1.  وقتی خونه تنهایی و پدرمادرت سر کار هستن و همزمان یکی می خواد از در یا پنجره بیاد داخل چکار میکنی؟
جواب:  قبل از زنگ زدن به پلیس به مامان و بابا زنگ بزن
چون ممکنه طول بکشه تا به پلیس جریان رو بگه اما اگه به مامان بابا بگه اونا زودی زنگ میزنن به همسایه ها و اونا به داد می رسن.

2. آیا میشه از یه غریبه شکلات گرفت؟
جواب: نه اصلا، نه اسباب بازی، نه شکلات، نه هیچ چیزی

3. یه بزرگتر تو خیابون ازت کمک میخواد، آیا باید بهش کمک کنی؟ جواب:  باید بلند "نه" بگی و سریع دور بشی
 اگه کسی کمک بخواد واقعا از بزرگترا می خواد نه بچه ها

4. اگه  سگ بهت حمله کرد باید چیکار کنی؟
جواب: باید آروم باشی و تحریکشون نکنی و اصلا به چشم سگ نگاه نکنی،بعد کیف یا کلاهت رو در یه جهت بنداز و در جهت مخالف، آروم بدون اینکه عقب رو نگاه کنی برو

5. یه همسن خودت که باهاش تازه دوست شدی دعوتت می کنه بری خونه شون، آیا باید بری؟
برای حفظ امنیت کودکانمان، بهتره به فرزندانمان واضح و شفاف بگیم که اجازه دادن تنهایی با چه افرادی رفت و آمد کنند.

6. منتظر آسانسوری و یه غریبه میاد سوار میشه آیا باید تو هم سوار شی؟ جواب: نباید سوار شی و اگه طرف تعارف زد که بیا سوار شو بگو منتظر مامان بابام هستم، الان میان با هم سوار میشیم، فقط همسایه هایی که میشناسید و شما بهش معرفی کردید، امن هستن

7. چیکار میکنی اگه بفهمی یکی مراقبته و داره نگاهت میکنه؟ جواب:  باید زود بری تو یه سوپر بزرگ یا یه مغازه که آدما هستن و از اونجا به پدر و مادرت زنگ بزنی

8. وقتی خونه تنها هستی در رو به روی کی  باز میکنی؟
جواب: "در رو به روی غریبه باز نکن" جهانی ترین جمله ی جهانه. یادتون باشه خطر فقط یه مرد غریبه نیست یه زن هم میتونه خطر باشه اینو به بچه مان بگیم

9. چیکار باید بکنی اگه یه غریبه تو رو بگیره و نذاره بری؟
جواب: باید سعی کنی حواس دیگران رو جلب کنی، با جیغ زدن و کمک خواستن هر طور شده اطرافیان رو آگاه کنی 

10. چیکار باید بکنی اگه یهو جمعیت به سمتش اومد مثلا تو استادیوم یا تعطیل شدن مدرسه ؟ جواب: یادش بدین اصلا برخلاف جمعیت حرکت نکنه و هماهنگ با اونا جلو بره خودش رو گم نکنه اروم باشه اگه چیزی هم از دستش افتاد اصلا مهم نیست و نباید بشینه ورش داره وگرنه زیر دست و پا میمونه، اما لطفا اگه همراه شماست حتما رو دوشتون سوارش کنین اینجوری خطری براش نداره.

 

نیلوفر رجبیان 
دانشجوی دکتری روانشناسی 
عضو سازمان نظام روانشناسی 
عضو مرکز پژوهشی کودکان  
متخصص کودک و نوجوان 
تست های شخصیت شناسی 
زوج درمانی و خانواده درمانی 
تشخیص و درمان اختلالات رفتاری و روانشناختی در کودکان و بزرگسالان، ترس ، افسردگی، وسواس
دارای 18 سال سابقه ی حرفه ای در امر کودک و نوجوان

09122346561

24 دی 1397 - 11:55
بازدید ها: 475

 

راهکارهای مناسب در برخورد با کودکان بیش‌فعال
بهترین روش برای برخورد با کودکان بیش‌فعال علاوه بر دارو، رفتار مناسب با آن‌هاست درمان‌های کمکی می‌توانند شامل رفتاردرمانی، بازی درمانی و کاردرمانی باشند. به علاوه کار کردن روی حس‌های مختلف نیز کمک زیادی به آن‌ها می‌کند، خوابیدن روی توپ‌های تعادلی بزرگ، راه رفتن روی تخته‌های تعادل یا کار کردن با سوزن‌های ریز مخصوص بازی هم مفید است.

