زود انزالی  یکی از شایعترین اختلالات جنسی مردان است. متاسفانه آمار دقیقی از شیوع این اختلال در کشور ما وجود ندارد. از تمام مردانی که این یادداشت را مطالعه میکنند تقاضا دارم با ورود به لینک زیر پرسشنامه تشخیصی زودانزالی را تکمیل کنند. چند دقیقه از وقتتان صرف این کار میشود و در عوض گام موثری در پیشبرد اهداف علمی این بیماری برداشته خواهد شد. قبلا از وقتی که گذاشتید سپاسگذارم.
7 تیر 1396 - 21:48
بازدید ها: 4100
با سلام خدمت مردان ایران زمین
 
اولین هفته اسفند ماه از طرف انجمن ارولوژی ایران به عنوان هفته سلامت مردان نامگذاری شده و هرساله برنامه های متنوعی جهت آموزش عمومی برگزار میشود.
عنوان هفته سلامت مردان امسال "ایدز (hiv) و عفونت های منتقله از راه جنسی (stds)" می باشد. اسلایدهای آموزشی و برگ آموزشی با این عنوان از طرف انجمن ارولوژی ایران تهیه شده است که به زودی از طریق سایت انجمن ارولوژی ایران و سایت اینجانب جهت استفاده عموم در اخیتارتان قرار خواهد گرفت.
 
چقدر در مورد خطرات عفونت های منتقله از راه جنسی اطلاعات داریم؟!
25 بهمن 1394 - 17:13
بازدید ها: 1889
متاسفانه طی سالهای اخیر، با هجوم تبلیغات تجاری و اکثرا دروغین در شبکه های اجتماعی و ماهواره ها ، دیدگاه مردهای ایرانی به خصوص جوانان نسبت به طول آلت تناسلی شان تغییر کرده.
اکثر این تبلیغات و شاید بهتر بگم تمام این تبلیغات صرفا جهت سوآوری مالی شرکت ها و بدون اثر واقعی بر طول آلت تناسلی است.
اما سوال اصلی این است که از نظر علمی طول طبیعی آلت تناسلی یک مرد چقدر باید باشد؟
هر چند تفاوت بین اقوام و ملته های مختلف تا حدی وجود دارد ولی میانگین طول آلت تناسلی در 90% افراد مشابه و معادل 13/3 سانتی متر با اختلاف 1/6 سانتی متر بیشتر یا کمتر است. یعنی یک فرد بالغ نرمال حداکثر 14/9 سانتی متر و حداقل 11/7 سانتی متر .
اما در این بین 5% افراد جامعه بالا و پایین این نرمال قرار دارند.
سوال بعدی این است که به چه کسی از نظر علمی میتوان مارک کوچکی آلت تناسلی را زد؟
کسی که حداقل دو انحراف معیار آماری کمتر از میانگین جامعه باشد یعنی طول آلت تناسلی کمتر از 9/3 سانتی متر. لازم به ذکر است این اندازه از ناحیه استخوان عانه (پوبیس) تا نوک آلت تناسلی در حالت کشیده است.
 
