نمک از 40% سدیم و 60% کلر تشکیل شده است. سدیم به حفظ تعادل مناسب بین آب داخل سلولی و بین سلولی کمک میکند، بنابراین میتوانید تقریبا روزانه 1000 میلی گرم سدیم دریافت کنید. بخشی از این مقادیر از طریق نمکدان به غذاها اضافه شده است و بخشی هم از سدیم غذاهای فرآوری شده - که بزرگترین منابع سدیم هستند - دریافت میشود.
مصرف غذاهای خانگی، میوه و سبزیجات، مغزیجات خام و سایر غذاهای سالم، سدیم دریافتی را به مقدار چشمگیری کاهش میدهد.
عوامل پر خطری که میتواند فرد را مستعد پر فشاری خون کنند عبارتند از اضافه وزن و چاقی، سیگار کشیدن، استرس زیاد، عملکرد ضعیف کلیه ها و رژیم غذایی نامناسب. بیشتر ورزشکاران چاق نیستند، سیگار نمیکشند و رژیم غذایی سالمی دارند ولی فشار خون دارند!
از عوامل دیگر مستعدکننده فشار خون که نمیتوانید نادیده بگیرید، ژنتیک، سن و نژاد است زیرا این عوامل حتی با رعایت همه عادتهای درست گفته شده، امکان دارد شما را در معرض فشار خون بالا قرار دهد. علاوه بر این نمیتوانید نادیده بگیرید که با افزایش سن، امکان بالا رفتن فشار خون زیاد است و باید بدانید که بیش از 70% افرادی که بالای 65 سال سن دارند، به پر فشار خونی مبتلا هستند. مطالعهای نشان میدهد، افراد 30 تا 45 سال که در مرز پرفشار خونی قرار داشتند، زمانی که سدیم دریافتی خود را به مدت 10 تا 15 سال کاهش دادهاند، 25% کمتر به حملات قلبی و سایر بیماریهای قلبی عروقی دچار شدهاند.
نظرات شما
نظرتون در مورد پست دلیل بالا رفتن فشار خون چیست؟ چی هست ؟