مراقبت های لازم، پس از سفید كردن دندانها( بلیچینگ)


مراجعه کننده محترم، برای آنکه دوره بعد از درمان را با راحتی و آرامش بیشتری طی نمایید، خواهشمند است این مطلب را به دقت مطالعه نموده، از هرگونه خوددرمانی پرهیز کنید.


1. سفید كردن دندانها به روش اصولی و درست هیچگونه ضرری برای دندانها نخواهد داشت اما بعد از بلیچینگ احتمال حساسیت دندانها وجود دارد كه پس از چند روز بهبود می یابد.
2. استفاده از خمیر دندانهای ضد حساسیت و اجتناب از خوردن غذاهای اسیدی و سرد پیشنهاد می شود.
3. تا 24 ساعت پس از سفید كردن دندانها از این موارد پرهیز شود:
كشیدن سیگار،خوردن چای،‌ قهوه،‌ نوشابه، ‌سس قرمز و سایر سس های رنگی،‌رب گوجه فرنگی، شكلات و هر گونه مواد رنگی دیگر.
4. سفید كردن دندانها دائمی نبوده و دوام آن كاملاً بستگی به رعایت بهداشت و رژیم غذایی فرد دارد.بنابراین رعایت دقیق اصول بهداشتی و محدود كردن استفاده از مواد رنگی نظیر چای، قهوه، نوشابه و ..و نیز پرهیز از كشیدن سیگار می توانداثر بلیچینگ را بیشتر و طولانی تر ‌كند.

سفید كردن دندانها در منزل

1. پس از تشخیص پزشك مبنی بر این كه مواد رنگی دندانهایتان را می توان با این روش از بین برد، ‌از فك شما قالبی تهیه می شود و درلابراتوار یك قاشقك tray یا قالب پلاستیكی نرم و شفاف ساخته می شود این قالب در دهان شما امتحان شده و سپس به همراه ژل بلیچینگ به شما داده می شود.

2. غلظت ماده سفید كننده موجود در ژل معمولاً 10-20 درصد بوده و به علت اثر سوزانندگی آن بر روی لثه بایستی در مصرف آن بسیار دقت كرد.

3. طول دوره درمان بطور متوسط 2 هفته می باشد كه بایستی 4-6 ساعت در هر شبانه روز از قالب بلیچینگ استفاده شود.

4. چنانچه مشكل حساسیت دندانی وجود نداشته باشد می توان دو مرتبه در شبانه روز از آن استفاده كرد این امر سرعت سفید كردن دندانها و همچنین احتمال حساسیت دندانها را افزایش می دهد.

5. قالب را می توان بسته به انتخاب بیمار در طول شب یا روز استفاده نمود.
6. پس از مسواك زدن و استفاده از نخ دندان، به مقدارلازم ( یك قطره كوچك) از ژل بلیچینگ را در وسط سطحی از قالب كه در مجاورت سطح دندان مورد نظر قرار می گیرد بگذارید و آنرا دخل دهان قرار دهید.
7. چنانچه ماده بلیچینگ اضافی از لبه های قالب بروی لثه جریان پیدا كرد آنرا با یك دستمال تمیز كنید. این امر می تواند ناشی از مقدار زیاد ژل و یا محل نادرست قرار دادن ژل ( چنانچه ژل را خیلی نزدیك به لبه لثه ای قرار داده باشید) باشد.
8. قالب بایستی حداقل 4-6 ساعت در دهان باقی بماند.

9. ممكن است پس از چند روز استفاده از ماده بلیچینگ حساسیت در دندانها ایجاد شود كه امری كاملاً طبیعی است اگر این حساسیت ادامه یافت و شدیدتر شد، بمدت 1-2 روز استفاده از ماده سفید كننده را قطع كرده و چنانچه ژل ضد حساسیت در اختیار شما قرار داده شده است به همان روشی كه ژل بلیچینگ استفاده می شود آنرا داخل قالب قرارداده و بمدت 2 ساعت در دهان نگه دارید.

10. یك هفته پس از درمان، جهت ویزیت و بررسی به دندانپزشك مراجعه كنید.

11. در طول دوره درمان از مصرف مواد رنگی و اسیدی مانند چای، قهوه،‌ نوشابه،‌ مركبات و رب گوجه فرنگی و كشیدن سیگار اجتناب كنید. و در صورت استفاده از مواد رنگی بلافاصله دهان را با آب بشویید

12. جهت درآوردن قالب لبه آنرا از ناحیه دندانهای خلفی گرفته و آنرا درآورید. سپس با مسواك نرم و آب سرد آنرا شسته و داخل محفظه مخصوص و یا كیسه فریزر و ترجیحاً داخل یخچال نگه دارید.ژل بلیچینگ نیز بهتر است داخل یخچال نگهداری شود.

13. پس از درآوردن قالب، دندانها را با مسواك بشویید.

29 فروردین 1394 - ساعت : 23:4
بازدید ها: 679

مراقبت های پس از انجام اعمال دندانپزشكی ترمیمی و زیبایی


ترمیم های آمالگام و كامپوزیت ( مستقیم)

مراجعه کننده محترم، برای آنکه دوره بعد از درمان را با راحتی و آرامش بیشتری طی نمایید، خواهشمند است این مطلب را به دقت مطالعه نموده، از هرگونه خوددرمانی پرهیز کنید.

