کلاژن پروتئین اصلی در تاندون ها، استخوان ها، لیگامنت ها و غضروف ها است که در آن استحکام و ساختار را فراهم میکند. در بدن از اسیدهای آمینه پرولین، گلیسین و هیدروکسی پرولین ساخته میشود.
مکمل های کلاژن به شکل ژلاتین یا کلاژن هیدرولیزات به طور گسترده در دسترس است و برای ورزشکاران عرضه میشود.
مکمل کلاژن دسترسی به اسیدهای آمینه کلاژن ساز را افزایش داده و سنتزش را نیز در بافت ها بیشتر میکند و در نتیجه از آسیب های اسکلتی عضلانی جلوگیری یا روند بازیافت را تسریع میکند.
گروه هایی که نیاز به مصرف مکمل کلاژن دارند:
- خانم های که در سنین یائسگی هستند.
- افرادی که مبتلا به پوکی استخوان یا آرتروز هستند.
- افراد ورزشکار که هدف عضله سازی دارند.
- کلاژن برای سلامت پوست و مو نیز مفید است و افرادی که ریزش مو یا مشکلات پوستی دارند میتوانند استفاده کنند.
منابع غذایی که حاوی کلاژن هستند عبارتند از :
تخم مرغ - انواع گوشت قرمز ، سفید و دریایی - سبزیجات برگ سبز تیره - مرکبات - بذر کتان - گردو و مغزیجات - آووکادو - دانه چیا - عسل
نظرات شما
نظرتون در مورد پست کلاژن چیست؟ چی هست ؟