تورم غدد لنفاوی؟

سلام خانم دکتر علامه.بنده با توجه به رزومه شما و تعریف بسیار شما یک سوال داشتم.
دردی که از گردن تا سر انگشتان من کشیده می‌شه بخاطر تورم غدد لنفاوی میتونه باشه؟ ایا فیزیوتراپی میتونی راه حلی مناسب برای تسکین این درد باشه؟

1 پـاسـخ

  • دردي از گردن به کتف و شانه و پس از آن از طريق دست تا سر انگشتان کشيده مي‌شود. آهي ناشي از درد گرفتگي ناحيه سرشانه که به سراغ خيلي‌ها که کار يا ورزش سنگين مي‌کنند، اجسام سنگين را بي‌خيال از عواقبش جابه‌جا مي‌کنند و از اثرات مثبت ورزش کردن نيز غافل هستند، مي‌آيد حتي گاهي درد شانه که ناحيه کتف، گردن و دست‌ها را درگير مي‌کند باعث بي‌حسي و سوزن سوزن شدن و يا ضعف اين مناطق نيز مي‌شود که توسط ريشه عصب تحت‌تاثير قرار مي‌گيرند. چنين علائمي معمولا بر اثر انجام مکرر کاري در حالت اشتباه بدني ايجاد مي‌شود و منجر به وارد آمدن فشار روي نواحي فوق مي‌شود. متخصصان، بروز اين علائم را نشانه ابتلا به سندرومي مي‌دانند که در آن عروق خوني و اعصاب پشت کتف و ستون فقرات تحت فشار قرار مي‌گيرد. هنگامي که درد تا سر انگشتان کشيده مي‌شود. توانايي انجام بسياري از وظايف معمول مانند چنگ زدن يا بلند کردن اجسام، نوشتن، تايپ کردن و يا لباس پوشيدن را کاهش دهند. که در بيشتر مواقع درد يک طرف بدن است اما در دو طرف بدن ممکن اتفاق بيافتد. علائم و نشانه‌ اين نوع دردها در هر بيمار مي‌تواند به‌طور گسترده‌اي متفاوت باشد و ممکن‌ست هميشه الگوي قابل پيش‌بيني را دنبال نکنند. آسيب‌ديدگي شبکه عصبي و عضلات ناحيه کتف، گردن و شانه مي‌تواند عامل بروز دردهاي شديد و ناتوان کننده، بخصوص در حرکات مربوط به دست‌ها بشود. اما سوال اصلي اينجاست که چه اتفاقاتي منجر به بروز چنين علائمي مي‌شود؟ 1- سوزش، بي‌حسي و يا درد ممکن است از گردن به شانه و / يا پايين بازو و به انگشت شست برسد. ضعف ممکن است در شانه يا بازو ديده شود. 2- سوزش، بي‌حس شدن و / يا درد ممکن است از طريق بازو و به انگشت اشاره منتشر شود. ضعف ممکن است در جلوي بازو (دو طرفه يا مچ دست) رخ دهد. 3- سوزش، بي‌حسي و / يا درد ممکن است در بازو و به انگشت مياني احساس شود. ضعف ممکن است در پشت بازوي فوقاني ( triceps ) تجربه شود. 4- سوزش، بي‌حسي و / يا درد ممکن است از بازو و داخل انگشت کوچک ساطع شود. قدرت گرفتن کاهش يابد. گاهي اوقات علائم ريديکولوپاتي ( radiculopathy ) گردني يا مي‌تواند بالاتر از ستون‌فقرات رخ دهد. که در حالت نادر التهاب و درد فشرده عصب در چندتا از مهره‌هاي ستون‌فقرات درد منتشر شده باشد. _ ريديکولوپاتي ( radiculopathy ) که معمولا ً به عنوان عصب گردن شناخته مي‌شود، به مجموعه‌اي از شرايطي که در آن يک يا چند عصب آسيب‌ديده‌اند و درست کار نمي‌کنند ( ناخوشي ( يک نوروپاتي) ) گفته مي‌شود. اين مي‌تواند منجر به درد ( ريشه‌ايي )، ضعف، بي‌حسي و يا مشکل کنترل ماهيچه‌هاي خاص شود. سندرومي که باعث درد شانه‌ها، گردن و بي‌حسي انگشتان مي‌شود نيز ممکن است ناشي از ورزش‌هاي سنگين چون وزنه‌برداري، جراحت‌ها يا وجود نقص‌هاي مادرزادي در ناحيه گردن باشد. از شايع‌ترين دلايل بروز اين سندروم صدمه