آگاهی دادن کودک 5 ساله از فوت پدرش؟

با سلام
دختربچه ی 5 ساله ای داریم که متاسفانه پدرش را در سانحه دلخراش تصادف با قطار از دست داده است. با وجود تمام تلاش ما، اما در بعضی از مراسم های سوم و هفتم پدرش و در مزارش حضور داشته است. اکنون پس از هفت روز برای حضور پدرش بی تابی می کند و منتظر آمدن پدرش می باشد. امشب که سعی کردیم با مفاهیمی مانند ((پدرت در آسمانها و نزد خداست)) آرامش کنیم دچار بغض شد و اشک در چشمش بسته شد که مجبور به عوض کردن بحث و فراموش دادنش شدیم. آیا از نظر روانشناسی برای کودک 5 ساله که با مفهوم مردن آشنایی ندارد راهی وجود دارد تا نبود پدرش را توجیه کند و متوجه شود که دیگر منتظر بازگشت پدرش نباشد؟ آیا راهی برای فراموش کردن پدرش وجود دارد؟ ممنون از راهنمایی های شما

6 پـاسـخ

  • سلام
    معمولا کودکان از 6 سالگي با مفهوم مرگ آشنا مي شوند و براي آنها قابل درک مي شود . آنچه که مهم است اين است که شما بتوانيد با اضطراب و سوگ خودتون کنار بياييد . و از صحبت کردن در اين خصوص فرار نکنيد. از روانشناس هم کمک بگيريد

    پاسخ پزشک مناسب بود؟ (4)(0)
  • با سلام
    نحوه توضيح داد مرگ اطرافيان در اطفال بسيار متفاوت با بزرگسال هست اما بايد تلاش کنيد که به زبان قبال درک براي کودک اين مسيه را به مرور براي او توضيح بدهيد و به نحوي که کودک احساس نکند که پدرش او را رها کرده و چون او کار بدي انجام داده، تنبيه شده و پدرش از او گرفته شده است.
    نياز هست که با کمک روانشناس کودک و يا روانپزشک به کودک خود در اين روند کمک کنيد.
    براي کسب اطلاعات مختصر در مورد سوگ ميتوانيد به لينک زير مراجعه کنيد:

    با مرگ اطرافيان چطور برخود کنيم؟انکار يا پذيرش؟
    http://www.drnedafarzaneh.ir/ap20180711074155-%D8%A8%D8%A7-%D9%85%D8%B1%DA%AF-%D8%A7%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D9%81%DB%8C%D8%A7%D9%86-%DA%86%D8%B7%D9%88%D8%B1-%D8%A8%D8%B1%D8%AE%D9%88%D8%AF-%DA%A9%D9%86%DB%8C%D9%85%D8%9F-%D8%A7%D9%86%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%DB%8C%D8%A7-%D9%BE%D8%B0%DB%8C%D8%B1%D8%B4%D8%9F-%D9%82%D8%B3%D9%85%D8%AA-%D8%AF%D9%88%D9%85

    پاسخ پزشک مناسب بود؟ (1)(0)
  • سلام. درك اينكه كسي كه فوت شده برنميگرده هنوز براش مشكله. كم كم كه بزرگتر بشه توانايي فهميدنش و پيدا ميكنه. مهم اينه كه بذاريد درباره ي احساساتش حرف بزنه. ممكنه از پدرش عصباني باشه يا فكر كنه تقصير خودش ه كه پدرش نيست. اينها احساسات بسيار مهمي هستن كه بايد فضاي بيانش مهيا بشه. به سوالاتش صادقانه جواب بديد. اينكه در مراسم بوده لزوما بد نيست. نهايتا ميتونيد يك روانشناس كودك ويزيتش كنه و با بازي روي احساساتش كار كنه

    پاسخ پزشک مناسب بود؟ (0)(0)
  • سلام
    براي مشاوره تلفني و يا مشاوره حضوري با روانشناسان و يا روانپزشکان کلينيک با شماره زير تماس بگيريد تا همکارانم شما را راهنمايي کنند

    پاسخ پزشک مناسب بود؟ (0)(0)
بازدید : 629 مرتبه
پـرسـش جــدیــد
متخصص روانشناس در تهران