دو نوع اختلال در خوردن دسته بندی میشود :
1) بی اشتهایی عصبی
افراد مبتلا به بی اشتهایی عصبی تمایل دارند که پیوسته غذای خود را محدود کنند یا کم خوری داشته باشند زیرا ترس شدیدی از افزایش وزن دارند ( حتی اگر خیلی لاغر باشند ). معمولا این افراد اعتماد به نفس پایینی دارند و بدن خود را بد میبینند و ادعا میکنند که چاق هستند در صورتی که بسیار لاغرند.
علائم افرادی که دچار بی اشتهایی عصبی هستند شامل موارد زیر است :
نداشتن و یا نامنظم بودن عادت ماهیانه ، ریزش مو شدید ، سرگیجه ، نداشتن تمرکز ، عصبی بودن هنگام غذاخوردن ، گوشه گیری و رفتارهای ضداجتماعی ،بروز احساسات به شکل غیرعادی و....
2) پرخوری عصبی:
اختلال پرخوری عصبی بدین معناست که فرد پرخوری بسیار زیادی دارد و به صورت مکرر برای جبران این پرخوری از راهکارهای مختلفی برای تخلیه معده و جبران این حالات استفاده میکند که دلیل اصلی این اختلال، مشکلات ذهنی و روانی است.
فرد مبتلا به پرخوری عصبی از تحریک خود برای استفراغ کردن و از ملین ها، دیوورتیک ها و تنقیه ها برای خلاص کردن خود از غذا استفاده میکند. در نوع دیگر پرخوری که دفع انجام نمیشود، فرد از سایر ساز و کارهای جبرانی نامناسب مثل روزه داری سنگین یا فعالیت ورزشی بیش از حد ، برای جلوگیری از افزایش وزن پس از پرخوری ، استفاده میکند.
علائم افرادی که دچار پرخوری عصبی هستند شامل موارد زیر است :
ضعف و سرگیجه ، مشکل بلع و آسیب به گلو ، رفتارهای عجیب برای پنهان کردن خوردن غذا ، افسردگی، دندان های آسیب دیده به دلیل در معرض قرار گرفتن اسید معده هنگام استفراغ ، گوشه گیری و پنهان شدن طولانی مدت بعد از غذا خوردن و....
نظرات شما
نظرتون در مورد پست اختلالات خوردن چیست؟ چی هست ؟