۱. شادی خود را به هیچ چیز خارجی مرتبط نکنید. زمانی که شادمانی خود را به روابط، مشاغل، امور مالی، بدن و یا نتایج پیش‌بینی شده‌ی خود وابسته می‌کنیم، به مشکل برمی‌خوریم. شادی تجربه‌ای درونی است که باید خودتان آن را به دست بیاورید؛ همه‌ی چیزهای دیگر ناپایدار هستند.

۲. خودتان را زیادی جدی نگیرید. شناخت ذهن‌تان، اضطراب، استرس و فشار را تشدید می‌کند. نفْس ما از خشم برای محافظت از خود استفاده می‌کند و این باعث قطع ارتباط و نارضایتی می‌شود. خود را از نفس‌تان جدا کنید و از خودتان بگذرید.

۳. آزاده باشید و ببخشید. آنچه را در توان دارید هر زمان که می‌توانید بدهید و ببخشید. تعریف کنید، عشق، محبت، کمک، منابع، زمان، توجه، اندیشه و احترام به دیگران بدهید. با این کار احساسی لذت‌بخش خواهید داشت و کارما، سه برابر آن را به شما بازخواهد گرداند.

۴. با آغوش باز بپذیرید. تعاریف، کمک و هدایا را بپذیرید. تماس و ستایش را در آغوش بکشید. عشق و محبت را جذب کنید. به یاد داشته باشید که عملِ پذیرفتن به دیگران اجازه می‌دهد تا بخشیدن را تجربه کنند.

۵. عشق را بنوشید. توضیح دادن آن دشوار است، اما اجازه دهید سعی خود را بکنم. زمانی که دختران زیبایم را می‌بوسم، آگاهانه قدرت عشق را جذب می‌کنم. بوسیدن کک و مک‌های دخترم، مخزن شادیِ من را در چند ثانیه پر می‌کند.

۶. قدردان زیبایی باشید. آنقدر گرفتار و درگیر خودخوری خود نباشید که متوجه پرنده کوچکی که بیرون از پنجره‌‌ است، نوزادی تازه متولد شده در آغوش مادرش در آسانسور، زوج مسنی که دست‌های یکدیگر را گرفته‌اند یا اردک‌های درون برکه نشوید. برای توجه به تمام چیزهایی که در زندگی ارزشمند، ظریف و معجزه‌آسا هستند وقت بگذارید.

۷. بازی کنید و سبک‌سر باشید. به یاد بیاورید که آزادانه بازی کردن در کودکی چگونه بود. خودآگاهی را کنار بگذارید، رها باشید و خوش بگذرانید. من عاشق بازی کردن با بچه‌هایم هستم، آنها را متعجب و دختر کوچولوی شیطان درونم را به خودم یادآوری می‌کنم. شاید هیچ چیز مثل لحظه‌های خندیدن‌های هیستریک با دخترانم باعث احساس غرور قلبی من نمی‌شود.

۸. آگاهانه با نور خورشید ارتباط برقرار کنید. از نور خورشید آگاه باشید و هنگامی که آن را روی صورت و بدن‌تان حس می‌کنید، به آن فکر کنید. در گرما و نور آن حمام کنید. ارتباط خود را با این منبع انرژی حیات‌بخش حفظ کنید.

۹. به لذت‌های جسمی فکر کنید. توجه کنید که تخت‌تان چقدر نرم است، غذای‌تان چه طعم خوبی دارد و پوست معشوق‌تان چقدر بی‌نقص است. از این احساسات فوق‌العاده لذت ببرید و قدردان آنها باشید.

۱۰. محکم و پایدار در زمان حال ریشه داشته باشید. اندوه زمانی رخ می‌دهد که درباره‌ی گذشته وسواس داشته باشیم یا نگران آینده باشیم. صلح و آرامش در زمان حال پیدا می‌شود. تنفس عمیق، مدیتیشن و دیگر روش‌های تمرکز را برای تثبیت حضورتان در لحظه‌ی اکنون تمرین کنید.
۱۱. نیمه‌ی پر لیوان را ببینید. تمرین قدردانی کنید تا مثبت باقی بمانید. خوبی‌ را در خودتان، دیگران و دنیای اطراف‌تان ببینید.

