در دوران آشنایی پیش از ازدواج یا در دوران نامزدی معمولاً نشانه‌هایی وجود دارد که خبر از مشکلات ارتباطی در آینده ازدواج می دهد و افراد به شکل خود آگاه یا ناخود آگاه ممکن است این نشانه ها را نادیده بگیرند در این مقاله به ارائه توضیحاتی در رابطه با اشتباهات آشنایی قبل از ازدواج که اغلب در دوران نامزدی با خوش بینی طرفین نادیده انگاشته می شود می‌پردازم. یکی از خطرناکترین اشتباهاتی است که افراد در دوران آشنایی با آن مواجه می شوند این است که به امید آنکه صرفا زمان زیادی در این رابطه صرف کرده، در کنار هم بوده اند و این رابطه دچار مشکل جدی نشده می توانند برای رابطه بلند مدتی مثل ازدواج با وجود مسئولیت های فراوان آن، تصمیم بگیرند. نکته اینجاست که شرایط و اقتضائات رابطه دوستی به هیچ عنوان با شرایط و مختصات ازدواج یکسان نیست.

منطق ازدواج و دوستی و اشتباهات بعد از آن

مشکل جدی اقتصادی، خانوادگی و چالش های پیش روی زوجین جوان برای دو نفری که صرفا زمانی در ارتباط با هم هستند معنی ملموسی ندارد .دوستی فقط دوستی است و قابل قیاس با زندگی زیر یک سقف نیست. مفهوم منطقی ازدواج را در ذهنتان را مرور کنید و به خواسته‌های طرف مقابل احترام بگذارید. یکی دیگر از اشتباهات آشنایی قبل از ازدواج، توجیه مسلم طرفین از رفتارهای اشتباه یکدیگر است. در حالی که هرکدام از این رفتارهای نامناسب میتواند چراغ راه و یک علامت مهم برای تصمیم گیری شما باشد. فرد عاشق، معشوق را در ذهن خود چنان بالا می برد تا بتواند چسبندگی عاطفی خود را به او توجیه کند. نوع حرف زدن و عکس العمل نشان دادن فرد در موقعیتهای مختلف و حتی در اوج عصبانیت می تواند کارت شناسایی شما باشد تا بتوانید روی این شناخت خود برای تصمیم گیری بهتر حساب باز کنید.

به عنوان مثال فردی را در نظر بگیرید که در رابطه با خانواده اش مشکلات ارتباطی فراوانی دارد. روابط قبلی او روابط بالغانه و با کیفیتی نبوده اند . احساس خشم و عصبانیت نسبت به روابط قبلی خوددارد و آنها را مقصر صددرصد مشکلات خود می‌داند.در چنین شرایطی طرف مقابل امکان دارد به دلیل علاقه مندی یا هر علت ناموجه دیگری طرف مقابل را اینگونه توجیه کند که دوران کودکی خوبی نداشته و خانواده‌اش در حق او کم لطفی بسیار کرده اند.یا در رابطه های قبلی، افراد دیگری باعث شده اند که به ایشان آسیب وارد شود و دچار مشکلات جدی فراوانی گردد. اما ممکن است مشکل جای دیگری باشد به طوری که خود آن فرد شخصاً دچار مشکل ارتباطی و صمیمت باشد، خشم زیادی از والد خود دارد و ناخودآگاه این خشم به روابطش با شما نیز سرایت میکند و رابطه را در بلند مدت دچار مشکل جدی خواهد کرد .
اشتباه دیگری که امکان دارد در دوران آشنایی، به دنبال توجیه های غیر منطقی طرف مقابل و صرفا بر اساس علاقه مندی شدید صورت می‌گیرد آن است که مثلاً فردی را در نظر بگیرید که توجه زیادی به طرف مقابل دارد همواره از او خبر می گیرد وقت زیادی به او اختصاص می‌دهد طرف مقابل از این موضوع خیلی رضایت دارد و ممکن است احساس خوبی داشته باشد اما ممکن است این رفتارها به علت حس حسادت و یا بدگمانی های او باشد . شخصیتی کنترلگر که با کنترل شرایط و اطرافیان به دنبال کاهش اضطراب و به دست آوردن آرامش است و این حس تملک نسبت به طرف مقابل می‌تواند به تدریج باعث ایجاد محدودیت هایی در رابطه شود که برای طرفین به طور حتم خوشایند و رضایت بخش نخواهد بود.
دوستی های ازدواج‌ گونه کلاه گشاد دیگری است که در دوران آشنایی به انتخاب خودتان بر سر می گذارید. ما دوست هستیم اما این رابطه در شکل عمومی اش فراتر از محدوده ی دوستی تعریف می شود. کارها و رفتارهای اجتماعی تان نشان از یک رابطه ازدواج گونه دارد. ایده‌آل سازی طرف مقابل ، توقعات و انتظاراتی که از عمق یک رابطه ازدواجی بیرون می‌آید با تصویرهای خیالی بافته شده در ذهن شما سنخیتی ندارد. گویی شما در ذهنتان با او ازدواج کرده‌اید و تصویر خیالی از این رابطه ساخته اید که شباهتی با واقعیت بیرونی آن ندارد واگر با همین شیوه انکار پیش بروید لطمات جبران ناپذیر عاطفی به استقبال شما می آیند. در واقعیت به اندازه ای که با طرف مقابل به توافق رسیده اید حرکت کنید و بیشتر از آن در ذهنتان پیش نروید. اگر با واقعیت روبه رو نشدید و در ذهنتان با او ازدواج کردید شهامت پذیرفتن عواقبش را داشته باشید.
در ادامه مواردی که زنگ خطر مهمی برای رابطه محسوب میشود را به اختصار بیان می کنم.

6 آذر 1399 - 18:4
بازدید ها: 145