بیشترین عمل تعویض مفصل روی زانو انجام می‌شود. بیمار با راهنمایی جراح ارتوپد تصمیم به تعویض مفصل می‌گیرد. جراحی تعویض کامل مفصل زانو (tkr) در موارد زیر انجام می‌شود:

  • آسیب دیدن مفصل زانو به دلیل ابتلا به آرتروز زانو، روماتیسم مفصلی و دیگر بیماری‌های استخوانی یا شکستگی
  • زانودرد یا مشکلی که باعث دشواری در راه رفتن و انجام فعالیت‌های روزانه می شود.

در عمل تعویض مفصل زانو بطور کامل، جراح دو سر استخوان‌های مفصل زانو (درشت نی یا تیبیا) و ران (فمور) برداشته و با بخش‌های مصنوعی، متشکل از سرپوش فلزی قرار گیرنده روی سر استخوان ران و سرپوش پلاستیکی قرار گرفته روی سر استخوان درشت نی، جایگزین می‌کند. قطعه پلاستیکی در جراحی تویض مفصل زانو نیز گاهی اوقات جایگزین کاسه زانو می‌شود. تصویر زیر tkr را نشان می‌دهد.

فیزیوتراپی قبل از جراحی

هر چه بیمار پیش از عمل در شرایط جسمی بهتری باشد، به همان نسبت نتایج بهتری (به ویژه در کوتاه مدت) به دست خواهد آمد. فیزیوتراپیست پیش از جراحی، نرمش‌ها و حرکات اصلاحی و همچنین شیوه راه رفتن با استفاده از ابزار کمکی در دوران پس از عمل تعویض مفصل زانو  را به بیمار آموزش می‌دهد. فیزیوتراپیست همچنین بیمار را در خصوص اقدام‌های احتیاطی و ایجاد تغییرهای لازم در خانه، مانند برداشتن فرش‌های لغزنده یا قرار دادن صندلی به شیوه‌ای که بتوان برای برداشتن اشیاء از کابینت‌های کوتاه بجای چمباتمه زدن، نشست، راهنمایی می‌کند. اقدام به ایجاد این تغییرها در دوران قبل از عمل همواره آسان‌تر از بعد از عمل است. در کنار این توصیه‌ها مصرف دخانیات باید ترک شود تا دوره بهبودی پس از عمل سریع‌تر طی شود. بیمار در صورت داشتن اضافه وزن باید پیش از عمل وزن خود را کاهش دهد. کاهش وزن نیز دوران بهبود را کوتاه‌تر می‌کند و عملکرد و نتایج کلی پس از عمل را بهبود می‌بخشد.

فیزیوتراپی بعد از جراحی

بیمار احتمالاً پس از این عمل 2 تا 3 روز در بیمارستان بستری می‌شود؛ البته چنانچه به عارضه‌های دیگری مانند دیابت یا ناراحتی قلبی مبتلا باشد، باید چند روز بیشتر در بیمارستان بماند. به اکثر بیماران گفته می‌شود که می‌توانند در هنگام ایستادن روی پای جراحی شده تا اندازه ای که باعث درد نشود روی آن وزن خود را بیندازند. متخصص فیزیوتراپی آموزش هایی را برای مدت زمان بستری بودن، به بیمار می دهد، که این آموزش ها عبارتند از:

  • آموزش نحوه راه رفتن با واکر یا چوب زیر بغل
  • آموزش شیوه بالا رفتن و پایین آمدن از تخت یا صندلی
  • کمک به استمرار انجام تمرین‌های تقویت و انعطاف‌پذیری تعلیم داده شده به بیمار پیش از جراحی

کنترل تورم زانو و مواظبت از زخم در حال التیام در این دوران اهمیت بسیار دارد. ممکن است فیزیوتراپیست از تحریک الکتریکی یعنی روشی که در آن الکترودهایی را برای تحریک عصب‌های اطراف زانو روی پوست قرار می‌دهد استفاده کند تا به این وسیله درد و تورم کاهش یابد و زخم بهتر التیام یابد. فیزیوتراپیست گاهی زانو را برای کاهش تورم سرد می‌کند و از وی می‌خواهد تا جوراب طبی ساقه بلند حمایت کننده بپوشد.

پس از ترخیص از بیمارستان بیمار می‌تواند فیزیوتراپی خود با توجه به توانایی بدنی و راحتی در منزل خود یا مطب ادامه دهد.

فیزیوتراپی کیان با بهره‌گیری از کادر مجرب و متخصص و استفاده از تجهیزات پیشرفته آماده خدمت رسانی در منزل شما می‌باشد. جهت هماهنگی با شماره تلفن ۰۷۱32319628 و تماس حاصل فرمایید.