۱۲. مثل یک اردک باشید. اجازه بدهید چیزهای منفی از روی پشت شما سُر بخورند. زندگی کوتاه‌تر از این است که بخواهیدخودتان را آزار دهید.

۱۳. به محیط خود رسیدگی کنید. خانه و دفتر خود را راحت و شاد کنید. خودتان را با چیزهایی که به شما احساس مثبت می‌دهند و باعث لبخند شما می‌شوند محاصره کنید.

۱۴. از خودتان به بهترین نحو مراقبت کنید. جوری از سلامت جسمی و روانی خود مراقبت کنید که انگار فرزند عزیز خودتان هستید، فرزندی که او را بسیار دوست دارید.

۱۵. حدود سالمی ایجاد کنید. محدودیت‌هایی در زمینه‌ی زمان، فضا، پول و غیره در محل کار و خانه تعیین کنید. بیش از حد برنامه نچینید و بیش از حد متعهد به انجام کاری نشوید.

۱۶. اطراف‌تان را با افرادی پر کنید که آتش درونی شما را شعله‌ور می‌کنند. من قدرشناس آن دسته از دوستانم هستم که باعث آزادانه خندیدنم می‌شوند. من انتخاب کرده‌ام که زمانم را با آنها بگذرانم.

۱۷. هر روز خودمراقبتی را تمرین کنید. راحتی خود را در اولویت قرار بدهید و یوگا تمرین کنید، بدوید، رمان بخوانید، به باغچه‌ی خود رسیدگی کنید یا هر کار دیگری که ذهن، بدن و روحتان را دوباره راه‌اندازی می‌کند انجام دهید.

۱۸. خودتان را آزادانه و آشکارا ابراز کنید. صدای خود را پیدا کنید و آنچه را که نیاز به گفتنش دارید بگویید. جرأت نشان دهید و آن را از طریق نوشتن، آثار هنری، رقصیدن و یا دیگر بیان‌های خلاق بروز دهید.

۱۹. حتما خودتان را دوست داشته باشید. مهربان باشید. صداقت داشته باشید. آن کسی باشید که همیشه می‌خواستید.

۲۰. با خودتان رو راست باشید. صادق باشید. واقعی باشید. آسیب‌پذیر باشید. شجاع باشید. اجازه دهید نور درون‌تان راهنمای شما باشد.

....................................................................................

زهره واثقی
دکتری تخصصی روانشناسی
مولف کتاب ارتباط موثر با کودکان
مولف کتاب چطور زنها را بشناسیم
مولف کتاب چطور مردها را بشناسیم
مولف کتاب کنترل خشم
عضو انجمن مطالعات سالمندی
عضو انجمن روانشناسی سلامت ایران
مشاور و روانشناس خانواده و کودک
پیش از ازدواج،اختلافات زناشوئی،اضطراب و افسردگی،اختلالات یادگیری کودک
برگزار کننده کارگاههای ارتباط موثر با کودک و حل مسئله در تعارضات زناشویی

آدرس شعبه فردوسی تهران : تهران خ انقلاب اسلامی بین خ لاله زار و مترو دروازه دولت ساختمان ۶۰۹ پ ۵۹۰