خب با این توضیحات علمی فکر میکنم این موضوع روشن شده باشد که آنچه ما در عوام از کوچکی آلت تناسلی یاد میکنیم واقعی و علمی نیست. و متاسفانه شرکت های سود جو از این نا آگاهی مردم به خصوص جوان ها استفاده میکنند.
با آرزوی موفقیت برای همه شما
8 تیر 1394 - 10:59
بازدید ها: 95045
زود انزالی به معنی ارگاسم و انزال در زمان کوتاهی بعد از شروع نزدیکی است. ولی اینکه این زمان دقیقا چقدر است جای سوال مهمی برای شما دوستان محترم است.
از نظر سازمان بهداشت جهانی who زود انزالی به معنی انزال در فاصله کمتری از 1-2 دقیقه از زمان دخول است. البته پزشک شما با توجه به شرح حال و نکات دیگری که از شما در زمان ویزیت دریافت میکند تصمیم میگیرد که آیا شما نیازمند درمان هستید یا خیر  .ولی متاسفانه تبلیغات متعددی در شبکه های اجتماعی و ماهواره سعی دارند تا شما فریب دهند تا کسب تجاری خود را تقویت کنند.
نکته بسیار مهم دیگر این است که این تعریف صرفا برای افرادی است که ازدواج کرده اند یا دارای پارتنر دائمی هستند و نه افرادی که مجرد هستند یا پارتنر اتفاقی دارند.
و نکته ای دیگر اینکه این بیماری بیش از آنکه یک بیماری ارگانیک باشد یک بیماری روانی است.  بسیاری از داروهای موجود و موثر از دسته داروهای موثر بر روان است و البته در کنار داروها توصیه های رفتاری خیلی بیشتر از دارو ها موثر خواهند بود.
و نکته ای مهم ، با افزایش تجربه جنسی در افراد به تدریج این زمان افزایش می یابد.
 
 
22 خرداد 1394 - ساعت : 13:1
بازدید ها: 37957

هایپرپلازی خوش خیم پروستات یا در اصطلاح پزشکی bph (به انگلیسی : benign prostatic hyperplasia) شایع‌ترین علت انسداد ادراری است که در میان مردان رخ می‌دهد. این بیماری هایپرتروفی خوش خیم پروستات نیز نامیده می‌شود. البته چون واژه هایپرپلازی، افزایش تعداد سلولهای اپیتلیال را که در آزمایش میکروسکوپی مشاهده می‌شود توصیف می‌کند، کاربرد واژه هایپرتروفی خوش خیم پروستات بهتر است.

با رسیدن به سن ۷۰ سالگی، قریب به ۸۰٪ مردان درجاتی از bph را خواهند داشت که ممکن است علایم ادراری آزاردهنده‌ای را ایجاد کند. وزن پروستات در فرد بالغ سالم حدود ۲۰-۲۵ گرم و اندازه آن ۴×۲×۳ سانتی متر است.

علایم انسدادی معمولاً زودتر بروز می‌کند و شامل تکرر ادرار، احتباس ادرار، کاهش قطر و فشار جریان ادرار وقطره قطره شدن انتهای ادرار می‌باشد. در واقع این علائم ناشی از تورم پروستات می‌باشند. در معاینه تورم پروستات با معاینه انگشتی مقعد dre قابل بررسی است. سونوگرافی به تشخیص کمک می‌نماید.

هشت درصد مردان ۴۰-۳۱ سال، ۵۰ درصد مردان ۶۰-۵۱ سال، ۷۰ درصد مردان ۷۰-۶۱ سال و ۹۰ درصد مردان ۹۰-۸۱ سال دارای بزرگی خوش خیم پروستات هستند.میزان شیوع اختلالات جنسی در مردان مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات تقریبا دو برابر مردان عادی است.

در طی فاز اولیه bph، بافت پروستات شروع به هایپرتروفی می‌کند. این عمل ممکن است بر میزراه فشار وارد کند، بنابراین ‚در نتیجه انسداد مکانیکی اندازه لومن میزراه کاهش می‌یابد. به موازات افزایش فشار، بیماران ممکن است اشکال در شروع ادرار کردن یا کاهش یا ضعیف شدن جریان ادرار را تجربه کنند. برخی بیماران ممکن است حتی برای شروع ادرار روی مثانه فشار وارد کنند.

