ترانس سکشوال چیست؟

ترانس سکشوال چیست؟

دسته بندی : بیماری های جنسی

ترانس سکشوال یا TS جزو اختلالات هویت جنسی محسوب میشود. اختلالات هویت جنسی یعنی مشکلاتی که یک فرد در باور و پذیرفتن جنسیت خودش دارد ودر واقع با رفتار و منش اجتماعی جنس دیگری در اجتماع زندگی میکند.ترنس سکشوال‌ها را جزو آخرین گروه اختلالات جنسی قرار می دهند که تعداد خیلی کمی‌را در هر جامعه‌ای شامل میشوند و براساس آمار از هر صد هزار نفر، سه تا چهار نفر مبتلا به این بیماری هستند.

آیا نشانه‌های‌ این اختلال از کودکی در افراد قابل تشخیص است یا در سن بلوغ یکباره بروز میکند؟خیر. به هیچ عنوان یکدفعه‌ای نیست. در واقع این زمینه از کودکی وجود دارد و حتی میشود گفت یک زمینه ژنتیکی هم دارد و از زمان جنینی که کودک در بدن مادر است این اختلالات شکل میگیرد.

مثلا یک پسر بچه از سن سه، چهار سالگی دنبال بازی‌های‌ جنس خودش نمی‌رود یا در مدرسه نمیتواند با همکلاسی‌هایش بجوشد و بازی کند و این موضوع در دوره بلوغ خیلی مشخص‌تر بروز پیدا میکند. در سن بلوغ همین بدنی که مذکر یا مونث ساخته شده از خودش عوارض و علائم جنسی نشان میدهد.

آنها نمی توانند این تغییرات را بپذیرند و دلیل اصلی آن را هم نمیدانند و همین موضوع تعارض خاصی در آنها ایجاد می‌کند که گاه باعث درگیر شدن آنها با خانواده و اطرافیان نیز میشود.

طبقه بندی ترانس سکشوال چیست؟
بر اساس مهم‌ترین نظریه که “کاپلان و سادوک” آن را مطرح کردند “ترنس ها” به چند دسته طبقه بندی می شوند که نخستین دسته آن “ترنس سکسوآلیسم اولیه در مردان” است.در این دسته، آغاز این اختلال در سنین اولیه پسرها بوده ودر تمام طول زندگی بدون تغییر باقی میماند، لذا به این اسم نامیده می شود.

ترنس سکسوآلیسم ثانویه در مردان نیز به مواردی اطلاق می شود که شروع آن در مراحل بعدی زندگی یعنی بعد از دوران کودکی است و چنین مردانی ظاهر و نقش مردانه دارند.ترنس سکسوآلیسم در افراد مونث” نیز در زنانی دیده می شود که از اوان کودکی خود رابه صورت مذکر دیده و زندگی زنانه نداشته است .

ترنس سکسوآلیسم های‌ مونث، حتی قبل از عمل جراحی “تغییر جنسیت” موفق به کسب ظاهر مردانه می شوند و اغلب یار جنسی برای خود پیدا می کنند که آنها هم مردانی با ذهنیت مردانه که از جنسیت خود ناراضی نیستند اما از همجنس بازی لذت می‌برند هستند.

عوامل احتمالی ایجاد کننده ترنس چیست؟

تئوری تولد بی سکسوالیته:
این تئوری بر این تصور است که جنسیت فرد از بدو تولد مشخص نیست و این فرهنگ است که ما را مجبور به ایفای رل یک جنسیت مشخص می شود سیمون دبورا معتقداست که فرد زن متولد نمی شود, بلکه به زن تبدیل میشود. بر اساس این تئوری ترانسها افرادی هستند که جنسیت دوگانه را از بدو تولد در خود حفظ کرده اند.

در دنیای امروز این تئوری تا حد زیادی مردود به شمار میاید.نه تنها فاکتورهای بیولوژیکی متعددی در مقابله با آن قراردارند,بلکه تعداد زیادی از ترانسها آن را نیز رد میکنند.آنها خودرا نامشخص احساس نمی کنند بلکه به قوت میتوان گفت که خودرا حتی زن تر از یک زن و یا مرد تر از یک مرد معمولی تصور میکنند.مشکل آنها خارج از این مسئله است و آن این که پوشش بدن آنها با فهم شخصیتی که از خود دارند تطابق ندارد.

1- تئوری نقص تربیتی:
پدر همیشه آرزوی داشتن فرزند پسری را داشته و به این دلیل دختر خودرا “مردانه” تعلیم و تربیت میکند و یا بر عکس.

2- تئوری مبارزه فرهنگی:
بر طبق این تئوری بعضی از خانمها به دلیل رهائی از تبعیض جنسیتی به عمد هویتی مردانه برای خود انتخاب میکنند.