تلفن : ۶۶۷۰۲۱۹۴/۶۶۷۰۳۵۷۶/۰۹۱۲۵۰۰۵۳۴۲

7 اردیبهشت 1399 - 14:0
بازدید ها: 199
  • همسرتان را با واژه‌هایی مثل «کدو» یا «لاک‌پشت» و امثال این‌ها صدا می‌زنید و ایرادهای او را با نسبت‌دادنش به یک موجود زنده به رخش می‌کشید. گذاشتن اسم به ‌دلیل تحقیر یا نسبت‌دادن یک ویژگی ناپسند روی شریک زندگی‌تان، همسرآزاری‌ست. در یک رابطه عاشقانه، یک اسم لطیف و عاشقانه را برای همسرتان انتخاب کنید و هرازگاهی با آن واژه صدایش کنید اما اسم‌های تحقیرکننده هرگز در بین همسران نباید وجود داشته باشد . همسرانی که خشونت کلامی را در رفتارشان بروز می‌دهند، به‌ جای انتقاد از همسرشان، ویژگی‌های او را به شکلی تحقیرکننده بیان می‌کنند و مثل یک برچسب آن را روی همسرشان می‌چسبانند. مهم نیست که این واژه‌ها با آرامش و خنده به زبان بیاید یا با یک لحن تند. این صفت‌ها در هر شرایطی که ادا شوند، به ارتباط شما آسیب می‌رسانند.
  • اگر چنین رفتاری دارید، شما یک همسرآزار هستید.
29 دی 1398 - 11:2
بازدید ها: 159

داروی ریسپریدون چیست؟

قرص ریسپریدون (risperidone) از داروهای ضد روان پریشی و ضد جنون است که برای درمان اسکیزوفرنی، رفع علایم اختلال دوقطبی، رفع بی قراری در بیماران اوتیسم و درمان اختلالات اضطرابی تجویز می شود. تب، سفت شدن عضلات، گیجی، تعریق، ضربان قلب سریع، خشکی دهان و خواب آلودگی برخی از عوارض قرص ریسپریدون می باشد.

قرص ریسپریدون یک داروی ضد جنون است و با تغییرات اثرات مواد شیمیایی در مغز کار می کند. قرص ریسپریدون برای کودکان مبتلا به اوتیسم برای درمان علائم تحریک پذیری کاربرد دارد. قرص ریسپریدون یک داروی عمومی و در دسترس و کم هزینه برای همه افراد است.

عوارض قرص ریسپریدون چیست ؟

 اگر علایمی مانند کهیر، مشکلات تنفسی، تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو دیدید حتما از پزشک خود کمک بخواهید.

همچنین با دیدن علایم زیر سریعا به پزشک مراجعه کنید.

+از عوارض قرص ریسپریدون کاهش پلاکت های خون، کبودی، خونریزی غیر معمولی (بینی، دهان، واژن و یا مقعد)، لکه های زیر پوستی بنفش یا قرمز است .

+دیگر عوارض قرص ریسپریدون قند خون بالا، افزایش تشنگی، افزایش ادرار، گرسنگی، خشکی دهان، خواب آلودگی، خشکی پوست، تاری دید و یا کاهش وزن میباشد .

شایع ترین عوارض قرص ریسپریدون

||| خشکی دهان، ناراحتی معده، یبوست

||| افزایش وزن

||| احساس درد در دست و پا

||| سر درد

||| سرگیجه، خواب آلودگی، احساس خستگی

||| لرزش، انقباض عضلات و یا غیر قابل کنترل بودن حرکات

||| نگرانی، اضطراب، احساس بی قراری

||| افسردگی

تا اینجا متوجه شدیم که داروی رسپیریدون ضد جنون است که برای ضد اضطراب هم استفاده می شود و بیشتر برای درمان کودکانی که دارای بیماری اتیسم و اسکیزوفرن هستند تجویز می شود

...........................................................................................

نیلوفر رجبیان 
دانشجوی دکتری روانشناسی 
عضو سازمان نظام روانشناسی 
عضو مرکز پژوهشی کودکان  
متخصص کودک و نوجوان 
تست های شخصیت شناسی 
زوج درمانی و خانواده درمانی 
تشخیص و درمان اختلالات رفتاری و روانشناختی در کودکان و بزرگسالان، ترس ، افسردگی، وسواس
دارای 18 سال سابقه ی حرفه ای در امر کودک و نوجوان

09122346561

24 شهریور 1397 - 15:1
بازدید ها: 1511

هرجا دیدید یک رفتار به شکل غلیظ اظهار میشود بدانید به احتمال بسیار زیاد در پشت صحنه( یعنی در باطن فرد) عکس این رفتار وجود دارد.