1. ترمیم های آمالگام مدت زمانی نیاز دارند تا كاملاً سخت و محكم شوند. بنابراین تا 2 ساعت پس از ترمیم چیزی خورده نشود و تا بعد از حداقل 8 ساعت از سمت دیگر دهان غذا جویده شود. این زمان به شما اجازه می دهد به ترمیم جدید عادت كنید. ممكن است پس از چسباندن ترمیم حساسیت با غذاهای سرد و گرم و یا جویدن در دندان اتفاق بیفتدكه این امر طبیعی بوده و در مدت كوتاهی برطرف می‌شود.
2. جهت مراجعه برای پولیش و صاف كردن زبری‌ها حداقل باید 24 ساعت از ترمیم گذشته باشد.
3. ترمیم های كامپوزیت ( همرنگ) بلافاصله به حداكثر استحكام خود می رسند بنابراین پس از برطرف شدن بی حسی می‌توانند در جویدن شركت كنند.

4. چنانچه پس از رفع بی‌حسی برروی ترمیم احساس بلندی و ضربه هنگام جویدن وجود داشته باشد بایستی از فشار آوردن بر روی آن اجتناب كرده و جهت اصلاح آن به دندانپزشك مراجعه نمود. در غیر اینصورت این امر می تواند موجب شكستن ترمیم، التهاب بافت اطراف دندان گردد.

5. مقاومت سرامیك دندانی در مقابل نیروهای ضربه به اندازه بافت طبیعی دندان نیست بنابراین بایستی درخوردن غذا های سفت و محكم با آنها احتیاط نمود.

6. در صورت شكستن یا پریدگی سرامیك های دندانی بایستی جهت ترمیم و یا تعویض آنها به دندانپزشك مراجعه نمود چرا كه این نواحی سبب تجمع رسوبات و مواد غذایی در دهان می شوند و احتمال بروز پوسیدگی مجددو التهاب را بیشتر می كند .

7. در صورت لق شدن روكشها بایستی هر چه سریعتر جهت درمان آنها اقدام كرد چرا كه تاخیر در این امر می تواند منجر به از دست دادن دندان شود.
8. بیشتر بیماران پس از انجام اعمال ترمیمی درد قابل توجهی ندارند اما درد پس از درمان ممكن است در اثر باز بودن دهان حین درمان،‌تزریق بی حسی و عملیات درمانی ایجاد شود كه با مسكن های معمولی برطرف می گردد این درد ممكن است تا چند روز ادامه داشته باشد.
9. حساس بود دندانها به مایعات و غذاهای گرم و سرد تا یك ماه اول طبیعی بوده و چنانچه در این مدت از شدت آن كاسته نشد بایستی جهت بررسی به كلینیك مراجعه شود.
10. دندانهای ترمیم شده مقاومت و استحكام كمتری نسبت به دندانهای طبیعی دارند بنابراین خوردن غذاهای سفت و شكننده نظیر یخ،‌ ته دیگ،‌آب نبات،‌پسته و ... با آن خصوصاً در ترمیم‌های بزرگ مجاز نمی باشد. زیرا باعث شكستن ترمیم یا دیوارهای باقیمانده دندان می شود.
11. دندانهای ترمیم شده می توانند مجددا پوسیده شوند بنابراین رعایت بهداشت (2 بار مسواك و یكبار نخ دندان در شبانه روز) الزامیست. مراجعه به دندانپزشك هر 6 ماه یكبار جهت بررسی ترمیم ها پیشنهاد می شود.

12. رعایت بهداشت اطراف ترمیم های غیر مستقیم نظیر روكش، بریج بسیار مهم بوده و بایستی علاوه بر اطراف بریج،‌زیر آن هم توسط وسایل مخصوص از قبیل سوپر فلاس و پروگزابرش تمیز گردد. عدم رعایت بهداشت می تواند سبب پوسیدگی دندان زیرین و التهاب بافت اطراف ترمیم شده و در نهایت منجر به كشیدن دندان گردد.

13. ترمیم های كامپوزیت ( همرنگ) احتمال تغییر رنگ در طول زمان را دارند لذا محدود كردن مصرف مواد رنگی و اسیدی نظیر چای،‌ قهوه، نوشابه،‌ سركه،‌ سس گوجه فرنگی،‌شاتوت و ... و نیز رعایت اصول بهداشتی می تواند این تغییر رنگ را كمتر كرده و به تعویق بیاندازد.

29 فروردین 1394 - ساعت : 23:2
بازدید ها: 1065

مراقبت های قبل، حین و بعد از ایمپلنت


مراجعه کننده محترم، برای آنکه دوره بعد از درمان را با راحتی و آرامش بیشتری طی نمایید، خواهشمند است این مطلب را به دقت مطالعه نموده، از هرگونه خوددرمانی پرهیز کنید.