ترنس یا افراد دوجنسه به چه کسانی می گویند؟

3- تئوری جنسیت پیکری:
رشد و تکامل دستگاههای تناسلی مردانه و زنانه از طریق بازرسی هورمونها و به همچنین مراکز مربوطه در مغز انجام میگیرد که در نتیجه آن احساس جنسیتی ما با شکل ساختاری پیکر ما همسوی و یگانگی پیدا میکند.اگر در دوران جنینی در این مکانیسم اشتباهی بوجود بیاید,پیدایش نقصهای ژنتیکی مختلفی را میتوان احتمال داد.

اگر مادر در دوران بارداری تحت تأثیر محیط استرس قرار داشته باشد میتواند یکی از عوامل نقص کار مکانیسم هورمونی در جنین باشد.تکامل دستگاههای تناسلی مردانه یک کودک دارای X_Y کروموزوم ناقص صورت میگیرد یا این که زمان تولد کودک دارای هر دو نوع ارگانهای تناسلی مردانه و زنانه می‌باشد و یا تکامل بدنی مردانه است ولی مغز عمل و عکس العمل زنانه احساس میکند.روند این پدیده ها می‌توانند دلیلی برای بوجود آمدن ترانس سکسوالیته باشد.

تئوری جنسیت اجتماعی:
بر طبق این نظریه پایه های‌ اولیه جنسیت توسط تکامل مغزی در دوران جنینی مشخص میشود لذا عامل تربیت اجتماعی تصمیم گیرنده اصلی نوع جنسیت به شمار می‌رود.طبق این تئوری اجتماع اطراف نقش بسیار مهمی در شکل گیری و تکامل رفتارهای کودک و همسوئی آنها با هویت جنسی او دارد.حال اگر مغز تحت تأثیر هورمون های اشتباه در دوران جنینی قرار گیرد کودک هویتی خلاف ساخت پیکریش پیدا میکند.

کودک بر خلاف مخالفتهای والدین علاقه به بازی کردن با اسباب بازیها و پوشیدن لباس های جنس مخالف خود نشان میدهد و رفتارهای او تشابه بیشتر به رفتارهای جنس مقابل پیدا میکند.هارتموت بوزینسکی متحقق از دانشگاه شهر کیل در کشور کشور آلمان چندی پیش تمام تئوریهای گفته شده را بر روی ترانس سکسوالهای مرد و زن که هنوز اقدام به هیچ گونه معالجه ای نکرده بودند تست کرد.

او در این روند متوجه شد که عامل نقص تربیت بیشتر از عاملهای دیگر دیده میشود با وجود این مسئله ترانس سکسوالهای زیادی به همچنین دیده میشوند که تحت تأثیر این عامل نبوده اند.بوزینسکسی همچنین در 83% از افراد ترانس زن به مرد افزایش بالای هورمون های مردانه را مشاهده کرد.البته باز این جا این سؤال مطرح میشود که پس چگونه 17% باقی مانده که افزایش هورمون مردانه نداشتند ترانس شدند.

قابل توجه است که در 33% زنهای معمولی و غیر ترانس هم افزایش هورمون های مردانه دیده میشود, چگونه است که این زنها نیازی به تغییر جنسیت در خود نمیبینند! آیا دلیل پدیده ترانس سکسوالیسم بیشتر در فرم تربیتیست ؟به قوه تعداد تعداد زیادی از افراد ترانس مورد تست فاقد پدر بزرگ رشد کرده بودند و خیلی از آنها به یاد میاوردند که مجبور به انجام بازیهای کودکانه ای از طرف مادرشان می شدند که مغایرت با نوع جنسیت بیولوژیک آنها داشته.

اگر این عامل را عامل اصلی پدیده ترانس سکسوالیسم بدانیم باز این سؤال پیش میاید که چرا تمام کودکانی که تحت تأثیر نقص تربیتی قرار می گیرند ترانس سکسوال نمیشوند ؟ازآن گذشته چگونه میتوان وجود ترانسهای را توضیح داد که تحت تأثیر چنین عاملی نبودند و در یک خانواده کاملا نرمال و متعادل بزرگ شده اند!

شاید وجود فقط یک عامل مشخص به تنهای موجب ایجاد پدیده تغییر جنسیت در تمام افراد ترانس نیست بلکه عاملهای متعددی می توانند نقش بازی کنند.علم دکتری در دنیای امروز توانسته برای دلیل این بیماری پاسخ قانع‌کننده‌ای پیدا کند؟

پزشکان و محققان پس از ده سال بحث و بررسی توانستند بفهمند در مغز چه اتفاقی رخ میدهد. در مغز انسان قسمتی به نام هیپوتالاموس وجود دارد که خودش از قسمت‌های‌ مجزایی تشکیل شده که یکی از آنها مشخص‌کننده جنسیت و رفتار انسان است.