⁣تغذیه کودکان بیش‌فعال
بهتر است در مورد تغذیه کودکان بیش‌فعال حتماً با پزشک آن‌ها مشورت کنیم مثلاً مصرف بعضی از مواد افزودنی مثل پفک، چیپس، فست فودها، شکلات، شیرینی‌های رنگی و مواد کافئین دار مثل انواع نوشابه‌های انرژی زا، فلفل، غذاهای تند و تحریک‌کننده موجب تحریک بیشتر آن‌ها می‌شود.

 

بعضی از کودکان بیش فعال در حقیقت مشکلشان حساسیت غذایی مانند حساسیت به گلوتن است که با رژیم مناسب مشکلشان حل میشود.

...............................................................

دکترزهره واثقی

متخصص روانشناسی خانواده و کودک

عضو انجمن روان شناسی سلامت ایران

عضو انجمن مطالعات سالمندی

مشاوره اورژانسی 09125005342

مطب تهرانپارس 77760381

مطب پاسداران 22775567

.........................................................

 

28 مرداد 1397 - 12:29
بازدید ها: 1653

موقعیت سازی کنید

از او بپرسید «تو، چه کار می‌کردی اگر…؟» شما می‌توانید هنگامی که در ماشین و پشت ترافیک میباشید یا هنگام صرف شام دور میز، این بازی را با کودکان انجام دهید.

سوال‌های مختلف، بە او کمک می‌کنند تا در مورد راه‌های مختلف واکنش نشان داده در موقعیت‌های مختلف، فکر کند.

برائ مثال، از او بپرسید «اگر من، تو را بە خاطر کاری که نکردی، سرزنش کنم، چه کار می‌کنی؟»

 

با او هم‌دردی کنید. وقتی که برائ احساس ناراحتی یا عصبانیت فرزند خود، نمی‌توانید کاری انجام دهید، بەترین کار، هم‌دردی با اوست. انسان‌ها، وقتی بدانند کسی هست که آن‌ها را درک کند، راحت‌تر، با مشکلات احساسی خود، کنار می‌آیند. هم‌دردی کردن، بە کودک کمک می‌کند که متوجه شود زندگی، احساسی خطرناک یا شرم‌آور نیست و همه، در زندگی‌شان، با احساسات مختلف، درگیر می باشند. هم‌چنین او، هم‌دردی کردن با دیگران را یاد می‌گیرد. شما می‌توانید از این جمله‌ها هم کمک بگیرید: «می‌دانم که سخت است بازی کردن را تمام کنی و بیایی با هم شام بخوریم، اما الان، وقت شام خوردن است».

 

💠 بازی «شاید… »یکی دیگر از بازی‌هایی است که بە کودک کمک می‌کند احساسات گوناگون را درک کند. وقتی که در خیابان میباشید و کسی را غمگین می‌بینید، این بازی را آغاز کنید

. اجازه دهید هرکس، سبب ناراحتی او را حدس بزند: «شاید او، دیر بە محل کار خود رسیده است»، «شاید با کسی، بحث کرده است».

 

دکترزهره واثقی

متخصص روانشناسی خانواده و کودک

عضو انجمن روان شناسی سلامت ایران

عضو انجمن مطالعات سالمندی

مشاوره اورژانسی 09125005342

مطب تهرانپارس 77760350

مطب پاسداران 22775567

https://doctor-yab.ir/search/13311

www.aparat.com/alijokar1

 

23 خرداد 1397 - 10:25
بازدید ها: 889

١)به عنوان یك الگو باشید والدین در شرایط استرس زا خشم خود را كنترل كنندتا كودك از انان الگو بردارد
٢)تعیین قانون برای عصبانیت تعیین ضوابط در مقابل رفتارهای نادرست كودك مقرراتی را به وجود می اوردتا كودك از انجام برخی رفتارها جلوگیری كند
٣)اموزش مهارت غلبه ایی مهارت جایگزین كردن رفتار مناسب در هنگام عصانیت
٤)عاقبت رفتار را به او بازگو كنید زمانیكه كودك از عاقبت رفتارش اگاه شودبهتر میتواند واكنش خشم خود را كنترل كند

 


 

