آیا خوردن نارنگی در بارداری باعث زردی نوزاد می‌شود؟

آیا خوردن نارنگی در بارداری باعث زردی نوزاد می‌شود؟

میوه نارنگی از جمله مرکباتی است که با پرتقال از یک خانواده است و در روزهای ابتدایی فصل پاییز برای بسیاری از افراد یک میوه پرطرفدار است. این میوه نرم، آبدار و شیرین عطر دلپذیری دارد و می‌تواند جزو ویار خانم باردار باشد. این میوه را در دسر، سالاد و موارد دیگر هم استفاده می‌کنند. اما براساس یک باور قدیمی مصرف نارنگی در دوران حاملگی می‌تواند باعث بروز زردی در نوزاد شود. اما آیا این باور درست است یا غلط؟ مزایا و مضرات نارنگی در دوران بارداری چه چیزهایی است؟

برای رسیدن به پاسخ این سوالات با دکتریاب همراه شوید.

 

 

خواص نارنگی بر سلامت

نارنگی به دلیل عطر و طعم و خاصیت سلامتی اش ارزش غذایی خیلی خوبی دارد. این میوه با ماندگاری بالا حاوی کلسیم، آهن، پتاسیم، فولیک اسید، اسید بتاکاروتن، ویتامین‌های K، B2، B1، D، A و C است. این میوه به دلیل دارا بودن ماده‌ای به عنوان سینفین مخاط را در برونش‌ها و ریه‌ها پاک می‌کند.
خوردن نارنگی همچنین سرفه را تسکین می‌دهد، سوخت و ساز بدن را فعال می‌کند، هضم را تحریک می‌کند و خطر بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.
نارنگی کم کالری است و به افرادی که می‌خواهند وزن کم کنند توصیه می‌شود. مقدار قند موجود در این میوه چندان زیاد نیست و علاوه بر این، نارنگی حاوی فیبر غذایی کافی است که روند هضم را تسهیل می‌کند.

 

فواید خوردن نارنگی در دوران بارداری

آیا نارنگی برای بارداری مناسب است؟ در دوران بارداری مادران باید در مورد مواد غذایی که مصرف می‌کنند، دقت کنند. از سویی خانم باردار معمولا ترجیح می‌دهد محصولات با طعم‌های تند، شیرین یا شور مصرف کند که این‌ها می‌تواند به رشد جنین آسیب بزند. از سوی دیگر در توجه به این ویار بارداری نباید زیاده‌روی شود.
خانم باردار باید به یک سیستم تغذیه‌ای کامل و دارای مواد متعادل شامل محصولات طبیعی، سبزیجات و میوه دسترسی داشته باشد. نارنگی‌ مواد مغذی کاملی دارد.

 

نارنگی یک میوه سم‌زداست

نارنگی محبوبیتش را به عنوان یکی از بهترین داروهای سم‌زدایی به دست آورده است. همه می‌دانند که در چند ماه اول بارداری مادران علائمی ناشی از وجود سموم نشان می‌دهند. این زمانی است که یک زن باردار حتی نمی‌تواند تشخیص دهد چه مواد غذایی را دوست داشته و می‌خورد و از کدام مواد غذایی فراری است و باعث حالت تهوع او می‌شود. این نتیجه تغییرات هورمونی است و در حین بارداری طبیعی است. اما ضعف، سردرد، حالت تهوع و استفراغ می‌تواند برای مادر باردار خسته کننده باشد. در چنین موقعیتی یافتن محصول اشتهارآور و مفید سخت است. در این حالت شاید نارنگی نجات دهنده باشد. بهتر است نارنگی را برش بزنید و آن را بو کنید تا از علائم تهوع بارداری خلاص شوید.

 

نارنگی منبع اسید فولیک است

نارنگی یکی از مرکباتی است که منبع اسید فولیک به حساب می‌آید. احتمالا شما از اهمیت این ماده برای جنین در حال رشد آگاهی دارید. اسید فولیک برای رشد مناسب کودک شما، تشکیل استخوان‌ها، سیستم عصبی و جفت مورد نیاز است. اگر زنان باردار مرتبا از محصولات حاوی این اسید استفاده کنند، خطر سقط جنین به حداقل می‌رسد. به همین دلیل نارنگی یکی از میوه‌های مفید برای خانم‌‌های باردار است. * البته سعی کنید در خوردن آن زیاده روی نکنید

 

نارنگی غنی از ویتامین C

مرکبات مقدار زیادی ویتامین C دارد که نارنگی نیز از این قاعده مستثنی نیست. در روزهای سردی که پیش رو دارید بد نیست روز خود را با یک داروی مقوی عالی و ضدالتهاب مانند نارنگی شروع کنید. وجود آهن در این میوه باعث افزایش سطح هموگلوبین می‌شود. ترکیب فسفر، سدیم، کلسیم، پتاسیم و ویتامین‌های A، B و P تعادل الکترولیت را برقرار می‌کند و تورم را از بین می‌برد. اسانس نارنگی یک ماده معطر عالی برای بسیاری از طرفداران آروماتراپی است چون بوی خفیف، گرم و اشتهاآوری دارد.

