پروتئین و نقش آن در سیری

پروتئین و نقش آن در سیری

دسته بندی : دسته بندي نشده

پروتئین نقش مهمی در تنظیم اشتها دارد. نشان داده شده است که در مقایسه با کربوهیدرات ، پروتئین زیادتر، سیری را افزایش میدهد. پروتئین تخلیه معده را کندتر کرده بنابراین به حس سیری طولانی تر کمک میکند. همچنین رهایش  هورمون های تنظیم کننده اشتها را درمعده تحریک میکند مثل لپتین و مقادیر هورمون های گرسنگی مثل گرلین را کاهش میدهد. این هورمون ها به مرکز کنترل اشتها در مغز پیام رسانی میکند که سیر شده اید. بنابراین از خوردن دست میکشید. افزایش دوزهای پروتئین، مسئول افزایش تحریک در پاسخ به این هورمون ها پس از خوردن و نیز افزایش احساس ذهنی سیری است. پروتئین دریافتی زیادتر موجب مقادیر زیادتر گلوکاگون 1 و  لپتین میشود و تجربه حس سیری بیشتر میدهد.

بررسی های اخیر نشان میدهند که برای حداکثر کردن سنتز پروتئین عضلانی، مصرف 0/3 تا 0/5 گرم پروتئین با کیفیت بالا به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در هر وعده غذایی باید مصرف شود که مقدار 1/6 گرم پروتئین روزانه به ازای کیلوگرم وزن بدن را در طول روز ، تامین کند.

محققان در دانشگاه علوم پزشکی تگزاس متوجه شدند که توزیع 90 گرم پروتئین در 3 وعده اصلی غذایی ( صبحانه، نهار و شام) منجر به افزایش نرخ سنتز پروتئین عضلانی نسبت به الگوی تغذیه ای شد که بیشتر پروتئین در  وعده نهار و شام متمرکز بوده است. این بدین معناست که باید تمرکز بیشتری برای مصرف مواد غذایی پروتئین در وعده صبحانه ( مثل شیر، تخم مرغ  یا ماست و پنیر ) داشته باشید زیرا اکثر افراد  در وعده صبحانه بیشتر تمرکزشان بر مصرف مواد غذایی قندی و کربوهیدراتی است. 

این مطلب مفید بود؟ (2)(0)
نظرات (0)
14 مهر 1403 - 11:11
بازدید ها: 17
پروتئین و نقش آن در سیری
52

نظرات شما

نظرتون در مورد پست پروتئین و نقش آن در سیری چی هست ؟

  • Captcha
لطفا به نکات زیر توجه نمایید :
نظرات شما بعد از بررسی توسط پزشک و تایید نمایش داده می شود.
لطفا از بکار بردن کلمات غیر اخلاقی و به دور از فرهنگ ایرانی - اسلامی خودداری فرمایید.