سن: ۲۴ وزن: ۵۵ جنسیت: خانم

تراش دندان برای روکش؟

ایا می توان دندانی را که عصب کشی شده بوده و پس از ان تراش خورده و روکش شده را بعد از مدتی ، روکش را برداشت و دندان را با روش ترمیمی بیلداپ ترمیم کرد؟ ممنون میشم جواب بدید
و اینکه در صورتی که فقط یکی از دندان ها روکش شده باشد میتوان ارتودونسی انجام داد؟

بنده ده روز پیش دندانم را عصب کشی کردم و امروز دکتر قبل از آنکه دندانم را پر کند ان را تراش داد و برای روکش قالب گیری کرد و گفت همان روزی که دندان را روکش میکند به طور همزمان ان را پر هم میکند ایا اینکار اصولی است؟
و اینکه دندانم سه روز بعد از عصب کشی قسمتی از ان تیره شد ایا با این وضعیت روکش کردن کار درستی است؟
و اینکه بعد از تراش دندان لثه ام قرمز شده و ورم کرده ایا طبیعی است؟ تا چند روز طبیعی است؟

19 دی 1403 - 16:42

104 بازدید

پاسخ پزشکان

2 پاسخ
گلناز تاجمیری

گلناز تاجمیری

دکترای حرفه‌ای دندانپزشک


خانم گلستان عزیز
با سلام
در خصوص سوال اول شما، خیر؛ دندانی که برای روکش تراش خورده قابل بازسازی مجدد با ترمیم های روتین نیست و حتما بایستی روکش شود.
در مورد درمان ارتودنسی معمولا قابل انجام هست اما ارزیابی ریسک عوارض احتمالی بستگی به کیفیت درمان ریشه دارد که در این مورد حتما بایستی متخصص ارتودنسی و درمان ریشه نظر بدهند.
درمورد سوال سوم شما، به صورت روتین ابتدا پر کردن دندانی که درمان ریشه شده انجام می شود و سپس برای روکش تراش داده میشود، با این حال پیشرفت های موجود در مواد دندانی میتواند این امکان را در اختیار دندانپزشک قرار دهد که در موارد نادری نیز ترمیم زیر روکش همزمان یا اندکی قبل از آن انجام شود. در کیس شما شرایط دندان باید از لحاظ کلینیکی مورد بررسی قرار بگیرد.
در مورد سیاه شدن دندان بعد از درمان ریشه نیز به احتمال زیاد به دلیل باقی ماندن بخشی از مواد پرکردن کانال ریشه در ناحیه تاجی دندان می باشد. مادامی که دندان زیر روکش فلز سرامیک قرار بگیرد جای نگرانی نیست، اما اگر دندان زیر روکش تمام سرامیک و خصوصا در ناحیه قدامی باشد و تغییر زیاد باشد ممکن است مخاطرات زیبایی ایجاد کند. با این حال با توجه به گفته شما که دندان پر نشده، ممکن است این تغییر رنگ، سایه پانسمان باشد که در این صورت پس از ترمیم و روکش برطرف خواهد شد.
ورم و قرمزی لثه شما به دلیل آزردگی لثه به دنبال تراش روکش و تراش زیر لثه می باشد. استفاده از دهانشویه کلرهگزیدین به مدت ماکسیمم یک هفته به برطرف شدن زودتر این وضعیت کمک خواهد کرد.
پایدار باشید.

25 دی 1403 - 18:30

آیا پاسخ پزشک مناسب بود؟
دکتر فاطمه همتی نیا

دکتر فاطمه همتی نیا

دکترای دندانپزشک


سلام ، دندان روکش شده را نمیشود ترمیم کرد، تورم لثه طبیعی ست ، تغییر رنگ طی سه روز طبیعی نیست ، و اینکه ابتدا تراش بدهند سپس جلسه ی بعد پر کنن فقط در موارد خاص انجام میشه ، بدون معاینه نمیتوان پاسخ صحیحی داد
دکتر فاطمه همتی نیا

20 دی 1403 - 16:28

آیا پاسخ پزشک مناسب بود؟
هوش مصنوعی دکتریاب

پاسخ هوش مصنوعی دکتریاب

در مورد امکان برداشتن روکش و ترمیم دندان با روش بیلداپ، بهتر است با دندانپزشک خود مشورت کنید. در مورد ارتودنسی با یک دندان روکش شده، معمولا امکان پذیر است، اما برای ارزیابی دقیق، نیاز به معاینه توسط متخصص ارتودنسی دارید. در مورد پر کردن دندان بلافاصله پس از روکش، معمولا این کار به صورت همزمان انجام نمی شود. ابتدا دندان پر شده و سپس روکش روی آن قرار می گیرد. تغییر رنگ دندان بعد از عصب کشی ممکن است رخ دهد، اما اگر نگران هستید، بهتر است با دندانپزشک خود در این مورد صحبت کنید. قرمزی و تورم لثه بعد از تراش دندان طبیعی است و معمولا ظرف چند روز برطرف می شود. اگر تورم یا قرمزی بیش از چند روز ادامه داشت، با دندانپزشک خود تماس بگیرید.
توجه: هوش مصنوعی کامل نیست و می‌تواند اشتباه کند. توصیه ما، توجه به راهنمایی پزشکان است.

نیاز به مشاوره فوری دارید؟

همین حالا با پزشکان متخصص دندانپزشک به صورت تلفنی مشاوره بگیرید.

دریافت مشاوره تلفنی

سوالات مشابه