به طور کلی نارنگی مخصوصا برای خانم‌های باردار با مشکلات زیر مفید است:

  • مسمومیت
  • کم خونی
  • زکام
  • تورم
  • اختلالات گوارشی
  • یبوست
  • متابولیسم
  • استرس و عصبانیت

 

عکس نارنگی

عوارض جانبی نارنگی در بارداری

مصرف مرکبات در دوران بارداری برای زنان باردار کاملا ایمن و سالم است اما با وجود این برخی از زنان باردار در مصرف این میوه خوشمره محدودیت دارند که از جمله میتواند به موارد زیر اشاره کرد:

  • مادران با سابقه حساسیت: نارنگی یک میوه خوشمزه است اما می‌تواند باعث بروز واکنش‌های آلرژیک مانند بثورات پوستی، خارش، آبریزش بینی و ... شود. اگر خانم باردار در مصرف نارنگی زیاده روی کند می‌تواند باعث آلرژی مادرزادی و مستعد ابتلا به آسم، درماتیت، اگزما در نوزاد شود. به همین دلیل است که مصرف بیش از حد آن غیرقابل قبول است. در صورت بارداری بهتر است به خوردن یک یا دو عدد از این میوه اکتفا کنید.
  • زنان باردار مبتلا به گاستریت، بیماری‌های روده، هپاتیت، نفریت: این مادران نیز باید در مصرف نارنگی محدودیت داشته باشند. دلیل این موارد منع مصرف توانایی نارنگی در افزایش اسیدیته معده است.

 

به هر حال مقادیر زیاد ویتامین C موجود در نارنگی می‌تواند روی رحم تاثیر بگذارد و منجر به انقباضاتی شود. این ویژگی را نیز باید در میوه مرکبات در نظر گرفت.
بهترین دوره برای مصرف نارنگی در بارداری، در چند ماه اول است. اما بعد از ماه پنجم بارداری بهتر است مصرف آن را محدود کنید.

 

آیا مصرف نارنگی در بارداری باعث زردی نوزاد می‌شود؟

نارنگی منبع عالی ویتامین C است و به هیچ وجه برای بارداری مضر نیست. این باور قدیمی را شاید بسیاری داشته باشند اما از نظر علمی باید مطمئن باشید که مصرف مرکبات در بارداری به هیچ عنوان باعث زردی نوزاد نمی‌شود. زردی، تغییر رنگ پوست و سفیدی چشم‌ها در واقع ناشی از بیلی روبین زیاد در خون است. بیلی روبین یک رنگدانه زرد است که با از بین رفتن گلبولهای قرمز تولید می‌شود. زردی نوزاد معمولا تا روز دوم یا سوم بعد از تولد ظاهر می‌شود و حدود 7 تا 10 روز ادامه دارد. در این زمان گلبولهای قرمز خون اضافی از بین رفته و کبد نوزاد بالغ شده تا بیلی روبین اضفی بدن را از بین ببرد.

 

چرا نوزادان زردی می‌گیرند؟

فوق تخصص نوزادان و شیرخواران گفت: «تقریبا حدود 60 درصد نوزادان دچار زردی می‌شوند». دکتر رامین مظفری در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری سلامانه در این باره اظهار داشت: «با به دنیا آمدن نوزاد به تدریج گلبول‌های قرمز جنینی از گردش خون خارج می‌شود و گلبول‌های بالغ جای آن را می‌گیرد و همین روند باعث می‌شود میزان بیلی‌روبین که عامل زردی است در خون افزایش پیدا کند و باعث زردی شود. در واقع علت افزایش میزان بیلی‌روبین خون افزایش مقدار گلبول‌های قرمز خون نوزاد یا عمر کوتاه گلبول‌هاست.«

وی همچنین گفت: «از دیگر علل ایجاد زردی ناسازگاری خونی بین مادر و جنین است. در این حالت اگر این ناسازگاری بین گروه‌های خونی اصلی مثل O، A و B و AB یا منفی و  مثبت بودن RH (روگام) باشد، زردی ظرف دو سه روز اول ظاهر می‌شود و اغلب خطرناک است ولی در بیشتر موارد ناسازگاری خونی در ارتباط با گروه‌های خونی فرعی وجود دارد که با انجام دادن آزمایش‌های تخصصی می‌توان این مساله را تشخیص داد.«

این متخصص نوزادان در ادامه به باور اشتباه رایج بین عموم در تشدید زردی اشاره کرد و گفت: «برخی‌ها بر این باورند که اگر مادر مواد غذایی گرمی یا خنکی بخورد، باعث بروز زردی و تشدید آن می‌شود درحالی که این باور درست نیست و نباید دامنه مصرف مواد غذایی محدود شود. با این حال در این دوره هر چه حجم شیر و تعداد دفعات شیردهی بیشتر باشد و شیرخوار از شیر مادر تغذیه کند، اجابت مزاج او افزایش پیدا می‌کند و احتمال ابتلا به زردی کمتر می‌شود. از همین‌روست که توصیه می‌شود در صورت تشخیص زردی در شیرخوار، تغذیه مکرر با شیر مادر صورت بگیرد».

 

منبع : نی نی سایت

 

این مطلب مفید بود؟ (4)(0)
نظرات (0)
11 مهر 1398 - 12:1
بازدید ها: 766
آیا خوردن نارنگی در بارداری باعث زردی نوزاد می‌شود؟
54

نظرات شما

نظرتون در مورد پست آیا خوردن نارنگی در بارداری باعث زردی نوزاد می‌شود؟ چی هست ؟

  • Captcha
لطفا به نکات زیر توجه نمایید :
نظرات شما بعد از بررسی توسط پزشک و تایید نمایش داده می شود.
لطفا از بکار بردن کلمات غیر اخلاقی و به دور از فرهنگ ایرانی - اسلامی خودداری فرمایید.