فیزیوتراپی بد از جراحی زانو کمک می‌کند تا بیمار هر چه سریع‌تر فعالیت خود را از سر بگیرد و از زانوی جدید بهتر از زانوی قبلی مواظبت کند. فیزیوتراپیست تمرین‌های دامنه حرکتی، تمرین‌های گام به گام تقویت عضله و آموزش تعادل و فعالیت‌های دلخواه بیمار را متناسب با شرایط  وی برنامه‌ریزی می‌کند. تورم مفصل زانو و پایین پا تا 3 ماه پس از جراحی مفصل زانو متداول است. پوشیدن جوراب‌های مخصوص، سرد کردن و بالا گذاشتن پا روی بالشت در زمان نشستن یا دراز شدن برای کاهش تورم مفید است.

  • تمرین‌های دامنه حرکتی: تورم و درد باعث می‌شود تا بیمار زانو را کمتر حرکت دهد. فیزیوتراپیست تمرین‌های ایمن و کارآمدی را برای بازگرداندن دامنه حرکتی زانو به بیمار آموزش می‌دهد تا وی بتواند از عهده انجام فعالیت‌های روزانه برآید.
  • تمرین‌های تقویت کننده: ضعف عضله‌های ران و پایین پا بیمار را وادار می‌کند تا هنگام راه رفتن از عصا استفاده کند. متخصص فیزیوتراپی تمرین‌های مناسب را با هدف مستقل و بدون عصا راه رفتن تعیین می‌کند.
  • آموزش تعادل: تمرین‌های آموزشی خاص باعث می‌شود تا عضله‌ها پاسخ‌دهی به تغییرات در محیط اطراف، مانند پیاده روی روی سطوح ناهموار یا زمین سنگلاخ، را فرابگیرند. هر گاه بیمار بتواند تمام وزن را بدون بروز درد روی زانو بیاندازد، فیزیوتراپیست نرمش‌های چالاکی (حرکت‌هایی که بیمار را وادار می‌کند تا تغییر جهت، چرخش، شروع و توقف سریع را تمرین کند) و فعالیت‌هایی را در برنامه می‌گنجاند که در آنها از تخته تعادل برای به چالش کشیدن تعادل و کنترل زانو استفاده می‌شود.
  • آموزش عملکرد: زمانی که بیمار بتواند به راحتی و بدون درد راه برود، فیزیوتراپیست فعالیت‌هایی را اضافه می‌کند که پیش از محدودیت حرکتی ناشی از زانو درد انجام می‌شدند. این فعالیت‌ها اقدام‌هایی محیطی مانند رد شدن از خیابان یا استفاده از پله برقی را دربرمی‌گیرد. زمان‌بندی ازسرگیری فعالیت‌های تفریحی یا ورزشی در بیماران مختلف متفاوت است که فیزیوتراپیست می‌تواند با توجه به عارضه خاص بیمار زمان مناسب را برآورد کند.
  • آموزش فعالیت ویژه: بیمار با توجه به نیازمندی‌های شغل یا ورزش مورد علاقه‌اش باید توانبخشی بعد از جراحی مفصل زانو مضاعفی را نیز متناسب با فعالیت‌های شغلی (مانند بالا رفتن از نردبان) یا فعالیت‌های ورزشی (مانند تاب خوردن در زمان ضربه زدن به توپ گلف) و فشارهای وارده روی زانو را در برنامه بگنجاند. فیزیوتراپیست برنامه توانبخشی دربرگیرنده تمام این موارد را در نظر می‌گیرد.
  • اولتراسوند: فیزیوتراپیست تعداد جلسه‌ها و طول مدت هر جلسه را برای هر بیمار مشخص می‌کند. ژل اولتراسوند مانند رسانا عمل می‌کند. متخصص فیزیوتراپی دستگاه اولتراسوند را به صورت دورانی حرکت می‌دهد. اکثر بیماران بهره‌گیری از این روش را بسیار آرامش‌بخش می‌دانند و از انجام آن لذت می‌برند.
  • تحریک الکتریکی عصب از روی پوست (tens): بر اساس بسیاری از مطالعات، tens در تسکین درد پس از جراحی تعویض مفصل و همچنین برای بعضی بیماری‌های مزمن، به ویژه کمر درد، مفید است. این روش در مجموع ایمن است.

