اختلالات اضطرابی یکی از شایع ترین اختلالات عاطفی روانی کودکان و نوجوانان و رایج ترین نوع اختلالات وابسته به روان پزشکی کودکان می باشد؛ که جزء طبقه ی اختلال های درون گرا محسوب می شوند. اختلالات اضطراب کودکی می تواند به عملکرد تحصیلی وکارکرد اجتماعی ضعیف، تداوم مشکلات و افزایش خطر اختلالات وابسته به روانپزشکی منجر شود. یکی از این اختلالات شایع در دوران کودکی که اغلب به موقع تشخیص داده نمی شود، اختلال اضطراب جدایی است (پورطالب، 1395).

ویژگی ها و علائم اختلال اضطراب جدایی در کودکان عموما به صورت ترس و نگرانی مفرط هنگام جدا شدن از خانه با افراد دلبسته (معمولا والدین)، نگرانی نسبت به آسیب دیدن خود و یا افراد دلبسته، بروز رفتارهای اجتنابی در موقعیت های جدایی از افراد دلبسته یا منزل و گاهی بروز برخی مشکلات و شکایت های بدنسی مانند سرگیجه، سردرد، مشکلات گوارشی، تهوع و استفراغ خود را نشان میدهد.

18 آبان 1401 - 22:30
بازدید ها: 94

هدف از مدیریت خشم کاهش احساسات عاطفی و برانگیختگی فیزیولوژیکی ناشی از خشم است. شما نمی توانید از شر چیزها یا افرادی که شما را عصبانی می کنند خلاص شوید یا از آنها دوری کنید، و نه می توانید آنها را تغییر دهید، اما می توانید یاد بگیرید که واکنش های خود را کنترل کنید.

ابزارهای آرام سازی ساده، مانند تنفس عمیق و تصاویر آرامش بخش

ورزش‌های غیرممکن و آهسته مانند یوگا از دیافراگم خود عمیق نفس بکشید.

بازسازی شناختی , وحشتناک است اما پایان دنیا نیست

هنگام صحبت در مورد خود یا شخص دیگری مراقب کلماتی مانند "هرگز" یا "همیشه" باشید. «

ارتباط بهتر- استفاده از طنز(وجه مشترک این تکنیک ها، امتناع از جدی گرفتن خود است)

تغییر محیط اجتناب- کنترل کنید اما سرکوب نکنید

10 مرداد 1401 - 9:41
بازدید ها: 97
تعریف: الگوی  رفتاری نافرمان، متخاصم و منفی کارانه رفتار در قبال شخصیت های صاحب قدرت که حداق 6 ماه دوام آورده باشد که معمولا قبل از 8 سالگی و حداکثر در اوایل نوجوانی مشخص می شود
 عصبانیت بیش از حد، اغلب مداوم، مکرر
 سطح بالای واکنش پذیری هیجانی آن‌ها است و عدم تحمل ناکامی یعنی اگر با ( نه ) مواجه شوند خیلی سریع واکنش‌های هیجانی انفجاری از خود نشان می‌دهند که معمولا مناقشه‌های بسیار زیادی با والدین و معلمان دارند.
 خلق خشمگین،تحریک پذیری،جر و بحث،نافرمانی،لجبازی و کینه جویی از علائم اصلی این اختلال هستند
10 مرداد 1401 - 0:20
بازدید ها: 130

بیش فعالی / نقص توجه یا adhd چیست؟

 

بیماری نقص توجه/بیش فعالی (attention deficit hyperactivity disorder adhd) نوعی اختلال عصبی رشدی است که ممکن است به شکل های مختلف ظاهر شود. علائم اصلی آن همانطور که از نام آن پیداست، نداشتن توجه و تمرکز، بروز رفتارهای نامناسب بدون در نظر داشتن عواقب آن و تکانش گری (impulsiveness) می باشد. البته علاوه بر علائم فوق، بسته به نوع این اختلال، این کودکان ممکن است در برنامه ریزی، تصمیم گیری، درک زمان و تفکر دچار مشکل شوند. تخمین زده می شود که بیش از 5 درصد کودکان از این ناهنجاری رنج می برند و میزان پسران مبتلا حدود دو برابر دختران است.

11 مرداد 1401 - 22:6
بازدید ها: 99