دکترزهره واثقی

متخصص روانشناسی خانواده و کودک

عضو انجمن روان شناسی سلامت ایران

عضو انجمن مطالعات سالمندی

مشاوره اورژانسی 09125005342

مطب تهرانپارس 77760350

مطب پاسداران 22775567

https://doctor-yab.ir/search/13311

www.aparat.com/alijokar1

 

17 خرداد 1397 - 10:45
بازدید ها: 1294

۱) اگر هنگام بروز مشکل یا مسئله ای داد می زنید، جیغ می کشید یا سخنرانی می کنید، از این کارها دست بکشید. همه این روش ها نوعی بی احترامی به کودک و تشویق احساس تردید، خجالت و گناه در آینده برای کودک است.

۲) به جای اینکه به کودک بگویید چه بکند، به او کمک کنید راه هایی برای رسیدن به احساس قدرت شخصی و استقلال پیدا کند. مثلا از او بپرسید؛ خب، به نظر تو بعد چکار باید کرد؟

۳) وقتی از کودک درخواستی دارید با احترام رفتار کنید. انتظار نداشته باشید وقتی از کودک کاری را خواسته اید به سرعت کار قبلی خود را کنار بگذارد و کار شما را انجام دهد.

مثلا از او بپرسید؛ «می تونی این کار را پنج دقیقه یا ده دقیقه دیگه برای من انجام دهی؟» حتی اگر مطمئن نیستید کودک منظور شما را به طور کامل درک کند، به خودتان آموزش دهید با ایجاد حق انتخاب برای کودک به جای دستوردادن به وی احترام بگذارید.

 

۴) انتخابی به کودک دهید که مستلزم کمک و مداخله وی باشد. مثلا از او بپرسید؛ « دوست داری کمک من کیفم رو به داخل ماشین ببری یا به من کمک کنی ماشین را روشن کنیم؟» «وقتی رسیدیم خونه چیکار کنیم؟ اول چیزایی که خریدیم ببریم تو آشپزخونه یا بریم باهم کتاب قصه بخونیم؟»

۵) در برخورد با کودک خردسالی که هنوز نمی تواند حرف بزند، لازم است به جای اینکه به او بگوییم چکار نباید بکند، به او نشان دهیم چه کارهایی می تواند بکند. مثلا دست او را بگیریم و به محلی که می تواند در آن بازی کند ببریم، یا به او نشان دهیم با چه چیزهایی می تواند سرگرم شود.

۶) از حس شوخ طبعی خود استفاده کنید؛ «حالا آقا غوله داره میاد این پسر کوچولوی حرف گوش نکن رو بگیره! وایسا که اومدم!»

۷) وقتی کودک به خاطر ناتوانی در کاری گریه می کند، با او همدلی کنید. نه اینکه به او اجازه دهید آن کار را انجام دهد، یعنی او را درک کنید. بچه را بغل کنید، او را ببوسید و مثلا بگویید : « تو الان واقعا ناراحت هستی. می دونم دلت می خواد تادیروقت بیدار بمونی، اما باید بری بخوابی.» بعد بگذارید کودک گریه کند و پیش از آنکه اقدام دیگری انجام دهید، احساسات خود را نشان دهد.

۸) بچه ها معمولا می فهمند چه وقت جدی هستید و چه وقت نیستید. حرفی را نزنید مگر اینکه واقعا در آن جدی باشید، و آن را با احترام بگویید. آن کار را با جدیت و نیز احترام دنبال کنید و سعی کنید زیاد از کلمات استفاده نکنید. باز هم این روش نوعی هدایت دوباره است و به جای تنبیه، به کودک «نشان» می دهد چه کاری می تواند انجام دهد.

۹) برای کارهایی که روزانه تکرار می شوند، نظمی قرار دهید مثل ساعت بیدار شدن از خواب، ساعت رفتن به رختخواب، وقت شام، وقت خرید و غیره. از کودک بپرسید؛ «خب، حالا وقت چیه ...؟»

۱۰) بدانید که گاه لازم است پیش از آنکه کودک از نظر رشدی، آمادگی درک چیزی را داشته باشد، آن را بارها و بارها به کودک یاد دهید یا برای او توضیح بدهید. صبور باشید.