نكات مهم قبل از جایگذاری ایمپلنت

1- چك آپ كامل پزشكی و مشاوره با پزشك برای اطمینان از سلامت كامل جسمانی
2- چك آپ كامل دندانپزشكی و اطمینان از عدم وجود پوسیدگی، التهاب لثه و هیچگونه مشكل بافت سخت و نرم داخل دهان
3- اطمینان از عالی بودن رعایت بهداشت دهان و دندان توسط افراد
4- اطمینان از همكاری بیمار با پزشك در تعیین جلسات كنترل

5- تهیه رادیوگرافی مناسب از ناحیه بی دندان
6- مشاوره های لازم دندانپزشكی بین جراح لثه، متخصص پروتزهای دندانی و ...
7- انتخاب طرح درمان مناسب برای جایگذاری ناحیه بی دندانی با مشورت متخصصان
8- انتخاب محل، نوع و سایز مناسب ایمپلنت با توجه به مشاوره های لازم
9- استفاده از داروهای مناسب ضد درد پیش از شروع درمان در صورت نیاز
10- استفاده از داروهای مناسب آنتی بیوتیك پیش از شروع درمان در صورت نیاز
11- استراحت كامل شب قبل از عمل جراحی
12- استفاده از غذای مناسب پیش از جراحی
13- استفاده از دهانشویه پیش از جراحی

حین جراحی

1- داشتن آرامش كامل و اعتماد به جراح و تیم جراحی
2- همكاری مناسب با جراح و پرهیز از حركت های ناگهانی سر یا بستن دهان
3- توجه به تذكرات حین درمان ارایه شده توسط جراح و یا تیم جراحی

پس از جراحی

1- توجه و عمل به تمامی نكات و دستورات پس از جراحی كه توسط جراح و تیم جراحی ارایه می‌شود.
2- استفاده از غذای سرد و نرم
3- عدم استفاده از سیگار و غذاهای تحریك كننده ناحیه زخم
4- رعایت كامل بهداشت دهان و دندان و استفاده از دهانشویه
5- حضور به موقع جهت خروج بخیه ها

6- عدم انجام حركات ورزشی در هفته اول پس از عمل جراحی
7- صحبت نكردن در روزهای اول و دوم پس از جراحی
8- حضور به موقع در جلسات كنترل
9- استفاده از پك سرد پس از عمل جراحی و نیز استفاده از پك گرم در صورت تورم در روزهای دوم و یا سوم پس از جراحی.

29 فروردین 1394 - ساعت : 23:0
بازدید ها: 963

ارتودنسی و ناهنجاریهای دندانی، فكی

مراقبت های پس از درمان ارتودنسی

مراجعه کننده محترم، برای آنکه دوره بعد از درمان را با راحتی و آرامش بیشتری طی نمایید، خواهشمند است این مطلب را به دقت مطالعه نموده، از هرگونه خوددرمانی پرهیز کنید.

دستگاههای ارتودنسی وسائلی هستند كه هزینه زیادی بابت آنها پرداخت می شود، همچنین قرار دادن آنها به دقت و نیز صرف وقت نیاز دارد. در صورت بی احتیاطی و شكسته شدن آنها نه تنها طول درمان طولانی می گردد، بلكه مشكلات خاصی چون پوسیدگی دندانها، بیماری لثه و از دست دادن فضای دندان كشیده شده و ... ایجاد می شود. لذا مراقبت از آنها و بهداشت دهان ضروری بوده و اكیداً توصیه می شود به موارد ذیل توجه نمائید:
1. روز اول بعد از نصب براكتها بر دندانها از خوردن و آشامیدن مواد خوراكی رنگی مثل: چای، نوشابه، سس، رب، سبزی، شكلات، پاستیل و ... خودداری نمائید.

2. در روزهای اولی كه دستگاه ارتودنسی در دهان شما قرار می گیرد ممكن است دندانها حساس شده و یا احیاناً كمی درد و ناراحتی داشته باشید. اگر درد روی دندانها و لثه شدید بود با كلینیك تماس بگیرید.

3. در طول درمان از خوردن غذاهای چسبنده مانند شكلات ، آدامس و مواد مشابه اجتناب كنید.

4. غذاهای سخت مانند: ته دیگ، نان خشك و برگه میوه جات خورده نشود.

5. گاز زدن به مواد غذایی سفت مانند: ساندویچ، سیب، هویج و میوه های مشابه انجام نگیرد.

6. شكستن تنقلات مثل: تخمه، پسته، فندق، بادام و ... به هیچ وجه صورت نگیرد.

7. هسته میوه های هسته دار مثل: هلو، شلیل، زردآلو و ... قبل از خوردن جدا شود.

8. در موارداورژانس مثل: شكستن، خم شدن، بازو جدا شدن قسمتی از دستگاه و سیم بلافاصله با كلینیك تماس بگیرید و اصلاح آن را بهوقت آینده یا روزهای بعد موكول نكنید.

9. میزان نیرو و زمان استفاده ازدستگاهها كمكی خارج دهانی (فیس بو ، هدگیر، چانه بند) و كش های داخل دهانی در پیشرفت درمان نقش بسزایی دارد. لطفاً نیروی آنرا كم وزیاد ننموده و زمان تجویز شده را دقیقاً رعایت كنید.