در کلینیک فیزیوتراپی کیان از روش های تائید شده فیزیوتراپی به منظور کمک به بیمارانی که باید تحت جراحی تعویض مفصل زانو قرار بگیرند، استفاده می شود. روش های فیزیوتراپی از جمله ورزش و حرکات اصلاحی قبل از عمل جراحی برای بیمار تجویز می شود تا وی از شرایط جسمی مطلوبی هنگام عمل برخوردار باشد. بعد از جراحی تعویض مفصل برای به دست آوردن نتایج مورد نظر، برنامه توانبخشی و فیزیوتراپی برای بیمار طرح ریزی می شود. بسیار از عمل های جراحی تعویض مفصل که موفقیت آمیز نیست به دلیل عدم استفاده بیمار از روش های فیزیوتراپی بعد از عمل می باشد، در اینصورت ماهیچه ها ضعیفتر از قبل می شود و دامنه حرکتی مفصل محدودتر می شود. در کلینیک فیزیوتراپی کیان برنامه فیزیوتراپی شامل ورزش، حرکات اصلاحی، اولتراسوند، تحریک الکتریکی عصب از راه پوست و... با توجه به میزان بهبودی و شرایط جسمانی بیمار برای وی تجویز می شود. در هر جلسه درمانی بیمار معاینه می شود تا از روند بهبودی وی اطمینان حاصل شود و همچنین بیمار ابتدا تمرین ها در کلینیک انجام می دهد تا اطمینان حاصل شود که وی به درستی تمرین ها را انجام می دهد.

2 اردیبهشت 1397 - 18:41
بازدید ها: 996

فیزیوتراپی زانوی پرانتزی 

اغلب کودکان به صورت مادرزادی با پای پرانتزی به دنیا می‌آیند که به مروز زمان با راه رفتن و وزن انداختن به روی اندام رفع می‌شود.

اما زانوی پرانتزی به علت‌های دیگر از جمله کمبود ویتامین d،بیماری‌های استخوان، افزایش وزن و .... نیز ممکن است به وجود بیاید و علاوه بر تاثیر بر زیبایی، ممکن است منجر به آسیب‌های کمر و مچ پا نیز گردد. در نتیجه درمان سریع‌تر آن در سنین پایین بسیار حایز اهمیت است.

در مرکز فیزیوتراپی کیان با معاینات دقیق زاویه مفصل و اندازه‌گیری قدرت عضلات همسترینگ، چهار سر، دور کننده‌ها و نزدیک کننده‌ها و همچنین چراخاننده‌های مفصل و با تمرکز درمان بر این ناحیه و تمرینات پیشرفته تخصصی تقویتی و کششی  و همچنین  الکتروتراپی به همراه برنامه‌ریزی تمرینات تقویتی در آب و استفاده از اورتوز زانو با مشورت اورتوزیست در کم‌ترین زمان ممکن نتایج دلخواه را به دست آورید. 

 

28 فروردین 1397 - 17:42
بازدید ها: 903

حتما افرادی را دیده‌اید که بعد از تحمل مدت‌ها درد و عدم توانایی در انجام حرکات مجبور به تعویض مفصل شده‌اند. اما زمان دقیق این جراحی کدام است؟

با توجه به سبک زندگی کم تحرک امروز و مشکل رو به افزایش چاقی در نتیجه استفاده از غذاهای فراوری شده و فست فودها و عدم نظارت دقیق بر پروسه پخت این غذاها هر روز شاهد افزایش وزن هستیم. مشکلات ناشی از چاقی دامنه گسترده‌ای دارد و یکی از آن‌ها تاثیر بر مفاصل به مرور زمان است.

هر مفصل به طور ساده متشکل از دو جز استخوانی و غضروف پوشیده شده بر دو سمت این استخوان‌ها به علاوه مایع و کپسول مفصلی‌ست. هر گاه به هر علتی یکی از این اجزا دچار مشکل شود و یکپارچگی خود را از دست بدهد احتمال آسیب به کل مجموعه مفصل وجود دارد:‌خوردگی غضروف، خشکی و ساییدگی از جمله آن‌هاست.

هر گاه خوردگی غضروف به حدی برسد که به سطح استخوان برسد، مایع بین مفصلی کم شود، زاویه طبیعی مفصل از دست برود و ناحیه دچار ورم مزمن شود و در نتیجه کارایی مفصل محدود شود با توجه به شرایط سنی و جسمی فرد می‌توان از مفصل جایگزین بهره برد.

با توجه به حساسیت نوع جراحی و تنوع آن پیشنهاد می‌شود برای یافتن جراح مورد نظر، نظر بیش از دو نفر از جراحان را جویا شوید تا نتیجه دلخواه را کسب نمایید.