جسمي ناشي از حوادث رانندگي و آسيب‌هاي مکرر هنگام کار يا فعاليت‌هاي ورزشي است. حتي آسيبي در گذشته مي‌تواند در زمان حال به بروز اين سندروم منجر شود و گاهي حتي پزشکان قادر به تشخيص دليل اصلي آن نيستند. به قرار گرفتن در حالت هاي غلط در کنار انجام کار سنگين و واردشدن فشار غيرمعمول ناشي از آن به گردن چون ظرف شستن‌هاي طولاني و کشيدگي عضلات ناشي از ورزش‌هاي غلط به عنوان عوامل موثر در بروز درد شانه و کتف اشاره مي‌کند. ورزش‌هايي چون بسکتبال و واليبال اگر پس از گرم کردن بدن انجام شود، مشکلي براي عضلات گردن و کتف ايجاد نمي‌کند، اما بايد توجه داشت انجام هر کاري به دفعات پياپي باعث فرسايش بافت بدن مي‌شود و اگر کاري را بارها انجام دهيم ـ مانند تايپ کردن براي مدت طولاني يا بالا نگهداشتن اجسام بالاي سر به‌طور مکرر ـ ممکن است باعث آسيب رسيدن به عضلات و اعصاب شانه و گردن شود. همين طور شانه‌هاي افتاده و نگهداشتن دست‌ها جلوي بدن مي‌تواند باعث فشردگي عضلات همين ناحيه شود. شايد بسياري تصور کنند کودکان دچار آسيب‌ديدگي عضلات ناحيه کتف و شانه نمي‌شوند، چون معمولا اجسام سنگين را جابه‌جا نمي‌کنند، اما دانش آموزاني که از کوله پشتي‌هاي سنگين و بخصوص تک بند استفاده مي‌کنند، به‌طور جدي در معرض اين آسيب‌ها قرار دارند. تشخيص درست و دقيق دردهاي شانه و اين که بيشتر کدام نواحي را درگير کرده است در روند درمان و پاسخگويي به آن بسيار تاثير دارد حتي ارائه نشدن راهکارهاي درماني سريع و بموقع مي‌تواند در سالمندان به افزايش کم تحرکي و بروز خشکي مفاصل منجر بشود. اين نوع آسيب‌ها با عکس، نوار عصب و ام. آر. آي ممکن است و درمان آن از درمان‌هاي ساده خانگي چون کم حرکت دادن عضو، گرم کردن و در موارد درد بسيار شديد، سرد کردن عضلات گردن و شانه سپس بهره‌گيري از فيزيوتراپي، ماساژدرماني، طب سوزني و داروهاي خوراکي و تزريقي متغير است. نکته مهم اين است که درمان دردهاي شانه و گردن اگر به علت آسيب‌ديدگي عضلات پشت کتف باشد، طي مدت کوتاهي به درمان پاسخ مي‌دهد، اما اگر مربوط به ضايعات تاندوني شانه باشد به مدت زمان بيشتري از چند هفته تا يک ماه نياز دارد. شانه‌ها بيش از هر مفصل ديگري در بدن حرکت دارد بنابراين اگر شانه‌تان آسيب ببيند، حتي کار کردن با دست براي‌تان دشوار مي‌شود. پس بايد بشدت از اين عضو پرکار بدن‌ محافظت کنيد. راهکارهاي مراقبتي از شانه و گردن نيز چندان مشکل نيست. تنها لازم است تا آنجا که ممکن است از برداشتن اجسام سنگين چون کيسه‌هاي ميوه يا خريدهاي خانه و کيف‌هاي دستي سنگين خودداري کنيد. اگر احساس درد در شانه مي‌کنيد از ايستادن در وسايل نقليه عمومي و گرفتن دستگيره در بالاي سر خودداري کنيد. از طرف ديگر، با ورزش کردن سبک و مرتب به تقويت عضلات گردن و شانه خود کمک کنيد، اما قبل از ورزش حداقل يک ربع بدن‌تان را گرم کنيد. شايد توجه دادن مادراني که فرزند کوچک دارند به اين نکته ضروري باشد که کودک‌شان را هنگام شست وشو نزديک به بدن خود نگه دارند تا به گردن و شانه‌شان فشار مضاعفي وارد نشود.

    پاسخ پزشک مناسب بود؟ (1)(0)
بازدید : 19 مرتبه
پـرسـش جــدیــد
متخصص فيزيوتراپي در تهران