10. در صورت تجویز كش های داخل دهانی قبل از تمام شدن كش ها جهت دریافت آن به كلینیك مراجعه نمائید.

11. مهم ترین نكته در خلال درمان ارتودنسی تمیزكردن مرتب دندانها و دستگاههای ارتودنسی می باشد. دستگاههای ارتودنسی به علتِ گیرغذایی، دندانها را مستعد پوسیدگی می كند. لذا بعد از هر وعده غذایی به طور صحیح و كامل دندانهای خود را مسواك زده و هنگامی كه در خانه نیستید حتماً مسواك ارتودنسی خود را به همراه داشته باشید. هر دندانی بایستی ده مرتبه مسواك زده شود و یك مسواك زدن صحیح برای دو فك حدوداً 15 دقیقه زمان نیاز دارد. مطمئن شوید كه موهای مسواك در ناحیه مجاور و زیر لثه ها را تمیز نماید. میكروب ها تمایل زیادی دارند كه دراین ناحیه مخفی گردند.

29 فروردین 1394 - ساعت : 22:59
بازدید ها: 559

جراحی لثه و نسوج نگهدارنده دندان‌ها

مراقبت های پس از جراحی لثه

مراجعه کننده محترم، برای آنکه دوره بعد از درمان را با راحتی و آرامش بیشتری طی نمایید، خواهشمند است این مطلب را به دقت مطالعه نموده، از هرگونه خوددرمانی پرهیز کنید.

1- پس از بر طرف شدن اثر داروی بی حسی، احتمال بروز مختصری درد و ناراحتی دور از ذهن نخواهد بود. جهت رفع آن، به محض خروج از مطب دو عدد مسکن (طبق دستور پزشک) مصرف نموده، سپس طبق دستور آن را تکرار نمایید. حتی اگر درد نیز وجود نداشته باشد مصرف مسكن را به دلیل دارا بودن خواص ضد التهابی تا دو روز ادامه دهید.پس از دو روز در صورت برطرف شدن درد، مصرف مسكن را قطع نمایید.

2- پس از اتمام جراحی یك پك یخ به شما داده می شود.این پك یخ را بطور متناوب بر روی ناحیه جراحی قرار دهید. این عمل را تا موقع خواب ادامه دهید. گذاشتن پك یخ بر روی ناحیه جراحی به كاهش خونریزی و تورم و درد كمك می كند.

3- تورم مختصر بعد از عمل، واکنش طبیعی بدن می باشد و معمولاً ظرف 3 تا 4 روز از بین می رود. در صورت شدید و دردناک بودن تورم و یا خونریزی غیر قابل کنترل، با کلینیک تماس بگیرید.

4- بعد از گذشت دو ساعت از جراحی می توانید از سوپ سرد یا شیر سرد به عنوان تغذیه استفاده نمایید. تا صبح روز بعد از خوردن غذاهای سخت و گرم خودداری كنید.

5- به منظور جلوگیری از تحریک محل زخم، از خمیر جراحی بر روی لثه شما استفاده شده است که پس از چند روز کاملاً سخت میگردد. این خمیر که به منزله یک پانسمان می باشد، مانع از درد شده، به ترمیم زخم جراحی کمک میکند. همچنین بوسیله آن شما قادر خواهید بود فعالیت های معمول روزانه خود را انجام دهید. مدتی زمان خواهد برد تا به آن عادت کنید. از تماس مکرر زبان با خمیر و جویدن مواد سخت در چند ساعت اول پس از جراحی خودداری نمایید، جرا که باعث حرکت پانسمان و مانع قرار گیری محکم آن در جای خود می شود. حداقل تا دو ساعت پس از جراحی از خوردن، آشامیدن، فعالیت های دهانی نظیر تف کردن، مک زدن و شستشوی دهان خودداری کنید تا خمیر جراحی سفت گردد. خمیر جراحی تا یک هفته باید در محل جراحی باقی بماند.

6- خمیر پانسمان یک هفته بعد از عمل در کلینیک برداشته می شود؛ لذا در طول هفته ای که پانسمان بر روی لثه شما قرار دارد با وجود مسواک زدن قسمت های دیگر دهان طبق روشهای آموزش داده شده، از پانسمان موجود مراقبت کنید و از تماس مسواک با آن پرهیز نمایید. در صورت جابجایی و افتادن آن با کلینیک تماس بگیرید.

7- در صورتی که از خمیر جراحی در دهان شما استفاده نشده باشد، بعد از دو روز به آرامی ناحیه را مسواک کنید.

8- ظرف مدت چهار یا پنج ساعت پس از جراحی بزاق دهان ممکن است صورتی رنگ باشد؛ این حالت کاملاً طبیعی است و نشانه خونریزی نمی باشد.در صورت اطمینان از وجود خونریزی و ایجاد لخته های مكرر در دهان ، قطعه ای از گاز استریل را در ناحیه قرار داده و به مدت 20 دقیقه با فشار نگه دارید تا خونریزی قطع شود. لطفاً گاز را در این مدت برندارید. در صورت ادامه خونریزی بعد از این مدت، به کلینیک یا یک مرکز درمانی مراجعه کنید. در صورت عدم دسترسی به مراکز درمانی، می توان از یک عدد چای کیسه ای مرطوب شده با آب ولرم، در ناحیه استفاده کرد.

