درد سیاتیک

درد سیاتیک به دردی گفته می‌شود که در مسیر حرکت عصب سیاتیک به وجود می‌آید. این عصب از قسمت پایینی کمر منشأ گرفته و تا پایین پا ادامه می‌یابد. درد سیاتیک اغلب تنها یک طرف بدن را درگیر می‌کند.

درد سیاتیک اغلب زمانی ایجاد می‌شود که فتق دیسک یا تنگ شدگی مهره به قسمتی از عصب فشار وارد کند. این عمل سبب التهاب، درد و گاهی بی‌حسی پای درگیر می‌گردد.

علامت اصلی درد سیاتیک، دردی است که از مهره‌ی پایینی به باسن و تا پایین و پشت پا کشیده شود. فرد می‌تواند این درد را در هر ناحیه‌ای از مسیر عصب احساس کند، اما بیشتر در ناحیه پایین کمر، باسن و پشت ران احساس می‌گردد.

درد می‌تواند بسیار متنوع باشد، گزگزی خفیف تا دردی تیز، احساس سوزش یا دردی مشقت آور. گاهی حس درد می‌تواند همانند یک تکان یا شوک باشد. این درد می‌تواند هنگام سرفه یا عطسه تشدید یابد، نشستن‌های طولانی مدت نیز می‌تواند علائم را بدتر کنند. معمولاً تنها یک طرف بدن درگیر می‌شود.

برخی افراد دچار بی‌حسی، خارش یا ضعف عضلانی در پای درگیر می‌شوند. فرد ممکن است دچار درد در یک قسمتی از پا و بی‌حسی در قسمت دیگر گردد

5 اسفند 1401 - 0:55
بازدید ها: 138

-تشخیص دیسک کمر ابتدا با معاینه بالینی توسط پزشک و سپس برای تایید تشخیص با انجام mri امکان پذیر است.

-روشهای درمانی بستگی به شدت آسیب دیسک کمر دارد و در موارد خفیف دارو و فیزیوتراپی و لیزر درمانی و در موارد شدید یک جراحی آسان و بدون عارضه با برش حدود ۲سانتی متری بهبودی سریع را برای بیمار به ارمغان می آورد. زندگی معمولی بلافاصله پس از عمل و بازگشت به کار یک ماه پس از جراحی امکان پذیر است.

-ترس و نگرانی از جراحی و صحبتها و عقاید نادرست افراد غیر پزشک معمولا باعث به تعویق انداختن زمان طلایی درمان و تحمل بی جهت درد توسط بیمار می شود.

-سن عمده بیماران با پارگی دیسک کمر از ۳۰سالگی تا۵۰سالگی می باشد و در افراد سیگاری و با فعالیت شدید بدنی و سنگین وزن بیشتر دیده می شود.

-میزان موفقیت جراحی دیسک کمر توسط یک جراح با تجربه بیش از  ۹۵ درصد می باشد.

5 اسفند 1401 - 1:13
بازدید ها: 121