هرآنچه درباره کهیر باید بدانیم

دانه های قرمز رنگ با خارش شدید
کهیر یکی از بیماری های نسبتا شایع می باشد که در در تمام سنین،کودکان،بالغین و بزرگسالان مشاهده می شود. به طور معمول ظرف چند روز تا چند هفته بهبود می یابد ولی در مواردی هم ممکن است سال ها و حتی دهه ها به طول انجامد و مرتبا حملات آن تکرار شود.
دانه های قرمز رنگ با خارش شدید
کهیر یکی از بیماری های نسبتا شایع می باشد که در در تمام سنین،کودکان،بالغین و بزرگسالان مشاهده می شود. به طور معمول ظرف چند روز تا چند هفته بهبود می یابد ولی در مواردی هم ممکن است سال ها و حتی دهه ها به طول انجامد و مرتبا حملات آن تکرار شود.
 
انواع کهیر:
کهیر حاد:
کهیر هایی که کمتر از 6 هفته از ایجاد آن ها می گذرد،تحت عنوان کهیر حاد طبقه بندی می شوند.در این نوع کهیر علت معوملا تشخیص داده می شود.شایع ترین علل کهیر حاد،غذاها،داروها،عفونت ها هستند.نیش حشرات نیز می تواند سبب بروز کهیر شود.
 
کهیر مزمن:
کهیر هایی که بیش از 6 هفته از بروز آن ها می گذرد کهیر مزمن نامیده می شوند  .تعیین علت این نوع کهیر،اغلب بسیار مشکل است و در تعداد کمی از بیماران می توان علت را تشخیص داد.
 
علل ایجاد کهیر:
مواد خوراکی:شایع ترین مواد خوراکی مولد کهیر عبارتند از:تنقلات،شکلات،ماهی،گوجه فرنگی و تخم مرغ به طور کلی مواد خوراکی تازه و خام بیش از مواد پخته شده سبب ایجاد کهیرمی شوند.
 
داروها:
تقریبا تمام داروهای تجویز شده توسط پزشک یا داروهای خود درمانی می توانند سبب بروز کهیر شوند.
برخی از این داروها عبارتند از:آنتی بیوتیک ها،مسکن ها،آرام بخش ها و خواب آورها،مکمل های غذایی،آنتی اسیدها،ویتامین ها و قطره های چشمی و شیاف ها نیز ایجاد کهیر می کنند.در صورت ابتلا به کهیر باید تمام داروهای مصرف شده حتی در هفته های اخیر را به پزشک اطلاع داد تا در تعیین علت راهنما باشد.
 
عفونت ها:
بعضی عفونت ها از قبیل سرماخوردگی و عفونت های گلو در کودکان می توانند سبب بروز کهیر شوند ولی برخی عفونت های مزمن وگاه عفونت هایی به شکل سینوزیت یا برخی آبسه ها نیز به عنوان علت ایجاد کهیر مهم هستند.
 
بیماری های داخلی:
بیماری های داخلی مختلفی از جمله بیماری های غدد داخلی،بیماری های کبدی،آلودگی های انگلی و ندرتا بیماری های بدخیم،بایستی در فهرست علل کهیر مد نظر باشند.
 
استرس:
یکی دیگر از دلایل کهیر که تمامی ما به نوعی با آن درگیر هستیم استرس است.
 
درمان کهیر:
بهترین درمان کهیر،تعیین علت و حذف آن است.اما این امر، بخصوص در کهیر مزمن اغلب میسر نیست.ولی در مواردی که عللی از قبیل عفونت،غذا،دارو یا عوامل فیزیکی عامل کهیر باشند با حذف آن عامل کهیر نیز درمان می شود.
در بسیاری موارد پس از معاینات کامل بیمار،لازم است که آزمایش های تکمیلی انجام شود تا در صورت امکان علت کهیر مشخص شود که البته همیشه این توفیق حاصل نمی شود.
چنانچه علت پیدا شود درمان طبعا باعث حذف کهیر خواهد شد.ولی در مواردی که علت پیدا نشود کهیر به طور علامتی درمان می شود که داروهای آنتی هیستامین در راس درمان های کهیر هستند.آنتی هیستامین ها در صورتی از بروز کهیر جلوگیری می کنند که به طور منظم مصرف شوند و مصرف آن ها در زمان پیدایش کهیر تاثیر خیلی زیادی ندارد.
از تداخل اثر داروها نیز نباید غافل بود و بیماران بایستی داروهای دیگری را که به علل دیگر مصرف می نمایند به پزشک یادآوری کنند،چون داروها هم به عنوان عامل کهیر و هم به عنوان تاثیر متقابل روی داروهای آنتی هیستامین مهم هستند.
این مطلب مفید بود؟ (1)(0)
نظرات (1)
13 شهریور 1395 - 15:56
بازدید ها: 597
هرآنچه درباره کهیر باید بدانیم
51

نظرات شما

نظرتون در مورد پست هرآنچه درباره کهیر باید بدانیم چی هست ؟

  • Captcha
لطفا به نکات زیر توجه نمایید :
نظرات شما بعد از بررسی توسط پزشک و تایید نمایش داده می شود.
لطفا از بکار بردن کلمات غیر اخلاقی و به دور از فرهنگ ایرانی - اسلامی خودداری فرمایید.
  1. نظرات جدید
  2. نظرات قدیمی
  • علی : 21 شهریور 1395 - 19:52

    سلام خانم دکتر ممنون از مطالب مفیدتون. من در زمستان فقط کهیر میزنم و اونم زمانی که تحرک داشته باشم و یا استرس شدید بهم وارد بشه روی دستم و شکمم کهیر زده میشه و روی پوست سرم احساس می کنم با سوزن روی آن کوبیده میشه در تمام نقاط پوست سرم. این مشکل تنها در زمستان رخ میده و در تابستان به هیچ وجه رخ نمیده !!! مشکل کجاست

    دکتر گیتا فقیهی:27 شهریور 1395 - 15:46

    سلام،کهیر عنوان شده از سوی شما کهیر در اثر سرما محیط میباشد.تنها داروی مورد استفاده برای شما قرص سترزین بعنوان ضد حساسیت میباشد در هنگام وقوع این نوع کهیر.