9- از روز بعد از عمل، به منظور جلوگیری از تجمع میکروبها و بوی بد، شستشو با آب نمک ولرم را آغاز نمایید. به این ترتیب که یک قاشق کوچک چایخوری نمک را در نصف لیوان آب نیم گرم حل کرده و هر ساعت یک بار دهان خود را با آن شستشو دهید. به جای آب نمك می توانید از داروخانه محلول سرم نرمال سالین را تهیه نموده و استفاده نمایید.

10- در صورت تجویز آنتی بیوتیک و یا داروهای دیگر، در رعایت مفاد نسخه کوتاهی نورزید.

11- از روز بعد از عمل، می توانید با پرهیز از کارهای سنگین بدنی ، به کار روزانه ی خود بپردازید. تا دو روز پس از جراحی از انجام فعالیت های سنگین نظیر دویدن و تنیس خودداری کنید. لازم به ذکر است مختصری ضعف، تا 48 ساعت بعد از عمل طبیعی است. اما در صورت بروز تب یا تورم شدید با کلینیک تماس بگیرید.

12- گرما و دود سیگار سبب بیماری لثه و اثرات ایمونولوژیک نیکوتین باعث تاخیر در التیام و جلوگیری از نتایج مطلوب درمان میگردند؛ لذا در صورت امکان با غنیمت شمردن فرصت، سیگار را کنار بگذارید. در غیر این صورت، حداقل در چند هفته پس از جراحی از استعمال دخانیات پرهیز نمایید.

13- مکمل های غذایی نظیر ویتامین ها برای شما بدلیل جراحی انجام شده ضروری نیستند. در صورت ضرورت، برای شما تجویز میگردد.

14- سعی کنید از آشامیدن آب مرکبات نظیر آب پرتقال و همچنین غذاهای تند و پرادویه و ترشیجات در هفته اول خودداری نمایید.

 • عوارض طبیعی و قابل برگشت بعد از جراحی لثه:
متعاقب جراحی لثه تغییراتی بروز می کند که موقتی و قابل برگشت می باشد. برگشت این تغییرات ممکن است به سه هفته تا شش ماه زمان نیاز داشته باشد. این عوارض عبارتند از:
1- لق شدن مختصر دندانها (این امر بعد از سه هفته تا یک ماه به حالت طبیعی خود برمی گردد).

2- حساسیت دندان ها به سرما و گرما پس از مدتی با رعایت بهداشت دهان و دندان از بین می رود. استفاده از خمیردندان های ضد حساسیت در صورت شدت حساسیت دندان از طرف جراح تجویز خواهد شد.
3- فاصله گرفتن لثه از طوق دندان و خالی شدن لثه بین دندان ها. این امر رابطه مستقیم با پیشرفته بودن بیماری و مقدار تخریب استخوان زیر لثه دارد و مدتی طول خواهد كشید تا لثه تقریبا به جای اولیه خود باز گردد.

 • مراقبت های هفته دوم (بعد از برداشتن خمیر پانسمان):

1- بعد از برداشتن خمیر و باز کردن بخیه ها، مسواک زدن و نخ کشیدن را با روشی که در جلسه قبل از جراحی آموزش دیده اید، آغاز نمایید. بهتر است از مسواك با موهای نرم استفاده گردد. بهتر است عمل مسواك زدن صرفا بر روی دندنها ها صورت گیرد و از به كار بردن مسواك ها بر روی لثه خودداری شود. بعد از جراحی تا چند روز خونریزی از لثه ها بیشتر خواهد شد. این مسأله به دلیل مراحل اولیه ترمیم بوده و کاملاً طبیعی است، که بعد از ترمیم زخم برطرف خواهد شد.

2- حذف پلاک میکروبی که عامل اصلی بیماری های لثه ای است بعد از درمان ضرورت کامل دارد. این امر جز با مسواک زدن و نخ کشیدن به طریقه صحیح تحقق نمی یابد. هرگونه کوتاهی در این امر ترمیم را به تعویق انداخته و در بهبود کامل بیماری اختلال ایجاد می کند.

 پس از معالجه کامل لثه رعایت دو نکته بهبود دائمی و عدم عود بیماری را تضمین می نماید:
1- رعایت وقت های تعیین شده از آغاز تا پایان درمان و عدم ایجاد وقفه طولانی بین جلسات جراحی.

2- رعایت مرتب و صحیح بهداشت دهان توسط بیمار. (شامل مسواک زدن، نخ کشیدن و احتمالاً استفاده از وسایل کمکی دیگر).

3- رعایت منظم جلساتی که به منظور معاینه مجدد لثه و جرمگیری دندانها برای بیمار در نظر گرفته می شود.

29 فروردین 1394 - ساعت : 22:58
بازدید ها: 1017

مراقبت های پس از درمان دندانپزشكی كودكان


مراجعه کننده محترم، برای آنکه دوره بعد از درمان را با راحتی و آرامش بیشتری طی نمایید، خواهشمند است این مطلب را به دقت مطالعه نموده، از هرگونه خوددرمانی پرهیز کنید.

