۱۶
۵۰
آقــا

سوال در مورد حجم هوای باقی مانده ریه؟

سلام سوالی داشتم در مرود حجم هوای باقی مانده درون ریه...
اینکه حجم هوای باقی مانده ریه خودمون رو با چه وسیله ای و چطوری میتونیم اندازه گیری کنیم ممنون میشم کامل جواب بدید.

1 پـاسـخ

  • سلام
    اين کار با دستگاه اسپيرومتري به صورت دقيق انجام مي‌شود. اما اگر بخواهيد به صورت آزمايشي و براي يک فعاليت مدرسه‌اي انجام دهيد بايد بتوانيد حجم بخصوص از هوا را فرو بدهيد و سپس آن را بيرون دهيد. اختلاف اين دو حجم باقيمانده هواي در ريه شما را نشان مي‌دهد.
    يک کيسه معمولي را در شرايط عادي از هوا پر کنيد. بدون فشار اضافي. در آن را محکم ببنديد که نشتي نداشته باشد.
    آن را در يک سطل آب که با دقت درجه‌بندي کرده باشيد قرار دهيد.
    حجم اضافه شده مقدار هواي کيسه را نشان مي‌دهد.
    حالا هواي کيسه را تنفس کنيد. مراقب باشيد که هوا از بيرون کيسه وارد نشود. بيني خود را با وسيله‌اي مثل گيره از ببنديد.
    حالا هوا را در همان کيسه بازدم کنيد.
    مراقب باشيد کيسه نشتي نداشته باشد.
    دوباره کيسه را در درون سطل مدرج بگذاريد و حجم جديد (2) را اندازه بگيريد.
    اين اختلاف دو حجم 1 و 2 نشان‌دهنده ميزان هواي باقيمانه در ريه شماست.
    البته ميزان خطا در اين آزمايش به دلايل مختلف زياد است.
    آيا اين پاسخ مفيد بود؟

    پاسخ پزشک مناسب بود؟ (0)(1)
بازدید : 88 مرتبه
پـرسـش جــدیــد
متخصص بيماريهاي ريه در تهران