهای لازم در حوزه مسائل جنسی
🍁وجود اختلالات جنسی همچون #اختلال_نعوظ و یا #انزال_زودرس و یا آنورگاسمیا و... در یکی از زوجین و اضطراب عملکردی ناشی از آن و در نتیجه تمایل به اتمام سریع رابطه جنسی از ترس مواجهه شدن با این مشکلات
🍁وجود درد و ناراحتی در حین نزدیکی 
🍁سردی روابط عاطفی زوجین و وجود دیسترس و اختلاف در زندگی زناشوئی
🍁داشتن اعتقاد ذهنی مبنی بر آن که رابطه جنسی صرفا برای خوشنودی و ارضاء شدن مرد است و رسالت زن در آن است که بدن خویش را برای استفاده صرفا در اختیار مرد قرار دهد.
🍁وجود اختلال بد ریخت انگاری بدن در یکی از زوجین و کمبود اعتماد به نفس جنسی لازم که باعث تمایل به رابطه جنسی کوتاهتر میشود.
🍁خستگی، کم خوابی، خلق پایین و بی حوصلگی در یکی از زوجین 

💞اگرچه گاهی اوقات بطور طبیعی ممکن است یکی از زوجین درخواست رابطه فوری و کوتاه داشته باشد، مثلا در شرایطی که مرد خسته است و یا زن به سبب تغییرات هورمونی سیکل ماهانه اش تمایل چندانی به برقراری رابطه ندارد، اما باید دقت داشت در صورتیکه میزان رابطه جنسی فوری نسبت به رابطه جنسی کامل و با کیفیت شما زیاد است، سلامت روابط عاطفی، جسمی و جنسی شما در معرض تهدید است و باید جهت رفع علت آن کاری کرد.

 

16 آبان 1397 - 16:6
بازدید ها: 2517

 

آنچه در کلینیک #سکس_تراپی برای درمان #انزال_زودرس توصیه میشود؛
(برای نتیجه گیری بهتر ارجح آن است که مراجع بهمراه همسرش در جلسات حضور داشته باشد.)

1-در وهله اول توقف سکس برای مدت ۱ الی ۲ماه برای آموزش شیوه صحیح به تعویق انداختن انزال و شکستن سیکل تماس جنسی=>زود انزالی و شکست =>اضطراب عملکردی=>امتحان مجدد رابطه جنسی=>شکست....میباشد.

۲-آموزش تکنیک ریلکسیشن و آرامسازی بدن و منحرف کردن حواس

۳-آموزش تکنیک stop-start و slow-fastبه مراجع که خود شامل ۷مرحله می باشد.

۴-آموزش تکنیک squeezing به زوجین که بمعنی چلاندن ته و یا سر آلت تناسلی در حالت احساس انزال قریب الوقوع است.

۵-اصلاح پوزیشنهای جنسی که در شرایط زودانزالی پوزیشن زن بالا و یا پهلو به پهلو توصیه میشود.

۵-استفاده از کاندومهای تاخیری و اسپری ها و یا پمادهای موضعی بی حس کننده که البته حتما بایستی جهت جلوگیری از بی حس شدن واژن با کاندوم مصرف شود، و اسپری نسبت به پماد ارجح است.

۶-استفاده از داروها به شیوه مصرف روزانه و یا ۱ساعت قبل سکس را نیز میتوان در دستور کار قرار داد.

۷-بهیچ وجه استفاده از ترکیباتی نظیر مخدر و یا ترامادول برای به تاخیر انداختن انزال توصیه نمیشود چرا که ضمن ایجاد وابستگی به مرور زمان برای میل جنسی و دیگر سازوکارهای سکشوال آسیب میرساند.
 

20 شهریور 1397 - 12:15
بازدید ها: 3806

‍ مشکلات روانپزشکی در #بارداری

💟در طی روند یک بارداری، علاوه بر سلامت جسمانی مادر، سلامت روان مادر نیز روی سلامت کلی جنین، پروسه زایمان و رشد و نمو بعدی نوزاد در سالهای بعد تاثیرگذار است و #اختلالات_روانپزشکی نظیر؛ مشکلات خلقی، اضطرابی، روانپریشی، بیخوابی و... در حین بارداری یک عامل خطر بالقوه برای ایجاد ناهنجاریهای مادرزادی و مرگ و میر حول و حوش زایمان محسوب می شود. 
بطور مثال در برخی مطالعات آمده که اختلالات خلقی احتمال زایمان زودرس را بالا می برند.

💟توجه به این نکته بسیار ضروریست که بارداری همچون ازدواج فرد را در مقابل عود اختلالات روانپزشکی محافظت نمی کندو حتی گاهی اوقات بعلت تغییرات هورمونی، خستگی و شب بیداری، افزایش حجم مسئولیتها، تغییرات بدنی نظیر افزایش وزن و...اوضاع روانی فرد بدتر هم می شود.

💟علی رغم نگرانیهای فراوان در خصوص درمان اختلالات روانپزشکی با دارو در این دوران، شایان ذکر است که داروها در مجموع مسئول بخش کوچکی از ناهنجاریهای جنین(مجموعا حدود ۵درصد همه موارد) هستند.

💟اگرچه مجموع یافته های ما تا کنون نمی تواند با قطعیت بی خطر بودن داروها را در بارداری اثبات کند، اما داروها از نظر احتمال آسیب به جنین به رده های مختلفی تقسیم می شوند و ما امکان انتخاب داروهای ایمن تری را در صورت نیاز خواهیم داشت.