مراقبت های لازم پس از فلورایدتراپی موضعی
1. تا نیم ساعت پس از فلوراید تراپی فكین، از دادن نوشیدنی و غذا به كودك خود خوداری فرمایید.
2. درطی چند دقیقه اول به كودك خود یادآور شوید كه ‌آب دهان خود را بیرون بریزد.
3. پس از نیم ساعت بهتر است اول كودك دهان خود را شسته و بعد از آن غذا و یا نوشیدنی میل نماید.
4. در صورت داشتن هر گونه سوال با بخش كودكان مركز تماس بگیرید.

مراقبتهای لازم پس از ترزیق بی حسی موضعی و ترمیم دندانها
1- پس از بی حسی موضعی، بویژه درفك پایین، احتمال جویده شدن لب، گونه و زبان وجود دارد. بنابراین به والدین گرامی توصیه می شود كه در طی 2 ساعت اولیه از دادن غذا به كودك خودداری فرمایند.
2- اگر دندان كودك شما با آمالگام(پركردگی فلزی) پر شده است لطفا تا 1 ساعت پس از ترمیم دندان از دادن غذا به كودك خود خودداری فرمایید، تا اینكه ترمیم دندان صدمه نبیند. از خوردن غذاهای سفت در طی 24 ساعت اولیه خودداری فرمایید.
3- اگر دندان كودك شما با مواد ترمیمی همرنگ دندان پر شده باشد، بهتر است در طی 24 ساعت اولیه از دادن موادغذایی رنگی همانند نوشابه ها و غذاهایی كه رب گوجه فرنگی فراوان دارند به كودك خودداری شود.

29 فروردین 1394 - ساعت : 22:57
بازدید ها: 971

مراقبت های پس از پروتز


مراجعه کننده محترم، برای آنکه دوره بعد از درمان را با راحتی و آرامش بیشتری طی نمایید، خواهشمند است این مطلب را به دقت مطالعه نموده، از هرگونه خوددرمانی پرهیز کنید.

مراقبت های پروتز متحرک:
1- در تمام بیمارانی که دست دندان جدید تحویل می گیرند حتما بعضی یا تمامی مشکلات زیر تجربه می شود که این مسئله کاملاً طبیعی بوده و ظرف مدت چند ماه برطرف خواهد شد:
الف) صحبت کردن با دست دندانهای جدید ابتدا مشکل خواهد بود.
ب) غذا خوردن با دست دندانهای جدید مشکل خواهد بود.
ج) در روزهای ابتدایی استفاده از این دست دندانها، بزاق دهان افزایش می یابد و حالت تهوع وجود خواهد داشت.
د) در هفته های اول استفاده از دنچرها, بعضی قسمتهای بافت دهان, دچار زخم و آسیب دیدگی خواهد شد که با مراجعه به مرکز و تراشیدن نواحی ایجاد کننده زدگی، این مشکلات به تدریج کمتر خواهد شد.
یادآوری : تراشیدن از روی سطح بافتی دنچرها فقط بایستی توسط دندانپزشک مربوطه انجام شده و هیچگونه دستکاری دنچر توسط خود شما نبایستی صورت گیرد.

2- برای کمتر شدن مشکلات بهتر است زمان استفاده از دست دندان را به تدریج افزایش دهید. بدین نحو که در چند روز اول، از دست دندان فقط چند ساعت در روز استفاده کنید و هر روز نسبت به روز قبل به تعداد ساعات بیفزایید تا مرحله سازگاری با دست دندان جدید به آرامی طی شود.
3- دست دندان‌ها بایستی حتما شبها از دهان خارج شوند تا بافت‌های دهانی استراحت کرده و خونرسانی به آنها افزایش یابد. عدم رعایت این مورد بسیار شایع بوده و منجر به تحلیل و تخریب پیشرونده لثه و استخوان زیرین می شود و در نهایت استفاده از دست دندان یا حتی ساخت دندان جدید را غیر ممکن خواهد کرد. فقط در صورتی استفاده از دست دندان در شب مجاز است که طبق دستور دندانپزشک مربوطه و برای مشاهده نواحی زخم شدگی در دهان صورت بگیرد.

