وجود مقادیر زیاد اسیدهای چرب امگا-۶ در بدن، که ممکن است از طریق مصرف غذاهای فوقفرآوریشده وارد بدن شده باشد، میتواند خواص ضد التهابی و ضد توموری اسید چرب ضروری دیگری به نام امگا-۳ را تحت تاثیر قرار دهد و آنها را تضعیف کند.
دکتر تیموتی یتمن، نویسنده ارشد این مطالعه که روز سهشنبه در مجله «گات»، نشریه انجمن گوارش بریتانیا منتشر شد، گفت: «هر روز جهشهایی در دستگاه گوارش رخ میدهد و معمولا این جهشها به سرعت توسط سیستم ایمنی بدن با کمک مولکولها یا واسطههایی از امگا-۳ مهار میشوند.»
او در ادامه گفت: «اما اگر بدن برای سالها در معرض التهاب مزمن ناشی از نوعی امگا-۶ قرار گیرد که معمولا در غذاهای فرآوریشده و ناسالم یافت میشود، شانس تثبیت شدن جهشها افزایش مییابد و مقابله بدن با آنها دشوارتر میشود.»
کارشناسان میگویند که رژیم غذایی آمریکایی معمولا سرشار از اسیدهای چرب امگا-۶ است. این امر به دلیل مصرف گسترده فستفودها و تولید غذاهای فوقفرآوریشده است که اکنون حدود ۷۰ درصد از عرضه غذایی ایالات متحده را تشکیل میدهند. اسید لینولئیک نوعی اسید چرب امگا-۶ است که در روغنهای ذرت، بادامزمینی، سویا، گُلِ خشت و آفتابگردان یافت میشود و رایجترین نوع امگا-۶ در رژیم غذایی آمریکایی است.
دکتر بیل هریس، استاد طب داخلی در دانشکده پزشکی سانفورد در دانشگاه داکوتای جنوبی، گفت: «آمریکاییها به دلیل بیمیلی به ماهیهای چرب مانند ماهی خال مخالی، شاهماهی و ساردین که منابع بسیار خوبی از امگا-۳ هستند، مقادیر کافی امگا-۳ دریافت نمیکنند.»
او در ادامه افزود: «این موضوع به دلیل مصرف بیش از حد امگا-۶ نیست، بلکه مشکل از کمبود اسیدهای چرب امگا-۳ است.»
برای مطالعه ادامه این مقاله و دسترسی به مطالب تخصصیتر در حوزه روانکاوی، روابط عاطفی، سلامت روان و رفتار، به وبسایت رسمی دکتر سعید بهکام، روانشناس و روانکاو ایرانی مراجعه کنید.
نظرات شما
نظرتون در مورد پست اسیدهای چرب ضروری و تاثیر آنها در رابطه جنسی چی هست ؟