کسیکه خیلی غلیظ با ادب است،
در عمق باطنش دریایی از بی ادبی نهفته است.

کسیکه خیلی غلیظ خودش را سربه زیر و ماخوذ به حیا نشان میدهد،
خشمی فراوان پشت این شرم پنهان است.

اگر کسی خیلی بیش از حد و غلیظ اظهار معتمد بودن میکند،
در باطنش خیانت  اولین گزینه است.

کسیکه خیلی غلیظ با غیرت و متعصب است،
در باطنش آتش فشانی از فساد منتظر  انفجار است.

کسیکه خیلی غلیظ به دینداری و پاک منشی خود را مطرح میکند،
شک نداشته باشید باطنش عاری از هرگونه اعتقاد است.

آدمها پشت رفتارهای غلیظ پنهان میشوند تا حجم بزرگ منفیهای درونشان را استتار کنند.

مواظب رفتارهای غلیظ باشید و از همه آنها مهمتر سراغ غلیظهای خودتان نیز بروید تا ببینید کدام رفتار افراطی را از خود نشان میدهید. 

یک زندگی سالم، زندگی معتدلانه است.

 


 

دکترزهره واثقی

متخصص روانشناسی خانواده و کودک

عضو انجمن روان شناسی سلامت ایران

عضو انجمن مطالعات سالمندی

مشاوره اورژانسی 09125005342

مطب تهرانپارس 77760350

مطب پاسداران 22775567

 

...........................................

19 تیر 1397 - 13:40
بازدید ها: 1399

۱.مهم ترین علائم عدم ارتباط چشمی است
۲.انزوای اجتماعی

۳.ترس از تغییر محیط
۴. نقایص زبانی(مشکل در تکلم یا اکو لالی)

۵. رفتارهای کلیشه ای و تکراری 
۶. وابستگی شدید به اشیاء

۷خود اکتشافی(همش به دست و پا یا بدن خود نگاه کردن با تعجب طوری که انگار اولین باره دست و پاشو می بیند)
۸. رفتار های خود ازارانه و پرخاشگرانه نسبت به خود (خودشو زدن یا کله و بدنشو جایی کوبیدن)

۹. مشکل در ارتباط کلامی و غیر کلامی
۱۰. مشکل در فعالیت های مربوط به بازی (به بازی های گروهی تمایل نشان نمی دهد)

 

 

دکترزهره واثقی

متخصص روانشناسی خانواده و کودک

عضو انجمن روان شناسی سلامت ایران

عضو انجمن مطالعات سالمندی

مشاوره اورژانسی 09125005342

مطب تهرانپارس 77760350

مطب پاسداران 22775567

https://doctor-yab.ir/search/13311

www.aparat.com/alijokar1

31 اردیبهشت 1397 - 10:19
بازدید ها: 1602

چندی پیش که به مطب یک دکتر مراجعه کردم روش درست برخورد با افراد ناراضی را به طور عملی دیدم. حدودا یک ساعتی بود که به همراه چند نفر دیگر در اتاق انتظار نشسته بودیم و خبری از دکتر نبود.
مردی که روبروی من نشسته بود از منتظر بودن کلافه شده بود و تمام مدت یک سری مجله ی پاره پوره را ورق می زد و دائما در صندلی اش وول می خورد. بی صبرانه پاهایش را تکان می داد و هر چند دقیقه یک بار به ساعتش نگاه می کرد. بالاخره صبرش تمام شده و به طرف متصدی پذیرش رفت و محکم به شیشه ی اتاقکش ضربه زد.
او در را باز کرده و گفت:
بله آقا؟ می توانم کمکی کنم؟
مرد با تحکم گفت:
این چه وضعش است؟ من ساعت سه وقت داشتم. الآن ساعت چهار است و هنوز دکتر را ندیده ام!
متصدی به جای هر گونه توضیحی گفت:

▪️مرحله ۱ (موافقت): حق با شماست آقا. شما ساعت سه وقت دکتر داشتید.
▪️مرحله ۲ (عذر خواهی): متاسفم که این قدر معطل شدید.
▪️مرحله ۳ (بیان دلیل): دکتر درگیر عمل جراحی شده.
▪️مرحله ۴ (اقدام): اجازه دهید به بیمارستان تلفن کنم و بپرسم چقدر طول می کشد کارشان تمام شود.
▪️مرحله ۵ (قدر دانی): متشکرم که موقعیت را درک می کنید و ممنونم که این قدر صبور هستید.