حرف را به حداقل برسانید و عمل را به حداکثر. رفتار کودک را به خود نگیرید. فکر نکنید او می خواهد شما را عصبانی کند یا از کوره در ببرد. در این موقعیت، بزرگسال و عاقل باقی بمانید، و کاری را که باید انجام شود بدون تولید احساس گناه یا خجالت در کودک انجام دهید.

۱۱) بدانید که دیدگاه شما تعیین می کند که آیا میدان جنگ ایجاد می کنید یا فضایی مهربان و مطمئن که در محدودهٔ مرزهای آن کودک می تواند به کشف و تجربه بپردازد.

 

 

دکترزهره واثقی

متخصص روانشناسی خانواده و کودک

عضو انجمن روان شناسی سلامت ایران

عضو انجمن مطالعات سالمندی

مشاوره اورژانسی 09125005342

مطب تهرانپارس 77760350

مطب پاسداران 22775567

https://doctor-yab.ir/search/13311

www.aparat.com/alijokar1

2 خرداد 1397 - 10:50
بازدید ها: 1195

1-حتما سطح اطلاعات خود را درباره هر مرحله از رشد کودک بالا ببرید.

2- نیازهای اصلی و روانشناختی کودک را بشناسید.

3- راه های اصلی و صحیح تغییر رفتار منفی را بشناسید.

4- جدا از تحقیر، تهدید و محدودیت و مقایسه کردن کودکتان با دیگران خودداری کنید.

5-هیچگاه با پرخاشگری و خشونت با کودکتان صحبت نکنید

6- خواسته هایتان را بسیار شفاف و واضح مطرح کنید.

7- اگرمتوجه شدید که کودکتان را به اشتباه مورد قضاوت قرار داده اید و یا اشتباها او را تنبیه کرده اید از او عذرخواهی کنید.

خیلی مهم است که کودکان احساس کنند شما منصف هستید!

این را بدانید که با این کار هم جرات ورزی فرزندتان را بالا می برید یعنی به او یاد می دهید که در برابر اشتباهاتش عذرخواهی کند و هم این مطلب را به او می رسانید که عذرخواهی کردن ضعیف شدن نیست بلکه قدرتمند شدن است.

8-هیچگاه بلافاصله بعد از اینکه کودک از لجبازی دست برداشت و آرام شد به او جایزه ندهید زیرا با این کار متوجه می شود که اگر لجبازی کنم می توانم جایزه بگیرم.

9- فرصت انتخاب دادن، در واقع نیاز به استقلال در چهارچوب را در فرزندتان ایجاد کنید. به او حق انتخاب غذا از بین چند نوع غذا، یا حق انتخاب لباس از بین چند لباس و ... را بدهید تا مانع اجبار در او شوید.

........................................................................

مرکز تخصصی روانشناسی خانواده ایرانی 
77760381 /77760368 /77760350 
تهرانپارس فلکه اول گلبرگ شرقی بین رشید و باقری پلاک 95 واحد 3 
ساعت تماس 9_19
مشاوره تلفنی تهران 9092305018 
شهرستان 9099070468 
بدون پیش شماره

28 فروردین 1397 - 13:15
بازدید ها: 1528

1- این کودکان از انجام کارهایی که بر عهده آنها است سرپیچی می کنند.
2-دیگران را مقصر اتفاقات مختلف می دانند.
3- در مقابل والدینشان و یا بزرگترهایشان مخالفت هایی را نشان می دهند. 
4- انتظار دارند همه ی اطرافیان، خواسته های آنها را برآورده کنند.
5- از اینکه دیگران را مرید خود میکنند و آنها به حرف او گوش می کنند، لذت می برند.
6-و خواسته های دیگران را برعکس اجرا می کنند.
گرمتوجه شدید که کودکتان را به اشتباه مورد قضاوت قرار داده اید و یا اشتباها او را تنبیه کرده اید از او عذرخواهی کنید و این را بدانید که با این کار هم جرات ورزی فرزندتان را بالا می برید یعنی به او یاد می دهید که در برابر اشتباهاتش عذرخواهی کند.

 

........................................................................

مرکز تخصصی روانشناسی خانواده ایرانی 
77760381 /77760368 /77760350 
تهرانپارس فلکه اول گلبرگ شرقی بین رشید و باقری پلاک 95 واحد 3 
ساعت تماس 9_19
مشاوره تلفنی تهران 9092305018 
شهرستان 9099070468 
بدون پیش شماره

28 فروردین 1397 - 13:8
بازدید ها: 1222