۱۱
۳۶
خانــم

بررسی سونوکلیه ومثانه دخترم؟

سلام... درسونودختر11ساله ام یک انژیومیولیپومابه قطر5میلیمتردرکورتکس میانی کلیه راست دیده شده و تصویرهایپواکومطرح کننده urachal remnantبه ابعاد14در5میلیمتردرجدارقدانی مثانه دیده شده...میشه درمورداین دوموردکمکم کنید

1 پـاسـخ

  • آنژيوميوليپوماي کليه توموري متشکل ازعروق ،عضله و چربي مي باشد. اگر در ضايعه کليه، چربي بدون رسوب کلسم ديده شود ، تشخيص آنژيوميوليپوم خواهد بود . اين تومور معمولا در بيماران مبتلا به توبروس اسکلروز(TS) ديده مي شود وجود چربي درسونوگرافي ويا سي تي اسکن به نفع تشخيص آنژيوميوليپوم مي باشد. درمان برحسب علامت دار بودن و اندازه توده متفاوت مي باشد * اگرآنژيوميوليپوم با درد يا وجود خون در ادرار(هماچوري) همراه باشد ( با هر اندازه ) مي بايستي اقدامات درماني لازم براي بيمار انجام شود. * اگرآنژيوميوليپوم بدون علامت و اندازه ضايعه کمتر از 4 سانتيمتر باشد پيگيري ساليانه با سونوگرافي و CT scan ضرورت دارد . * اگرآنژيوميوليپوم بدون علامت و اندازه ضايعه بزرگتراز 4 سانتيمتر باشد پيگيري هر 6 ماه با سونوگرافي ضرورت خواهد داشت اگر اندازه آنژيوميوليپوم بزرگتر از 4 سانتيمتر و با علائم متوسط تا شديد همراه باشد نياز به عمل جراحي نگهدارنده يا آمبوليزاسيون شريان کليه خواهد داشت . آنژيوميوليپوم در بيماران مبتلا به درتوبروس اسکلروز(TS) چون مستعد خون ريزي مي باشد ، اگر ضايعه بزرگتر از 4 سانتيمتر باشد حتي انواع بدون علامت نياز به درمان خواهند داشت اگر اندازه آنژيوميوليپوم در بيماران مبتلا به درتوبروس اسکلروز(TS) کمتر از 4 سانتيمترباشد ،پيگيري دقيق هر 6 ماه با CT scan يا سونوگرافي ضرورت خواهد داشت. در رابطه با سوال دوم در مورد کيست اوراکال يا ( urachal cyst ) درمان اوليه يک درمان محافظه کارانه تحت نظر پزشک فوق تخصص در طب ارولوژي کودکان ( جراح فوق تخصص کليه و مجاري کودکان ) مي باشد. اگر کيست در پيگيريها ي صورت گرفته بتدريج سير قهقرائي پيدا کند در اين صورت به اقدام درماني خاصي نياز نخواهد بود . اگراندازه کيست بزرگ باشد و يا باعث درد شکم و يا منجر به عفونت شود ، لازم است توسط جراح فوق تخصص کليه و مجاري کودکان معاينه و درصورت نياز پس از درمان عفونت احتمالي تحت عمل جراحي قرار بگيرد.

    پاسخ پزشک مناسب بود؟ (0)(0)
بازدید : 46 مرتبه
پـرسـش جــدیــد
متخصص بيماريهاي کليه کودکان (نفرولوژي) در تهران