خشم آن مرد بعد از دیدن رفتار متصدی و شنیدن این جملات، فروکش کرد.
در برابر چنین مهربانی و لطفی چه کار دیگری می توانست بکند؟
بنابراین در برخورد با افراد ناراضی به جای تلف کردن وقتمان با توضیح و توجیه، تنها کاری که لازم است انجام دهیم روبه راه کردن اوضاع با بیان جملاتی درست و به موقع است.

 

دکترزهره واثقی

متخصص روانشناسی خانواده و کودک

عضو انجمن روان شناسی سلامت ایران

عضو انجمن مطالعات سالمندی

مشاوره اورژانسی 09125005342

مطب تهرانپارس 77760350

مطب پاسداران 22775567

https://doctor-yab.ir/search/13311

www.aparat.com/alijokar1

 

 

30 اردیبهشت 1397 - 11:2
بازدید ها: 1182

۱. خیره شدن به دیگران
۲. با دهان‌پر حرف زدن
۳. قطع کردن حرف دیگران
۴. اظهار فضل و دانایی کردن
۵. بلند حرف زدن
۶. خیلی محکم یا شل دست دادن
۷. پرخوری در میهمانی ها
۸. گذاشتن آرنج روی میز
۹. پچ پچ کردن و خندیدن مرموز در حضور دیگران
۱۰. دراز کردن دست از سوی آقایان و اصرار برای دست دادن با خانم ها( یی که به هر دلیلی مایل نیستند).
۱۱. باد کردن یا صدا در آوردن با آدامس
۱۲. استفاده بی اندازه از تلفن همراه 
۱۳. نمایش عمومی احساسات و رومانتیک بودن در حضور دیگران
۱۴. توهین یا کنایه و طعنه زدن به دیگران
۱۵. بهداشت ضعیف و رفتارهای ناپسند بهداشتی در حضور دیگران: مانند خلال دندان، تمیز کردن بینی حتی با دستمال، شانه‌کردن‌مو
۱۶. حمله به حریم شخصی و باورهای افراد
۱۷. بی نظمی و زرنگی در نوبت 
۱۸. ریختن آشغال روی زمین حتی در جاهای کثیف
۱۹. پوشیدن لباس نامناسب،یا آراسته نبودن 
۲۰ خندیدن به خطاها، آسیب دیدن یا مشکل دیگران
۲۱. به کاربردن کلمه های زشت و زننده
۲۲. هنگام گفتگو، نگاه کردن به جایی غیر از چهره مخاطب
۲۳. حل و فصل کردن مشکلات (با فرزند یا همسر یا...) در جمع
۲۴. کشیدن سیگار در جمع
۲۵. سکوت، و کم حرفی غیر عادی یا‌عبوس بودن در جمع 
۲۶. مسخره کردن لهجه ها یا شوخی های تحقیر آمیز جنسیتی
۲۷. افراط و تفریط در سلام ‌و احوالپرسی
۲۸. بدگویی از دیگران
۲۹. فضولی کردن
۳۰. بی توجهی به وقت و برنامه دیگران

 

 

مرکز تخصصی روانشناسی خانواده ایرانی 
77760381 /77760368 /77760350 
تهرانپارس فلکه اول گلبرگ شرقی بین رشید و باقری پلاک 95 واحد 3 
ساعت تماس 9_19
مشاوره تلفنی تهران 9092305018 
شهرستان 9099070468 
بدون پیش شماره

21 اسفند 1396 - 12:53
بازدید ها: 1149

از نظر الیس افکار یا باورهای ما، رفتار ما را تعیین می کنند. او در بررسی های خود باورهای غیر منطقی مختلفی را در افراد مختلف شناسایی کرد که در ادامه اورده شدند و بر اساس نظریه الیس همین باورها هستند که ما را دچار مشکلات روانشناختی از جمله اضطراب، خشم، افسردگی و .. می کنند.