 4- توجه به این نکته الزامی است که دندان مصنوعی جدیدی که شما تحویل گرفته اید با دندانهای طبیعی و حتی دست دندانهای قبلی شما کاملا متفاوت بوده و سازگاری پیدا کردن با آنها مستلزم طی شدن زمان لازم است. پس نباید در این مورد عجول بود. ضمنا توجه داشته باشید که ذات تحرک در دست دندان کامل متکی بر بافت لثه ای کاملا طبیعی می باشد و کمی لقی حتی در بهترین شرایط ساخت وجود داشته و طبیعی است. در صورت عدم تحمل این مسئله بهتر است استفاده از درمانهای متکی بر ایمپلنت را مدنظر قرار دهید.
5- برای افزایش گیر دنچر استفاده از چسب های دنچر موجود را می توانید مدنظر قرار دهید ولی بهتر است قبل از این کار، با دندانپزشک مشورت کنید.
6- بهتر است سعی کنید ابتدا از غذاهایی استفاده کنید که نیروی مضغی زیادی لازم نداشته باشد بلکه بلع آن آسان باشد و با یک فشار ساده زبان در برابر کام به راحتی بلعیده شود. این کار ثبات دنچرها را افزایش می دهد. همچنین لقمه ها را کوچکتر گرفته، قبل از قرار دادن لقمه در دهان آنرا تکه تکه کنید و به صورت دوطرفه بجوید. در هنگام انجام عمل گاز گرفتن با دست دندان ها به جای اینکه مثلا ساندویچ را در قسمت جلویی دهان بین دندانهای جلو قرار دهید, آنرا قدری به طرف گوشه دهان ببرید. سپس به جای اینکه مثل دندانهای طبیعی ساندویچ را به طرف پایین و خارج بکشید و آنرا قطع کنید، آنرا به طرف داخل و بالا بدهید. بدین ترتیب دست دندانها بر روی دهان سفت تر می نشینند و از جای خود بلند نمی شوند. موقعیت زبان در حین جویدن نقش مهمی در ثبات دست دندان پایین دارد. بهتر است تمرین کنید که زبان را بر روی سطح داخلی دندانهای پایین قرار دهید. این کار ثبات دست دندان پایین را افزایش می دهد.

7- در صورتیکه از دست دندان تکه ای (پارسیل) استفاده می کنید روش درست قراردهی آن را در دهان از دندانپزشک یاد گرفته و در مقابل آینه آنرا در دهان بگذارید.
8- به خاطر داشته باشید که شرایط جسمی، روحی و دهانی شما، خاص خود شماست و بنابراین نمی توانید نحوه کنار آمدنتان با دست دندان جدید را با تجربیات افراد دیگر مقایسه کنید. بعلاوه قابلیت سازش با دست دندان جدید با افزایش سن کاهش می یابد. بنابراین ممکن است دست دندان کنونی هرچند بهتر از دست دندان قبلی شما ساخته شده باشد اما سازش یافتن با آن مشکل تر باشد.
9- در طی دوره بی دندانی فاصله بین دو قوس فکی به تدریج کاهش می یابد و نیز لب ها حالت فرو رفته ای پیدا می کنند. این تغییرات آنچنان تدریجی به وقوع می پیوندند که حتی ممکن است خود شما و خانواده و دوستان هم متوجه آن نشوند. بنابراین ممکن است در ابتدا دست دندانها به صورت اجسامی غریب و حجیم در دهان احساس شوند و موجب احساس پری لب ها و گونه ها شوند. بایستی توجه داشته باشید که این وضع به تدریج طبیعی خواهد شد.

10- برای بهتر شدن تکلم با دست دندان جدید بهتر است که لغات یا عباراتی را که در تلفظ آنها مشکل دارید، با صدای بلند بخوانید و روزانه چندین بار آنها را تکرار کنید.
11- همواره باید به خاطر داشته باشید که بافت های دهانی با گذشت زمان تغییر می کنند و شدت این تغییرات نیز به عوامل متعددی بستگی دارد.
دست دندانهای خوب سرانجام و با گذشت زمان تبدیل به دست دندانهای نامناسبی می شوند که می توانند بدون اینکه بیمار آگاه شود به دهان آسیب برسانند. بنابراین تمامی بیماران بی دندان بایستی حداقل سالی یکبار توسط دندانپزشک معاینه شوند.

رعایت بهداشت در پروتزهای متحرك:
1- پس از هر سه وعده غذایی، حتما بایستی دست دندانها را از دهان خارج کرده، دهان را بشوئید و لثه ها را ماساژ دهید. چنانچه دندان در دهان وجود داشته باشد حتما بایستی به کمک مسواک و خمیر دندان دندانها را بعد از هر وعده غذایی به خوبی و بدون حضور دست دندان در دهان تمیز کنید. همچنین پس از هر وعده غذایی دست دندانها را بایستی تمیز کرده و سپس مجددا در دهان بگذارید. برای تمیز کردن دست دندان می توانید از مسواک نرم به همراه مایع ظرفشویی یا مواد شوینده بدون ساینده استفاده کنید ولی استفاده از خمیر دندان بدلیل دارا بودن ساینده ها پیشنهاد نمی شود. برای ضد عفونی کردن دست دندانها، چنانچه در ساخت آنها فلز به کار نرفته باشد، می توانید از هیپوکلریت سدیم (وایتکس خانگی) رقیق شده استفاده کنید. همچنین از قرصهای مخصوص تمیز کردن دنچر نیز می توانید به این منظور و بر طبق دستور کارخانه سازنده استفاده نمایید. برای شستن و تمیز کردن دنچرها، غوطه ورسازی در مایع به تنهایی کافی نیست بلکه باید قبل از غوطه ور سازی، با مسواک نرم تکه های غذا از روی آن پاک شود. همچنین پس از غوطه ورسازی نیز باید دست دندانها با مسواک تمیز شوند. در هنگام شستشوی پروتز مراقب باشید تا پروتز زمین نخورند زیرا از مواد شکننده ساخته شده و تعمیر آنها مشکل خواهد بود.
2- توجه داشته باشید که هر زمان دست دندان از دهان خارج شده باشد بایستی در یک دستمال مرطوب یا یک لیوان آب قرار داده شود و هرگز نبایستی دست دندان خشک شود زیرا در این صورت دچار تغییر ابعاد شده و دیگر قابل استفاده نخواهد بود.

