کوتاه بودن قد در برخی افراد علت ژنتیکی و ارثی دارد ، وقتی كوتاه بودن قد غیرطبیعی باشد، پاتولوژی یا بیماری تلقی میشود و باید تحت درمان قرار گیرد . بسیاری از متخصصان ارتوپد معتقدند خیلی از افرادی كه مراجعه میكنند، جزو افراد كوتاه قد به حساب نمیآیند. رشد اندام انسان به دو بخش تقسیم میشود ...
آنچه باید در مورد افزایش قد دانست
کوتاه بودن قد در برخی افراد علت ژنتیکی و ارثی دارد ، وقتی كوتاه بودن قد غیرطبیعی باشد، پاتولوژی یا بیماری تلقی میشو دو باید تحت درمان قرار گیرد .
بسیاری از متخصصان ارتوپد معتقدند خیلی از افرادی كه مراجعه میكنند، جزو افراد كوتاه قد به حساب نمیآیند. رشد اندام انسان به دو بخش تقسیم میشود :
1) رشد طولی :
رشد طولی در دخترها تا حدود چهارده سالگی ادامه دارد، در شانزده سالگی آهسته شده و بعد از آن بسیار كاهش پیدا میكند ولی پسرها تا هجده سالگی رشد طولی دارند كه ممكن است رشدشان تا بیست و دو سالگی تا چند سانتیمتر نیز ادامه داشته باشد.
بهطور كلی رشد طولی از سلولهای رشد كه در انتهای استخوانها قرار گرفته است و صفحه رشد نام دارد، تامین میشود كه در دخترها بعد از شانزده سالگی و در پسرها پس از هجده سالگی بسته میشود.
2) رشد عرضی :
افزایش رشد عرضی اندام میتواند تا چهل و پنج سالگی ادامه داشته باشد؛ زیرا رشد عرضی توسط بافت پوششی استخوانی كه «ضریع» نام دارد، تامین میشود، البته نوع فعالیت فرد (فشاری كه در طول روز با توجه به فعالیت، به اندام وارد میشود) در افزایش عرضی اندام تاثیرگذار است.
وضعیت قد افراد در جامعه :
متوسط وضعیت قد افراد بر اساس نژاد هر ملت متفاوت است. متوسط قد هر جامعه را براساس منحنی رشد كه شامل موارد زیر است طبقه بندی می شود :
1) سن
2) وزن
3) سن استخوانی
در حقیقت درصدی حدود 5 درصد در این منحنی قرار می گیرند .شایان ذکر است که در کشور ایران تا کنون آمار دقیقی بدست نیامده و کسی به جد درباره آن تحقیق نکرده است .
آیا عوامل ژنتیکی نقش دارند ؟
مهمترین عامل تاثیرگذار در بلندی یا كوتاهی هر فرد عوامل ژنتیکی است، هر چند عوامل زیر نیز تا حدودی در این زمینه نقش دارند مانند :
1)عوامل محیطی
2) وضعیت اقتصادی و اجتماعی
3) وضعیت تغذیه
توجه 1 : عوامل ژنتیکی مهمترین عامل موثر در وضعیت قد افراد است که پدر و مادر در ایجاد و تاثیر در آن به طور مساوی نقش دارند .
توجه 2 : ورزش تاثیری در افزایش قد نداشته و تا کنون در این زمینه تحقیقاتی نیز انجام یافته است . بطور مثال ورزش هایی مانند والیبال ، بسکتبال ، بارفیکس و ... تاثیری در افزایش قد ندارند .
وضعیت قد شما چگونه است ؟
آیا شما کوتاه قد هستید ؟ توجه داشته باشید که كوتاهی قد ممکن است غیرطبیعی بوده و به عنوان یک بیماری که باید مورد پیگیری قرار گیرد ، حائز اهمیت باشد .
عواملی چون اختلالات هورمونی ، می تواند رشد فرد را دچار اختلال كند. بنابراین لازم است با مشورت پزشک ارتوپد و غدد پیگیری های لازم انجام شود .
چه کسانی می توانند عمل افزایش قد را انجام دهند ؟
1) کسانی که قد آنها کوتاه است و مایلند قد خود را تا آنجایی که امکان دارد افزایش دهند .
2) کسانی که طول پاها در وی برابر نیست .
3) افرادی که به دلیل تصادف و یا غیره دچار شکستگی های شدید از نوع باز شده و قسمتی از استخوان وی در محل حادثه ، مفقود و یا غیر قابل جوش خوردن شده است.
4) افرادیکه دچار عفونت استخوان شده و قسمتی از استخوان وی غیر قابل ترمیم است .
5) کسانی که دچار تومورهای مختلف بوده و ارتوپد مجبور است قسمتی از استخوان را بردارد .
توجه 1 : اتلاف انرژی رابطه مستقیم با برابری اندازه طولی پاها دارد . هر چقدر این نابرابری بیشتر باشد ،مصرف انژی بیشتر است و فرد زودتر خسته می شود . از طرفی وضعیت لگن نیز در حالت عدم تعادل قرار می گیرد که این نیز باعث میشود تا به ستون فقرات فرد نیز فشار وارد شده و در طولانی مدت صدمه دیده و در دراز مدت دچار مواردی چون بیماری ستون فقرات ، دیسک ، کمر درد و ... شود .
چه مواقع جراحی نیاز است :
1) در صورتیکه کوتاهی کمتر از 5 سانتیمتر باشد می توان آن را با ایجاد تغییر در کفش اصلاح کرد .
2) در صورتیکه کوتاهی بیشتر از 5 سانتیمتر باشد نیاز به جراحی دارد .
توصیه ها :
برای افزایش قد خود به هر دلیل که در این مقاله نیز در مورد آن توضیح داده شده است می توانید با تعیین وقت قبلی با اینجانب تماس حاصل نموده و بهترین روش درمان را انتخاب نمائید .
انتخاب روش درمان از اهمیت ویژه ای برخوردار است . چراکه هستند افرادی که جهت افزایش قد ، جراحی برای آنان بنابر دلایل مختلف پزشکی انتخابی نامناسب است . لذا توصیه می شود با اینجانب در این باره مشورت نمائید .




نظرات شما
نظرتون در مورد پست افزایش قد به روش جراحی چی هست ؟