در این زندگی بمانم؟

زندگی ایده آل

 
 
زندگی ایده آل/ عده زیادی از زن و شوهرهایی که تازه زندگی مشترک‌شان را شروع کرده‌اند، گمان می‌کنند تمام زندگی باید ماه عسل باشد و هیچ درگیری و اختلافی قرار نیست به وجود بیاید. بعضی از آنها به محض اینکه اولین اختلاف‌نظر و مشکل در زندگی‌شان رخ می‌دهد، همه‌چیز دل‌شان را می‌زند، احساس می‌کنند که ادامه زندگی هیچ فایده‌ای ندارد، از همسر و زندگی مشترک‌شان ناامید می‌شوند، به طلاق و جدایی فکر می‌کنند و در آخر نسنجیده و عجولانه دست به اقدامات جبران‌ناپذیری می‌زنند. گاهی هم این طرز فکر در گذشته فرد ریشه دارد که مشکلات را دوچندان می‌کند. درست مثل کیمیا که بعد از رویارویی با اولین مشکل به فکر طلاق و جدایی افتاد. اما این چاره کار است؟ دکتر بهزاد تریوه، روانشناس و مشاور خانواده در‌ این ‌باره توضیحات و راهکارهای مفیدی را ارائه می‌دهد که در ادامه می‌خوانید.

طلاق همیشه بهترین راه‌حل نیست

یکی از مسائلی که در حل مشکلات و بحران‌ها در روابط ـ که زندگی زناشویی را هم تحت‌الشعاع قرار می‌دهدـ اهمیت بسیار زیادی دارد، این است که طرفین هنگام عصبانیت هیچ اقدامی برای حل مشکل نکنند. اینکه زن و شوهرها به محض مواجهه با اولین مشکل در زندگی مشترک به جدایی و طلاق فکر کنند، نه‌تنها راهکار مناسبی نیست بلکه مشکلات پیش‌بینی نشده زیادی را هم به بار خواهد آورد. در چنین شرایطی افراد به جای فکر کردن زیاد به مشکل و پافشاری برای حل آن به هر قیمتی مثل طلاق گرفتن، بهتر است مدتی صبر کنند و به خود، طرف مقابل و رابطه‌شان فرصت دهند تا آتش خشم‌شان فروکش کند و سپس به مسائل جدی و مهمی از قبیل ادامه دادن رابطه یا ترک کردن، طلاق و جدایی فکر کنند. 


 
27 بهمن 1394 - 19:0
بازدید ها: 2081
 
 
 
معمولا افراد از ترس اینكه مبادا فاش كردن این اسرار در آینده برایشان دردسرساز بشود در گفتن و عنوان كردن این مسائل دچار شك و تردید می‌شوند.
 
 
 
مجله زندگی ایده آل - زینب رئوفی: «اگر اتفاق ناخوشایند و تلخی در گذشته برای خود یا خانواده‌مان رخ داده باید آن را قبل از ازدواج با همسرمان مطرح كنیم؟»، «اگر مرتكب خطا و اشتباهی شدیم اما آن قضیه فیصله پیدا كرده بهتر است آن را با فردی كه قرار است با او ازدواج كنیم عنوان كنیم یا خیر؟»، «اصلا آیا باید درباره مسائل مختلف وارد جزییات شویم یا بهتر است به كلیات اكتفا كنیم؟»، «گفتن و مطرح كردن چه مسائلی ضروری و مهم است؟» اینها همه از جمله سوالاتی است که اغلب افرادی كه قصد ازدواج دارند قبل از ازدواج و دوران نامزدی و جلسات آشنایی با آن مواجه می‌شوند. 

معمولا افراد از ترس اینكه مبادا فاش كردن این اسرار در آینده برایشان دردسرساز بشود در گفتن و عنوان كردن این مسائل دچار شك و تردید می‌شوند. دكتر بهزاد تریوه روانشناس، مشاور خانواده و عضو انجمن روانشناسی بالینی ایران در این ‌باره نكات و توصیه‌های كاربردی و مفیدی را ارائه می‌دهد. اگر شما هم در آستانه ازدواج قرار دارید و با چنین شك و تردیدهایی مواجه هستید یا مایلید در این‌باره اطلاعات و آگاهی‌تان را افزایش دهید با ما همراه شوید. 
 
گفتن یا نگفتن مساله این است

 
27 بهمن 1394 - 18:57
بازدید ها: 2031
چه روش‌هایی برای درمان اختلالات روانی وجود دارد؟
 


بعد از تشخیص بیماری و علت‌های آن، نوبت به مداخلات درمانی می‌رسد که ممکن است درمان‌های زیست‌شناختی یا روان‌شناختی باشد. جایگاه روان‌درمانی و دارودرمانی در اختلالات مختلف و نیز با توجه به شرایط بیمار و خواست و انتخاب او متفاوت است.