پروتز ثابت:
1- پس از چسباندن روکش تا 2 ساعت چیزی میل نفرمایید.
2- تا 24 ساعت، با طرفی از دهان که دندان روکش شده است، غذا نجوید.
3- چنانچه دندان روکش شده در دندان های جلو می باشد، بایستی از گاز زدن غذا یا میوه های سخت خودداری کرده آنرا قبل از جویدن و در خارج از دهان تکه تکه نمایید.
4- استفاده از مسواک در 24 ساعت اول پس از چسباندن روکش در ناحیه روکش شده، پیشنهاد نمی شود ولی پس از 24 ساعت استفاده از نخ دندان و مسواک بلامانع است.
5- در پروتز ثابت چند دندان (بریج)، حتما از نخ دندان مخصوص زیر بریج كه در داروخانه موجود است استفاده نمایید
یادآوری : در جلسه تحویل بریج نحوه مسواك زدن و استفاده از نخ دندان توسط دندانپزشك یا دسیتار وی آموزش داده می شود.
6- در صورتیکه پس از چسباندن روکش احساس بلندی در دندان مربوطه داشتید و یا احساس غیر طبیعی دارید که ظرف مدت یک هفته استفاده از آن برطرف نشد، برای انجام اصلاحات لازم است به دندانپزشك خود مراجعه نمایید.

29 فروردین 1394 - ساعت : 22:55
بازدید ها: 875

مراقبت های لازم، پس از درمان ریشه


مراجعه کننده محترم، برای آنکه دوره بعد از درمان را با راحتی و آرامش بیشتری طی نمایید، خواهشمند است این مطلب را به دقت مطالعه نموده، از هرگونه خوددرمانی پرهیز کنید.

• بازگشت حس به ناحیه بی حس شده
تاثیر داروی بی حسی تزریق شده معمولاً پس از گذشت یک تا چند ساعت به مرور کاهش می یابد و به تدریج، حس کامل و طبیعی به ناحیه برمی گردد. توصیه می گردد در طول مدت بی حسی، حتی الامکان از خوردن پرهیز گردد، چرا که ممکن است گونه ها و زبان در هنگام جویدن آسیب ببیند. همچنین لازم است از آزمایش بازگشت حس به وسیله فشردن یا گاز گرفتن لب پرهیز گردد. در مورد اطفال و نوجوانانی که تحت درمان دندانپزشکی با بی حسی قرار گرفته اند توصیه می گردد والدین مراقب باشند تا از گاز گرفتگی پرهیز شود.

• درد

پس از درمان ریشه بروز درد غیر عادی نیست و در مواردی، پس از رفع بی حسی، درد احساس میشود. در این موارد، مصرف مسکن توصیه می گردد. برای تسکین درد، مسکن های معمولی مثل استامینوفن کدئین یا بروفن هر 4 یا 6 ساعت یکبار مصرف می گردد. اگر شدت درد زیاد باشد لازم است از هر دو مسکن استفاده گردد. بدین ترتیب که در ابتدا یک قرص 400 میلی گرمی بروفن و پس از 4 ساعت یک قرص استامینوفن میل شود. مصرف مسکن به این ترتیب تا 48 ساعت توصیه می گردد. در صورت بروز درد بسیار شدید یا تورم و علائم عفونت تماس با دندانپزشک معالج یا معاینه ضرورت دارد.


 

• ویزیت مجدد پس از اتمام کار
پس از اتمام کار درمان ریشه یا در فاصله بین جلسات ممکن است دندان تحت درمان در هنگام جویدن یا تماس دردناک باشد، شایع ترین علت این ناراحتی تماس زودرس دندان ها است، برای کاهش درد ضروری است بیمار مورد معاینه قرار گیرد و در صورت لزوم بلندی دندان با پانسمان اصلاح گردد.

• سایر نکات

رعایت بهداشت فردی و استفاده از مسواک و نخ دندان پس از درمان ریشه ضروری است.
در صورت بروز تورم داخل دهان یا خارج دهان متعاقب درمان ریشه لازم است با دندانپزشک تماس گرفته و مشورت شود. تجویزآنتی بیوتیک برای کنترل عفونت متعاقب درمان ریشه به وسیله دندانپزشک انجام میشود.
معمولا متخصص درمان ریشه پس از معالجه، حفره تاجی را به منظور مهر و موم کردن با مواد ترمیم موقت پر می کند. ترمیم دائم یا گذاردن روکش بر روی تمام دندان هایی كه درمان ریشه می شوند ضرورت دارد و لازم است برای بازسازی تاج در ظرف یك یا حداكثر 2 هفته برنامه ریزی شود.

29 فروردین 1394 - ساعت : 22:53
بازدید ها: 996