به موازات بدتر شدن علایم، مثانه تحریک می‌شود. تحریک مثانه فاز آخر bph است. ماندن ادرار در مثانه ممکن است سب افزایش حساسیت این عضو شود. حتی باقی ماندن مقدار کمی ادرار در مثانه همراه با فشار وارده از طرف پروستات بزرگ شده ممکن است سبب پلی اوری شود. البته این علایم ممکن است نشان دهنده بیماری‌های دیگری مانند پروستاتیت، سرطان پروستات و عفونت دستگاه ادراری نیز باشند. معاینه انگشتی مقعد (dre) و آزمون آنتی ژن اختصاصی پروستات (psa) برای رد بیماری‌های دیگر کمک کننده هستند.

19 خرداد 1394 - ساعت : 12:6
بازدید ها: 8172

واریکوسل اتساع و پیچ خوردگی غیر طبیعی شبکه وریدی ( سیاهرگی ) بالای بیضه هاست. شیوع آن زیر 10سال نادر است ولی در بالغین جوان 15% و در مردان نابارور 20 تا 40% میباشد.در کسانی که با ناباروری ثانویه مراجعه می نمایند یعنی قبلا بچه دار شده اند شیوع آن به 70% میرسد. 90% موارد طرف چپ ودر 10% موارد دو طرفه است علت این پدیده طولانی تر بودن ورید تخلیه کننده خون بیضه چپ به ورید کلیوی و همچنین زاویه عمودی تر آن نسبت به سمت راست می باشد.

واریکوسل شایعترین علت قابل اصلاح ناباروری در مردان میباشد. علت ایجاد ان اختلال در تخلیه وریدی یا نارسایی دریچه های وریدی بیضه است. نظریه های گوناگونی در مورد مکانیسم اسیب بیضه ها وجود دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
افزایش دمای بیضه ها یا کاهش جریان خون و اکسیژن رسانی یا انتقال مواد و متابولیتهای کلیه ها و غدد فوق کلیه به بیضه ها و یا ترکیبی از اینها.

واریکوسل میتواند باعث کاهش رشد بیضه و در نهایت کوچک شدن بیضه گردد. همچنین با اثر بر اسپرمها باعث کاهش حرکت و تعداد انها و تغییر مورفولوژی(شکل ظاهری) انها خواهد شد. واریکوسل به طور مستقیم اثری بر توانایی جنسی یا ایجاد انزال زودرس ندارد.

در بیماری که با ناباروری و واریکوسل مراجعه می نماید علاوه بر معاینه و شرح حال باید حداقل دو یا سه آزمایش منی برای تصمیم گیری وجود داشته باشد. با توجه به حساسیت آزمایش باید در آزمایشگاهی انجام گردد که به طور تخصصی این آزمایش را انجام می دهند.

معاینه باید با دست و ابتدا در حالت ایستاده و سپس در حالت خوابیده انجام گردد تا مشخص شود آیا با دراز کشیدن واریکوسل کاهش چشمگیر پیدا می کند یا نه که اگر نکرد سونوگرافی شکم و لگن برای بررسی بیشتر انجام گردد. در زمان معاینه ممکن است وریدها مانند واریس پا قابل مشاهده باشند یا مانند کیسه پر از کرم قابل لمس باشند یا بازور زدن قابل لمس شوند که این معیارها بیانگر شدت واریکوسل می باشد. در تشخیص واریکوسل معاینه بالینی حرف اول و آخر را می زند و سونوگرافی برای مواردی به کار می رود که معاینه مشکل باشد مانند بیماران بسیار چاق یا موارد خفیف. البته از سونوگرافی داپلر یا رنگی می توان برای تایید عود ( برگشت خون به سمت بیضه ها) پس از عمل کمک گرفت.

درجه بندی واریکوسل
گرید 3 : وریدها در حالت ایستاده قابل مشاهده اند
گرید 2 : وریدها در حالت ایستاده قابل لمس میباشند
گرید 1 : وریدها هنگام زور زدن قابل لمس میباشند
واریکوسل ساب کلینیکال: که با معاینه قابل لمس نیستند ولی با سونوگرافی تشخیص داده می شود.

16 خرداد 1394 - ساعت : 22:6
بازدید ها: 30146