 برخی از ما نیز شاید یک یا چند باور غیرمنطقی زیر را داشته باشیم. پس این باورها را بخوانید و ببینید آیا شما هم ان را در ذهن دارید یا خیر؟!


🔳1. همه افراد جامعه باید مرا دوست بدارند و تأییدم کنند.

🔳2. برای این‌که فردی ارزشمند و محبوب باشم، باید در همه زمینه‌ها توانمند و بالیاقت بوده، در همه عرصه‌ها باید پیشرفت کنم و دست‌آوردهای قابل توجهی کسب کنم.

🔳3. جهان باید جایگاه عدل و انصاف بوده، همیشه باید با من خوب رفتار شود.

🔳4. باورها و ارزش‌های دیگران باید مشابه باورها و ارزش‌های من باشد. دیگران باید کارها را همان‌طوری انجام دهند که من انجام می‌دهم.

🔳5. افراد خاصی وجود دارند که بدذات و شرورند. آن‌ها باید برای رفتارهای زشت خود به‌شدت مذمت و تنبیه شوند.

🔳6. من وقتی از عهده کاری به خوبی برنیایم، نمایانگر این است که آدم بدی هستم؛ یک شکست‌خورده و یک آدم احمق.

🔳7. روزگار باید آن‌چه را من لازم دارم برایم فراهم سازد. زندگی بایست آسوده و راحت باشد. من نباید سختی بکشم یا رنج ببرم.

🔳8. اگر امور و وقایع زندگی آن‌طور نباشد که من می‌خواهم، موجب نهایت بدبختی می‌شود و فاجعه‌انگیز خواهد بود. وقتی امور بر وفق مراد نباشد، احساس شادمانی و خرسندی در زندگی محال است.

🔳9. اجتناب کردن از مشکلات، آسان‌تر از رویاروشدن با و حل و فصل نمودن آن‌هاست.

🔳10. ناخشنودی و بدبختی من به‌وسیله عوامل بیرونی (خارج از کنترل من) به وجود آمده است.

🔳11. اگر این احتمال وجود داشته باشد که واقعه ناگواری در زندگی من ممکن است رخ بدهد، از هم‌اکنون باید آماده باشم و بکوشم تا امکان به وقوع پیوستن آن‌ها را به تأخیر اندازم یا از آن‌ها جلوگیری کنم.

🔳12. برای هر مشکل و مسئله‌ای همواره یک راه‌حل کامل و درست وجود دارد. اگر من نتوانم به آن راه‌حل دست یابم، بسیار وحشتناک و فاجعه‌آمیز خواهد بود.

🔳13. تجارب و وقایع گذشته و تاریخچه زندگی‌ام تعیین‌کننده مطلق رفتارها و خصوصیات کنونی من هستند. اثر گذشته را در تعیین رفتارهای کنونی‌ام نمی‌توانم نادیده بگیرم.

✔️الیس این باورهای سیزده‌گانه را در چهار مقوله کلی طبقه‌بندی کرده است. 
به اعتقاد او چهار مقوله باور ناسالم، هسته مرکزی تمام مشکلات روان‌شناختی هر فرد را تشکیل می‌دهند:

▪️1. پرتوقعی (انتظار غیرمنطقی)
▪️2. فاجعه‌پنداری (وحشتناک دیدن وقایع)
▪️3. سطح پایین تحمل ناکامی (بی‌تحملی)
▪️4. کم‌ارزش شمردن خود

............................................................


مرکز تخصصی روانشناسی خانواده ایرانی 
77760381 /77760368 /77760350 
تهرانپارس فلکه اول گلبرگ شرقی بین رشید و باقری پلاک 95 واحد 3 
ساعت تماس 9_19
مشاوره تلفنی تهران 9092305018 
شهرستان 9099070468 
بدون پیش شماره

19 اسفند 1396 - 13:42
بازدید ها: 620