واریکوسل نارسایی ورید های تخلیه کننده خون بیضه می باشد ، این بیماری معمولاً در سن ۱۵-۱۶ سالگی شروع شده و به تدریج شدت آن ممکنه با افزایش سن و فعالیت شدت پیدا کند.
احتمال زمینه ژنتیک در این بیماری وجود داشته در بیمارانی که به صورت سرپا زیاد کار میکنند یا سربازانی که رژه می روند شیوع بیشتری دارد.
علائم بیماری به صورت درد ممکن خود را نشان دهد ، که معمولا در افراد جوانتر بروز می کند ، گاهی رویت وریدهای برجسته به صورت کلافه عروقی کرمی شکل ، در پشت بیضه باعث مراجعه بعضی بیماران میشود.
شاید بشه گفت که شایعترین و مهترین علت مراجعه واریکوسل به یک ارولوژیست به علت 'ناباروری' بوده که نتیجه عوارض واریکوسل می باشد . واریکوسل به علت آسیبی که به سلولهای لولههای لوله های اسپرم ساز وارد میکند باعث اختلال در تولید و اختلال در کیفیت اسپرممیشود ، بنابراین اسپرمها وجود دارند ، تعدادشان هم شاید کافی هست، ولی کیفیت خوبی برای بارور کردن تخمک ندارند . آسیب هایی که ایجاد میشود ، معمولاً باعث اختلال در حرکت اسپرم ، اختلال در شکل اسپرم و گاهی تغییراتی در ژنوتیپ اسپرم میشود آسیب طی زمان بیشتر می شود ، مثلاً فردی که ۱۸ سالگی برای کسل دارد ممکن است تا ۲۸ سالگی کیفیت اسپرم به شدت افت کرده باشد ، بنابراین در بیماران با واریکوسل شدید و آسیب اسپرم توصیه اکید به عمل جراحی میشود.
یکی از نشانه های خطر واریکوسل کوچک شدن بیضه سمت چپ گاهی احساس سنگینی و گرما در بیضه ها می باشد.
واریکوسل معمولا در سمت چپ شایع تر است و احتمال بروز در سمت راست بسیار کمتر می باشد.
به علت ورود مستقیم ورید بیضه چپ به داخل ورید کلیه و فشار ناشی از خون کلیه و آدرنال و بازگشت این خونه سمی به سمت بیضه باعث آسیب بیضه و نتیجه آن اختلال در تولید اسپرم و کوچک شدن بیضه میشود. عوارض ناشی از واریکوسل نیاز سریعتر به عمل جراحی را ایجاب میکند ، معمولاً فردی که وریکوسل شدید دارد و اختلال در اسپرم سازی ، که با آزمایش اسپرم مشخص می شود ،توصیه به عمل جراحی می شود
درمان واریکوسل جراحی هست به هیچ درمان ثابت شده دیگری به جز جراحی برای این بیماری وجود ندارد . درمان های دارویی آنتی اکسیدان ، بعضی داروهای گیاهی یا استفاده از زالو درمانی و گانودرما ، تاثیر علمی و ثابت شده ای روی این بیماری ندارند و بیشتر حالت نگهدارنده بوده و تاثیر موقتی دارند و گاهی باعث تاخیر درمان مطمئن شده و بنابراین آسیب بیشتری را برای فرد تحمیل میکنند و نتیجه می گیریم بیماری که اندیکاسیون عمل جراحی دارد از داروهای درمان نگهدارنده استفاده نکرده و هر چه زودتر به متخصص ارولوژی مراجعه و اقدام مطمئن برای بیمار انجام شود.
بهترین روش جراحی در بیمار واریکوسل ، جراحی میکروسرجری ترنس اینگوینال بوده ، که در اکثر کشور اروپایی و آمریکا به همین روش انجام میشه ، و در ایران هم این روش قابل انجام است ، با برش کوچکی در زیر شکم ۲ تا ۳ سانتی متری ، این عمل انجام شده و عمل سرپایی بوده ، بیمار همان روز بستری ، مرخص می شود و بعد از یک هفته استراحت می تواند سر کار مراجعه کنند.
دوستان انتقاد یا توصیه ای جهت اصلاح مطالب و ارتقای کیفیت خدمات دارند در دایرکت اینستاگرام برای دکتر سید ناصر سید اسماعیلی بفرستید. متشکرم
@drseyedesmaili
ادرس سایت seyyedesmaili.ir
نظرات شما
نظرتون در مورد پست وریکوسل و تاثیر آن روی باروری چی هست ؟