وقتی ما غذا می خوریم قند موجود در غذاها پس از هضم و بعد جذب شدن وارد خون می شود و قند خون را بالا می برد .
در حالت عادی بعد از بالا رفتن قند خون بدن هورمون انسولین را ترشح می کند،انسولین قند خون را وارد سلول ها می کند تا هم سلول ها از آن بهره ببرند و انرژی بگیرند و هم قند زیاد در خون باقی نماند ، اما در دیابت این اتفاق به درستی نمی افتد .
دونوع دیابت داریم:
در دیابت نوع ۱ از همان بچگی اصلا بدن انسولین ترشح نمی کند و فرد از بچگی قند خون دارد .
در دیابت نوع ۲ که در بزرگسالان اتفاق می افتد بدن انسولین ترشح می کند اما به خاطر چاقی و عوامل دیگر این انسولین نمی تواند قند را پایین بیاورد . و اصطلاحا فرد مقاومت به انسولین دارد پس قند فرد بالا می ماند .
بیماری قند چه علائمی دارد ؟
بدی دیابت این است که در ابتدای بیماری علامت خاصی ندارد تا فرد متوجه آن بشود و اگر فرد با آزمایشات خون متوجه بیماری خود نشود و آن را کنترل نکند فقط وقتی بیماری پیشرفت کرد و شدید شد متوجه آن می شود .
علائم:
بیماری در حالت شدید شامل بی حالی ، ادرار زیاد و مخصوصا ادرار شبانه ، پرخوری ، کاهش وزن ، گزگز شدن دست و پا و تاری دید است.
بهترین کار این است که افراد در سنین حدود ۳۵ الی ۴۰ سالگی به طور مداوم آزمایش خون بدهند تا اگر دیابت داشتند سریع متوجه شوند .
بیماری #دیابت چه مشکلاتی به وجود می آورد ؟
بیماری دیابت اصطلاحا دونوع مشکل ایجاد می کند.
مشکلات میکرو وسکولار( یعنی مشکلات عروق کوچک )
مشکلات ماکرو وسکولار (یعنی مشکلات برای عروق بزرگ ) .
مشکلاتی که قند برای رگ های کوچک ایجاد می کند شامل مشکلاتی است که برای چشم ها و کلیه ها ایجاد می کند،یعنی به طور ساده قند می تواند دید چشم ها را کم کند و کلیه ها را هم از کار بیندازد.
اصلی ترین مشکلاتی که قند برای عروق بزرگ ایجاد می کند مشکلات قلبی عروقی یعنی فشار خون و نارسایی قلبی ، سکته قلبی و مغزی است است که همین بیماری ها اصلی ترین عامل مرگ و میر افراد دیابتی است .
نظرات شما
نظرتون در مورد پست بیماری قند خون چی هست ؟