۴۲
۷۵
آقــا

سندرم آلپورت؟

سلام وقت بخیر .سندرم آلپورت دارم ،پیوند کلیه شدم .قبل از بچه دار شدن آزمایش ژنتیک دادم .سندرم آلپورت از نوع جهش غالب تایید شد .نگران وضعیت کلیه فرزند پسرم هستم .گاهی اوقات در آزمایشاتش خون در ادار دیده میشه .الان 10 سالشونه .برای اولین بار در آزمایشات دفع پروتئین داشت .در آزمایشگاه ژنتیک دکتر کریمی نژاد گفتن چون پدر و مادر شما ناقل بوده شما درگیر این بیماری شدین ،حال در صورتی همسر شما هم همین جهش را در ژن خود داشته باشند .فرزند شما هم مبتلا به آلپورت میشوند .در غیر این صورت فرزند شما ناقل این بیماری هستن و خودشون درگیر این بیماری نمیشن .ولی ممکنه خون در ادارار داشته باشند
میخواستم نظر شما رو در مورد احتمال بیمار بودن فرزندم بودنم.ممنونم .لطفا زود جواب بدین خیلی داغونم

1 پـاسـخ

  • با سلام در سندرم آلپورت در هر سه نوع پروتئين کلاژن مختلف موجود در غشاء پايه گلومرول هاي کليه به نام هاي COL4A4, COL4A5, وCOL4A3 ممکن است جهش يا موتاسيون ايجاد شود . جهش در COL4A4و COL4A3 در هر دو جنس مذکر و مونث باعث بروز بيماري آلپورت با شدت مساوي مي شود. ولي جهش در COL4A5 که روي کروموزوم جنسي X قرار دارد معمولا باعث بيماري شديد در جنس مذکر مي شود. در جنس مونث جهش در COL4A5 که روي کروموزوم X قرار دارد معمولا بيماري بصورت وجود خون در ادرار تظاهر پيدا مي کند . البته اين گروه از بيماران دچار بيماري شديد کليه نمي شوند. بنا براين فرزند شما بهتر است در همان آزمايشگاه ژنتيک دکتر کريمي نژاد از نظر جهش احتمالي در سه پروتئين کلاژن (COL4A4, COL4A5, وCOL4A3 ) بررسي شوند تا پس از آماده شدن جواب آزمايشها از نظر نوع جهش اتفاق افتاده پاسخ نهائي به شما ارائه شود.

    پاسخ پزشک مناسب بود؟ (1)(0)
بازدید : 49 مرتبه
پـرسـش جــدیــد
متخصص بيماريهاي کليه کودکان (نفرولوژي) در تهران