💟هر چند که سعی ما بر این است که در سه ماهه اول بارداری( زمان تشکیل اعضای اصلی جنین) هیچ داروئی تجویز نشود و از روشهایی نظیر درمانهای شناختی-رفتاری، حمایتی، اصلاح بهداشت خواب و نوردرمانیو ترکیبات فولات و امگا سه و... مصرف کنیم، اما در زنانی که بیماری جدی روانپزشکی دارند و یا در معرض خطر عود بالا قرار دارند، تعویض دارو به دارویی که خطر کمی برای جنین دارد با کمترین دوز موثر، یک اصل مهم تلقی می شود.چرا که عود بیماری در اثر قطع دارو نسبت به تداوم دارو عواقب بیشتری برای مادر و جنین خواهد داشت.

❌پس از تصمیم به بارداری در خصوص شروع و ادامه مصرف داروهای اعصاب و یا قطع آن با #روانپزشک خود مشورت کنید.❌

 

13 مرداد 1397 - 12:23
بازدید ها: 2432

🤔تفاوت بین متخصص #اعصاب_و_روان و #مغز_و_اعصاب چیست؟

برای بسیاری از مردم جامعه ما تفاوت بین تخصص های اعصاب و روان، مغزو اعصاب کاملا مشخص نیست و بعضا دیده میشود که افراد برای رفع مشکل خود اشتباها به تخصصی نامربوط مراجعه می کنند و متاسفانه بعضا درمان اشتباه و یا ناکافی دریافت می کنند، در این مقاله بر آن شدیم که مختصری در خصوص تفاوت بین این دو رشته مختلف و حوزه های کاری آن بپردازیم.

👈متخصص مغز و اعصاب یا نورولوژیست؛ فردی است که بعد از سپری  کردن دوره ۷ساله پزشکی عمومی، بمدت ۴ سال دیگر دوره تخصصی مغز و اعصاب را می گذراند و بعد از فارغ التحصیلی می تواند به مداوای بیماریهای زیر بپردازد؛
صرع، سردرد، سرگیجه، مننژیت، ام اس، اختلال یا افت سطح هوشیاری، سکته ها و خونریزیهای مغزی، دمانس و فراموشی، فلج مغزی و بیماریهای تکاملی مغزی، لرزش بدن یا کندی حرکات( پارکینسون و بیماریهای مشابه)، فلج و ضعف اندامها، گزگز و مورمور اندامها(نوروپاتیها و اختلال در اعصاب محیطی مثل گیلن باره) و...

👈متخصص اعصاب و روان یا روانپزشک، فردیست که بعد از پایان دوره ۷ساله پزشکی عمومی، بمدت چهار سال در رشته روانپزشکی آموزش تخصصی دریافت کرده و قابلیت درمان اختلالات زیر را دارد؛ 
اختلالات خلقی، اضطرابی، سایکوز یا جنون، اختلالات رفتاری و شخصیتی در کودکان و بزرگسالان، وسواس، تیک، اعتیاد به الکل و مواد، مشکلات یادگیری و اوتیسم و بیش فعالی-کم توجهی در کودکان، اختلالات خواب و خوردن، اختلالات جنسی و دمانس و مشکلات مربوط به حافظه...
❌❌نکته مهم آنکه بر خلاف تصور عامیانه که روانپزشک فقط دارو تجویز می کند، آموزش رویکردهای مختلف رواندرمانی به شکل کاملا علمی و آکادمیک جزو پروتکل آموزشی روانپزشکان است و بسیاری از آنها حتی پس از فارغ التحصیلی در دوره ها و کارگاههای مختلف تکمیلی رواندرمانی، زوج درمانی، سکس تراپی، فرزند پروری، مشاوره قبل ازدواج و...شرکت کرده و در کنار ویزیت بیماران و دارو درمانی در صورت صلاحدید به کار رواندرمانی نیز می پردازند.❌❌

2 مرداد 1397 - 11:20
بازدید ها: 971


چند نکته بسیار مهم در مورد #واژینیسموس:

🔰واژینیسموس یعنی انقباض یا گرفتگی غیرارادی عضلات مهبل که منجر به ایجاد اشکال در دخول می شود.

 در اینجا چند نکته مهم در این باب را متذکر می شویم؛

1-همانطور که در تعریف #واژینیسموس اشاره کردیم، خانمی که به واژینیسموس مبتلاست، نمی تواند ابتدا به ساکن به راحتی و با اراده خودش عضلات ناحیه واژن را شل کند و این تصور که تقصیر متوجه خانم است که خودش را جمع و سفت می کند و اجازه دخول نمی دهد، بسیار اشتباه است.

🔰واژینیسموس مشکلی نیست که بتوان با تغییر پوزیشن آن را مرتفع نمود.

🔰 واژینیسموس به درمان داروئی و یا ژل و لوبریکانت و لیدوکائین پاسخ نمی دهد.

🔰متاسفانه بعضی از متخصصین زنان، وقتی با مراجعی که این مشکل را دارد مواجه میشوند، مقصر اصلی را نوع پرده بکارت خانم می دانند و پیشنهاد جراحی به وی می دهند، و تقریبا قریب به اتفاق این موارد به جراحی پاسخ نمی دهند.

🔰درمان واژینیسموس فقط و فقط رفتار درمانی و تمرین زیاد و اجرای تکنیک هاست و نیاز به همکاری بالای زوج برای حدود دو الی ۳ماه دارد،گاها این مشکل خانم ریشه در مشکلات روانی عمیق تری دارد که بایستی با انواع دیگر رواندرمانی به آن پرداخت. 

 

21 مهر 1397 - 18:49
بازدید ها: 2462