۲۷
۵۷
خانــم

عاقبت بیماری اختلال دو قطبی چگونه است.؟

باسلام.من خانمی27ساله و پرستارهستم.البته الان مشعول به کار نیستم .که از حدود 6سال پیش دردوران دانشجویی دچار سرخوشی زیاد.هذیان گزند وآسیب.کنترل.تجسم صدا اذان و پرحرفی و پرانرژی و بیخوابی شدم این علائم بیش از دوهفته طول کشید.بعد فاز افسردگی شروع شد.کاهش سطح حافظه.و مشکل داشتن در تصمیم گیری ساده در کارهای ساده.کم حرفی وترس از ملاقات افراد غریبه و شکاک بودن ‌...داشتم کاهش سطح خلق داشتم. و بعد دوترم مرخصی ادامه تحصیل دادم.ودرکل5 سال با مصرف داروی الانزاپین و ریسپریدون بیماری من کنترل شد.ودوسال طرح رو هم مشغول به خدمت شدم.تا اینکه دارو فقط الانزاپین 4روزی یکی مصرف میکردم تا اینکه بعد 5سال این دستور های دارویی بر اثر آزار و اذیت و کتک کاری همسرم در دوران بارداری ام بیماری ام برگشت.و بعد حدود دو ماه کامل برطرف شد. ودوز داروها به یک النزامین در روز و یک ریسپریدون در روز افزایش یافت.با مراجعه به پزشک شیراز 6ماهی سرترالین و لاموژن مصرف کردم. و بعد از 6ماه بر اثر سوختگی عمقی پسرم و بیخوابی 13روزه در بیمارستان سوختگی وپرستاری از ایشان در بازگشت به خانه وآزار واذیت همسرم بیماری ام برگشت.با ویزیت دو پزشک در شیراز و اهواز تشخیص اختلال دوقطبی دادن.و هیچ وقت بستری نشدم.الان دارم کارمازپین 200 دو وعده و آزیپیپرازول 5 دو وعده و بی پریدون 2 یک وعده و کلونازپام یه چهارم یک میلی گرم در روز مصرف میکنم.سوالم اینکه با اینکه الان در بحران جدایی از همسرم هستم.واین خودش یک شوکه.ولی با این وجود حدود 5ماهه بیماریم کنترل شده.و داروهام به همین مقدار ذکر شده بالا رسیده.دو ماه دوماه ویزیت میشم.درکل این هیستوری بیماری و داروهامه.خواستم ببینم میتونم این بیماری رو برا همیشه و زیر نظر پزشک شکست بدم.یعنی عاقبت این بیماری در حالت خیلی خوبش آیا میشه کاملا برطرف بشه با نظر پزشک ایا امکان داره که دارو مصرف کردن به صفر برسه.یا اگه با زیر نظر پزشک باشم میتونم پرستار رسمی بشم. ودر روند کارم اختلالی ایجاد نمیکنه.لطفا راهنمایی کنید.ممنون میشم اگه توضیحاتتون کامل باشه متشکرم.

7 پـاسـخ

  • با سلام

    اختلال دو قطبي داراي طيفي از علايم هست مثل نوع 1و2.با توجه به شرح حالي که دادين دقيقا نميشو گفت که کدام نوع دوقطبي هت اما همينکه به درمان جواب داده مشخص هست که با درمان دارويي يا غير دارويي امکان کنترل علايم و انجام کارهاي معمول فردي، زندگي و شغلي در کنار دارو امکان پذير هست.
    نکته مهم اين هست که در عود بيماري دوقطبي ، انواده ها و رفتار ايشان بسيار در بهبود يا عود علايم مهم هست.
    براي اطلاع از اين مسئله ميتونين به لينک هاي زير مراجعه کنين:

    افراد مبتلا به بيماري هاي طيف دوقطبي -قسمت (1)
    http://www.drnedafarzaneh.ir/ap20180509093859

    افراد مبتلا به بيماري هاي طيف دوقطبي -قسمت (2)
    http://www.drnedafarzaneh.ir/ap20180509095013

    پاسخ پزشک مناسب بود؟ (11)(0)
  • سلام بيماري دوقطبي ماهيت عود کننده دارد. بهبودي در اين بيماري؛ از جهتي شبيه به بهبودي ِ بيماري ديابت و فشار خون است .به اين معنا که يک بسمار ديابتي يا فشارخوني هميشه به ميزان پايه اي از دارو نيازمند هست. در واقع اين بيماريها با دارو" کنترل" مي شوند. جهت پيشگيري يا کاهش دوره هاي عود مهم هست که داروها تحت نظر پزشک مصرف شوند، و فرد تحت شرايط هيجاني و استرس آور شديد قرار نگيرد.
    با توجه به شرح حال کاملي که داديد و با توجه به پذيرش دارويي خودتان،در صورت کاهش استرس هاي محيطي و ادامه درمان شما مي توانيد به يک زندگي عادي ادامه دهيد.

    پاسخ پزشک مناسب بود؟ (5)(0)
  • سلام، متاسفانه اختلال دوقطبي که در شما اتفاق افتاده دوره هاي عود مکرر داشته و همين مساله احتمال به صفر رساندن دارو را خيلي کمرنگ مي کند، خصوصا در استرسورهاي مهم زندگي بايستي نسبت به علائم اوليه شروع بيماري کاملا هوشيار باشيد و سريعا با پزشکتان براي تنظيم دوز دارو تماس بگيريد، در اين صورت مي توانيد به کار و زندگي خود به راحتي بپردازيد.

    پاسخ پزشک مناسب بود؟ (4)(0)
  • با سلام ..اين بيماري قابل کنترل هست و بايد استرسورهاي محيطي رو به حداقل برسونين ک علايم عود و برگشت مجدد شما به حداقل ترين سطح ممکن برسن...درمان بيماري دوقطبي تيپ يک اول دارو درماني بصورت منظم در طي يک مدت با صلاحديد پزشک مربوطه و در نهايت روان درماني حمايتي زير نظر يک روان درمانگر مي باشد تا مهارت حل مسئله..مديريت استرس.مديريت خشم و تغيير سبک زندگي تقويت شود

    پاسخ پزشک مناسب بود؟ (1)(0)
  • با سلام در اين زمينه روانپزشک فوق تخصص با بررسي دقيق تر مشکلات شما و حتي در صورت لزوم با بررسي ژن هاي شما مي تواند تشخيص قطعي را بدهد .گاهي اوقات براي تشخيص برخي از اختلالات نياز هست که متخصص روانپزشک که در حيطه ژنتيک هم تخصص دارد شما را ويزيت کند .در صورت تمايل همکاران فوق تخصص روانپزشک و روانشناس ما در کلينيک روانشناسي رائين اماده ارائه به شما هستند .
    66427834 و 09109696945

    پاسخ پزشک مناسب بود؟ (1)(0)
  • سلام
    براي مشاوره تلفني و يا مشاوره حضوري با روانشناسان و يا روانپزشکان کلينيک با شماره زير تماس بگيريد تا همکارانم شما را راهنمايي کنند

    پاسخ پزشک مناسب بود؟ (0)(0)
بازدید : 1566 مرتبه
پـرسـش جــدیــد
متخصص روانپزشک (اعصاب و روان) در تهران