این نقطه در تی‌اس‌ها واژگون شده است. البته این فعلا تنها چیزی است که توانسته اند کشف کنند. مثلا برای یک پسر، آن بخش از هیپوتالاموس دخترانه است و برای یک دختر، پسرانه شکل گرفته است. اصولا این ناهماهنگی یا اختلال در دوران جنینی اتفاق می‌افتد.

چرا در برخی موارد برخوردهای نامناسبی با این بیماران می شود؟
متاسفانه اغلب بیماران ترانس سکشوال با همجنسگراها اشتباه گرفته می‌شوندو به همین دلیل هم از سوی جامعه با رفتارهای ناخوشایندی مواجه میشوند، در حالی‌که این دو گروه زمین تا آسمان با هم متفاوت هستند.همجنسگراها از جنسیت خودشان کاملا راضی هستند. در حالی‌که بیماران تی‌اس با هویت جنسی‌شان مشکل دارند و نمی توانند با آن کنار بیایند.

از ویژگی‌های روحی و رفتاری بیماران مبتلا به تی‌اس بگویید.توجه کنید کودکی که از چهار، پنج سالگی با یک چنین ناهماهنگی رشد کرده، زمینه شکست قوانین در او خیلی بیشتر است، زمینه بروز اختلالات روانی نیز در او قویتر است چون توقعاتش از زندگی چیزهای دیگری است. این افراد بسیار حساس و شکننده‌ هستند.

کسانی که عمل نمی‌شوند در همین تضاد جسم و روح مجبورند زندگی کنند و متاسفانه بیشتر از یک سوم آنها حتی خودکشی میکنند. کسانی هم که عمل میشوند، اگر شرایط خانوادگی و اجتماعی مساعدی نداشته باشند و زیر نظر روانپزشک دوره‌ مشاوره بعد از عمل را نگذرانند، احتمال خودکشی در آنها هم وجود دارد،‌ آن هم نه به دلیل تضاد روحی و جسمی‌بلکه به دلایل اجتماعی.

 

 

دکتر زیبا ایرانی
متخصص روانشناسی و روانسنج
عضو هیئت علمی دانشگاه
۲۸ مقاله علمی پژوهشی
۳۲ تالیف کتاب
مدیر مسئول و موسس مرکز تخصصی روانشناسی و مشاوره خانواده ایرانی

موسس و رئیس انجمن مطالعات سالمندی ایران

نایب رئیس و دبیر انجمن روانشناسی سلامت ایران

مشاور صدا و سیما

مشاور و روان شناس گروه صنعتی پلیمر


روان شناس کودک و خانواده
مشاوره پیش از ازدواج

روان درمانگری( STDP DBT CBT ACT MBSR TA MBCT)
خانواده درمانی ، زوج درمانی ،
سکس تراپی

روانشناسی کودکان استثنایی، بازی درمانی،گفتار درمانی
مشاوره تربیتی، تحصیلی و شغلی
سنجش و ارزیابی هوش، استعداد و شخصیت
برگزاری کارگاه های عمومی و اختصاصی
برگزاری کارگاه های توانمند سازی ویژه مشاوران و روان شناسان
برگزاری کارگاه های بازی درمانی
برگزاری کارگاه آزمون هوش وکسلر
مشاوره به سازمان ها و نهادهای آموزشی و صنعتی

درمان اختلالات روانشناختی
افسردگی،اضطراب،وسواس،سکس تراپی
،اختلالات خوردن و خواب،اعتیاد،اختلالات شخصیت،
تکنیکهای مدیریت استرس، مهارت حل مساله ، افزایش هوش هیجانی، بهبود روابط متقابل 
فوبیا ، حملات پانیک،اتیسم
نوروفیدبک درمانی ، سندروم پیش از قاعدگی و .....


.......................................................

تلفن :          
66702194/66703576
                     

این مطلب مفید بود؟ (6)(4)
نظرات (0)
10 مهر 1397 - 12:42
بازدید ها: 5443
ترانس سکشوال چیست؟
310

نظرات شما

نظرتون در مورد پست ترانس سکشوال چیست؟ چی هست ؟

  • Captcha
لطفا به نکات زیر توجه نمایید :
نظرات شما بعد از بررسی توسط پزشک و تایید نمایش داده می شود.
لطفا از بکار بردن کلمات غیر اخلاقی و به دور از فرهنگ ایرانی - اسلامی خودداری فرمایید.