واکسن فلج اطفال خوراکی 6 ماهگی؟

با سلام برای کودک دختر 6 ماهه هنگام دادن واکسن فلج اطفال خوراکی سر واکسن محکم نبوده و مقدار زیادی از این واکسن را کودک 6 ماهه خورده است دکتر برای ایشان استامینوفن و شیاف تجویز کردن ایا ممکنه که خطرناک باشه و باعث فلج شدن نوزاد شود؟ یا مشکل خاصی براش پیش بیاد؟

1 پـاسـخ

  • واکسن خوراکي ويروس زنده ولي ضعيف شده است و در کودک با سيستم ايمني سالم باعث ابتلا نميشود .
    در کودکان با نقص ايمني ترکيبي ، بجاي واکسن خوراکي از نوع تزريقي استفاده ميشود که ويروس کشته شده است
    در کشورهاي پيشرفته از نوع تزريقي استفاده ميشود ولي در ايران از نوع خوراکي استفاده ميشود ولي از سال 1395 به بعد در ايران در 4 ماهگي علاوه بر نوع خوراکي ، يک دوز تزريقي هم زده ميشود
    در مورد سوال شما ، اگر سيستم ايمني کودک سالم باشد خوردن بيشتر از واکسن ، مشکلي ايجاد نميکند
    کلا حتي اگر کودکي واکسينه نباشد 95 درصد موارد به بيماري فلج اطفال بدون علامت است و براي کودک شما که سه بار (بدو تولد ، دو ماهگي و چهار ماهگي واکسن دريافت کرده و همچنين مدتي از خوردن اشتباه زياد واکسن گذشته) و الان مشکلي ندارد ، قريب به يقين مشکلي پيش نخواهد آمد
    حالا چرا در کشورهاي پيشرفته بجاي واکسن خوراکي از نوع تزريقي استفاده ميشود؟ چون در نتيجه واکسن هاي خوراکي دفع ويروس ضعيف شده و چرخش آن در جامعه زياد ميشود و اين امکان هست ويروس زنده و ضعيف به کودکان با نقص ايمني (که نادر است) برسد و مشکل ايجاد کند

    پاسخ پزشک مناسب بود؟ (1)(0)
بازدید : 51 مرتبه
پـرسـش جــدیــد
متخصص اطفال و کودکان در تهران