فیزیوتراپی در تعویض مفصل

فیزیوتراپی چه قبل از عمل و چه بلافاصله پس از عمل می‌تواند با کاهش درد، تقویت به هنگام عضلات و راه اندازی سریع بیمار کمک زیادی در موفقیت عمل داشته باشد. فیزیوتراپیست با تجویز تمرین درمانی مناسب، استفاده از جریان ‌های الکتریکی، بانداژ و ماساژ موضعی نقش بسیار مهمی در کاهش درد بیمار و به دست آوردن توانایی راه رفتن دارد. ممکن است این جلسات در ابتدا در منزل بیمار انجام شود و رسالت آن راه اندازی بیمار جهت ادامه جلسات در مطب فیزیوتراپی‌ست. پس در اولین فرصت برای بهبود سریعتر با فیزیوتراپیست خود تماس بگیرید.

جهت مشاوره و معاینه فیزیوتراپی تعویض مفصل می‌توانید به مرکز فیزیوتراپی کیان مراجعه فرمایید و یا با شماره تماس 07132319628 و 09199209016 تماس حاصل فرمایید.

27 فروردین 1397 - 20:2
بازدید ها: 924

با افزایش سن و کم شدن فعالیت روزانه، احتمال افزایش پوکی استخوان بالا می‌رود. برای پیشگیری و همچنین جلوگیری ازپیشرفت این اتفاق روزانه به مدت 20 دقیقه آفتاب بگیرید( لوسیون ضدآفتاب فراموش نشود). این کار به شما کمک می‌کند تا میزان کافی از ویتامین d دریافت کنید. از مکلمل های این ویتامین به صورات روزانه نیز می‌توانید استفاده کنید. به طور کلی افراد بالاتر از 70 سال باید 1200 میلی گرم کلسیم و 800 واحد ویتامین d در روز مصرف کنند. این واحد ها را می‌توانید با خواندن برچسب روی جعبه حاوی مکمل کلسیم و ویتامین d پیدا کنید و یا از داروخانه کمک بگیرید.

فیزیوتراپی چه کمکی در کاهش این روند می‌کند؟

فیزیوتراپی تخصصی به همراه پکیج تخصصی تمرین درمانی و برنامه‌ریزی آب درمانی به همراه استفاده از  مدالیته‌های افزایش قدرت و تون عضلات و تقویت استخوان‌ها در مرکز فیزیوتراپی کیان به همراه مشاوره و معاینه رایگان در خدمت شماست.

 

27 فروردین 1397 - 17:10
بازدید ها: 558

فیزیوتراپی آسیب‌های ورزشی چگونه به من کمک می‌کند؟

این روزها ورزش کردن بیش از گذشته مورد توجه افراد قرار گرفته است. اغلب ما با دیدن تصاویر ورزشکاران مبتدی تا حرفه‌ای در اینستاگرام آرزو می‌کنیم کاش شبیه آن‌ها بودیم اما آیا ورزشکاران بدون دردسر به اینجا رسیده‌اند؟پاسخ بسیار ساده است: نه!

آسیب‌های ورزشی جز غیر قابل اجتناب ورزش است. حتی اگر گرم کردن اصولی انجام دهید، تمرینات را زیر نظر بهترین مربی انجام دهید و پس از تمرین سرد کردن انجام دهید همیشه اتفاقات غیر منتظره رخ می‌دهند.

حال سوال اینجاست هنگام بروز آسیب و پس از آن چه کنیم؟

همان ابتدا اندام مورد نظر را بالاتر از سطح قلب نگه داشته و کمپرس سرد روی محل ورم بگذارید. بانداژ اصولی می‌تواند از شدت ورم کم کند. پس از اقدامات اولیه به نزدیکترین پزشک اورتوپد مراجعه کنید تا در صورت شکستگی استخوان یا کشیدگی تاندون اقدامات پزشکی انجام شود.

پس از این اقدامات ممکن است احساس کنید محل آسیب همچنان ورم و درد دارد و یا کارایی قبل را ندارد. اینجا زمانیست که باید از فیزیوتراپیست خود کمک بخواهید تا شما را ارزیابی کند و برنامه درمانی فیزیوتراپی شامل الکتروتراپی، ماساژ، و رزش درمانی و آموزش بانداژ را اجرا کند.

در مرکز فیزویوتراپی کیان،الکتروتراپی پیشرفته  و ورزش درمانی زیر نظر متخصص فیزیوتراپی به همراه ماساژ درمانی توسط متخصص ماساژ درمانی  به شما کمک می‌کند تا عضلات اطراف مفصل تقویت شوند، همچنین در کاهش درد و ورم ناحیه بسیار موثر است.

ورزش درمانی در هر جلسه فیزیوتراپی منجر به تقویت عضلات اطراف مفصل، بهبود تعادل و بازگردانی عملکرد اندام می‌شود.

پس ازین مرحله می‌توانید مجددا به میدان ورزش بازگردید.

23 فروردین 1397 - 11:10
بازدید ها: 755