برای برخی از بیماری‌ها (مانند اختلال دوقطبی یا روان‌پریشی‌ها)، روش درمانی اصلی، تجویز داروهاست؛ با این حال روان‌درمانی‌ها در کمک به بیمار برای شناخت بهتر بیماری و روش‌های درمانش، پذیرش بهتر درمان و مصرف داروها و نیز بازگشت به عملکرد اجتماعی و خانوادگی فرد، نقش دارند.

در برخی از اختلالات هم دارو و هم روان‌درمانی، درمان اصلی محسوب می‌شوند. مثلا برای درمان افسردگی یا وسواس می‌توان از روان‌درمانی یا دارودرمانی به‌تنهایی استفاده کرد اما حتی در این حالت‌ها هم اولویت با یکی از این روش‌هاست. مثلا در افسردگی یا وسواس شدید، ممکن است روان‌درمانی به‌تنهایی درمان مناسبی نباشد و درمان دارویی یا ترکیب دارو و روان‌درمانی لازم باشد.

نتایج تحقیقات نشان داده‌اند در این موارد اغلب تجویز دارو و روان‌درمانی با هم، تاثیری بیش از هر یک از درمان‌های دارویی یا روان‌درمانی به‌تنهایی دارند. مثلا ممکن است درمان ارجح برای زن بارداری که دچار وسواس خفیف یا متوسط است، روان‌درمانی به‌تنهایی باشد تا جنین در حد امکان در معرض عوارض دارویی قرار نگیرد. می‌توان به اختلالات شخصیت هم اشاره کرد.
 
http://www.asriran.com/fa/news/284890/
22 اسفند 1393 - ساعت : 0:0
بازدید ها: 3251

روانشناس در کنار جراح پلاستیک...

در آماری که در سال 2010 به عمل آمد : از نظر تعداد جراحی زیبایی بینی ,  ایران رتبه اول را

در جهان به خود اختصاص داده است .

درصد بالایی از مراجعه‌کنندگان پس از انجام عمل زیبایی برای ترمیم مجددا مراجعه می‌کنند چرا که آنها انتظاراتی را که در تصور خود داشته‌اند به دست نیاورده و احساس پشیمانی می‌کنند و این مساله به این مفهوم نیست که عمل زیبایی ناموفق بوده بلکه انتظارات مراجعه‌کننده بیش از حد انتظار بوده است. حضور مشاور یا روان‌شناس و نیاز به مداخله او در تصمیم‌گیری برای عمل زیبایی، کمک می‌کند تا مراجعه‌کننده واقع‌بینانه‌تر تصمیم بگیرد و نسبت به عمل خود از هرگونه خیال‌پردازی و احساس نامطلوب دوری کند.

 

21 اسفند 1393 - ساعت : 23:39
بازدید ها: 2237

آیا  5 تا از 9 ملاک  زیر را در خود  می بینید؟

حتما به روانشناس و روانپزشک مراجعه کنید.

 borderline personality disorder

اختلال شخصیت مرزی

 

1-روابط متزلزل

 دارای روابطی ناپایدار با خانواده، فامیل و دوستان هستید؟

آیا در دو قطب (آرمان گرایی= این آدم خیلی خوبه! برم باهاش دوست شم، بهترین آدم دنیاست) و (بی ارزش نمایی= این که آدم نبود. چون یه اشتباهاتی توی رفتاراش داشت. اونی که فکر می کردم نبود) قرار دارید؟

سریعا علاقه شدیدی به یک فرد پیدا می کنید و ناگهان از آن شخص متنفر شوید؟

 2- رفتارهای پرخطر و تکانشی

پول خرج کردن بی رویه، روابط جنسی نامناسب، پرخوری، زیاده روی در مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی و یا رانندگی کردن خطرزا دارید؟

 3- خشم بی‌جا

 ناگهان خشمگین می شوید و بعدا پشیمان می شوید؟

 4- آسیب رساندن به خود

به خودتان صدمه می زنید؟ مثل بریدن بدن خود با چاقو یا کتک زدن خودتان؟ یا خودکشی های مکرر؟

 5- احساس پوچی

هنگامی که به یک چیز و یا کسی علاقه داشته باشید و آن چیز و یا آن کس از پیش شما برود، احساس پوچی و انزوا می کنید و توانایی مقابله کردن با این احساس را ندارید؟

 7- ترس از تنها ماندن

حتی اگر تجسم کنید که تنها هستید، دچار ترس و عصبانیت می شوید؟

8- بروز افکار بدگمانانه

آیا (مخصوصا در مواقع استرس زا) به دیگران سوظن پیدا می کنید؟ می ترسید به شما آسیب برسد یا مورد خیانتهای احتمالی قرار بگیرید؟

9-بی ثباتی عاطفی

آیا عاطفه خود را بی ثبات می بینید؟ آیا در مهمانی شاد ناگهان آنقدر غمگین می شوید که گریه می کنید یا بالعکس؟

اینها نشانه های اختلال شخصیت مرزی می باشند. برای گرفتن درمان به متخصصین سلامت روان مراجعه کنید.

21 اسفند 1393 - ساعت : 23:28
بازدید ها: 5569