سن: ۲۵ وزن: ۸۰ جنسیت: خانم

خود.ارضایی؟

وقتایی که عصبیم یا استرس دارم رو به خودارضایی میارم چیکار کنم

11 آبان 1403 - 6:4

205 بازدید

پاسخ پزشکان

7 پاسخ
سید علی موسوی

سید علی موسوی

کارشناس ارشد روانشناس و روان درمانگر کودک و نوجوان



**سلام! ممنون که این سوال رو مطرح کردی؛ شجاعت و آگاهی برای پیدا کردن راهکار، اولین قدم به سمت تغییر مثبت هست.**

وقتی استرس یا عصبانیت باعث می‌شود به سمت خودارضایی بروی، در واقع مغزت به دنبال راهی برای تخلیه احساسات منفی و یافتن آرامش است. اما راه‌های جایگزین و سالم‌تری هم وجود دارند که نه‌تنها آرامش عمیق‌تر و پایدارتری ایجاد می‌کنند، بلکه با ایجاد یک الگوی جدید، به تو کمک می‌کنند احساس کنترل بیشتری بر هیجاناتت داشته باشی.

1. **مدیریت احساسات و استرس**: وقتی عصبی یا مضطرب می‌شویم، سیستم عصبی بدن به شدت فعال می‌شود و به دنبال راهی برای آرامش است. روش‌های آرام‌سازی مثل تمرین‌های تنفسی، مدیتیشن یا تمرینات ذهن‌آگاهی (Mindfulness) کمک می‌کنند تا با آرام کردن سیستم عصبی، از این حالت خارج شوی. این تمرینات نیاز به تمرین مداوم دارند اما با ادامه دادن، تأثیرات عمیق آن را حس خواهی کرد.

2. **فعالیت‌های جایگزین**: وقتی میل به خودارضایی به خاطر استرس یا عصبانیت به وجود می‌آید، امتحان کن که یک فعالیت جایگزین که به آرامش یا تخلیه انرژی کمک می‌کند را امتحان کنی، مثل ورزش کردن، پیاده‌روی، نوشتن احساسات یا حتی صحبت با یک دوست. این فعالیت‌ها به مغز کمک می‌کنند راه‌های جدیدی برای تخلیه احساسات منفی پیدا کند.

3. **خودشناسی و خودپذیری**: گاهی وقت‌ها، دلیل اصلی این که برای آرامش به این عادت پناه می‌بریم، این است که نمی‌توانیم به احساسات خودمان با آگاهی و پذیرش نگاه کنیم. بنابراین، آشنایی بیشتر با خود و پذیرفتن احساسات می‌تواند به تو کمک کند تا در موقعیت‌های استرس‌زا به جای فرار، احساسات را مدیریت کنی.

یادت باشد که تغییر عادت‌های درونی نیاز به زمان دارد و ممکن است با چالش‌هایی مواجه شوی، اما با پشتکار و حمایت، می‌توانی به کنترل بیشتری بر احساساتت برسی. اگر نیاز به راهنمایی بیشتر داشتی، همیشه می‌توانی با یک مشاور یا متخصص روان‌شناسی در ارتباط باشی که در این مسیر کمکت کند.

11 آبان 1403 - 23:11

آیا پاسخ پزشک مناسب بود؟
زهرا دائم کار

زهرا دائم کار

کارشناس ارشد روانشناس - رواندرمانگر و مدرس nlp - مشاور کودک و نجوان - عضو انجمن روانشناسي APA آمريکا و سلامت اروپا


سلام دوست عزیزخودارضایی ازنظرشما برایتحلیه عصبانیت وتخلیه احسسات منفی شماست اما ایا مغز هم پذیرای این مطلب هست خیر شما اسیب جدی به مغز وسیستم اعصاب واردمیکنیدبا تمرین ذهن اگاهی و مراقبه میتونید کنترل ذهنیتونو دردست بگیرید

17 آبان 1403 - 11:14

آیا پاسخ پزشک مناسب بود؟
دکتر کتایون غفوری آثار

دکتر کتایون غفوری آثار

دکترای تخصصی رواندرمانگر و روانشناس


سلام
یکی از علل خودارضایی اضطرابه
اگر در شرایط عمومی هم اضطراب رو تجربه میکنید ، باید این موضوع بصورت حضوری با درمانگر متخصص پیگیری بشه
رویکرد درمانی من تا کنون در این زمینه و در درمان رفتارهای اضطرابی کمک کننده بوده
دکتر طیبه غفوری آثار

18 آبان 1403 - 14:30

آیا پاسخ پزشک مناسب بود؟
اسماعیل رضایی

اسماعیل رضایی

روانشناس و هيپنوتراپيست


درود نظر همکار گرامی سید علی موسوی روانشناس بسیار کامل بود فکر می‌کنم با توجه به توضیح ایشون این جواب کافی و کمک کننده هست

20 آبان 1403 - 23:28

آیا پاسخ پزشک مناسب بود؟
دکتر زیبا ایرانی

دکتر زیبا ایرانی

دکتراي تخصصي روان درماني و روانشناس باليني سکس تراپ


سلام
پیام شما را الان دیدم
امیدوارم مشکلتان حل شده باشد
در صورتی که مشکلتان هنوز حل نشده میتونید با شماره زیر تماس بگیرید تا همکارانم شما را راهنمایی کنند

تلفن : 02177760350
...........................
...........................

14 دی 1403 - 22:11

آیا پاسخ پزشک مناسب بود؟
هوشنگ جهان‌پناه

هوشنگ جهان‌پناه

کارشناس ارشد 0


تنها عارضه خودارضایی این است که فرد جهت ارضا شدن و رسیدن به ارگاسم فقط به عالم خیال پناه می برد که این امر ممکن است مانع شود تا شخص بصورت واقعی تلاش و کوشش نماید که با کسی دوست شود یا ازدواج کند تا اینگونه به ارضا و ارگاسم دست یابد. بنابراین خودارضایی انفعال (passivity) را به همراه دارد، در صورتی که رابطه با یک انسان در عالم واقعیت (دوست یا همسر) نیازمند تلاش و اقداماتی است که طبیعتا فعال بودن (Active) را می طلبد.
*توجه*: دوست شدن یا ازدواج با دیگری نیازمند سن و سالی قابل قبول و همچنین شرایطی است که در توان نوجوانان و حتی برخی/بسیاری از جوانان نیست. ضمنا خودارضایی در سنین بسیار ابتدایی(تک رقمی) آغاز می شود و این امر شامل حال بشر می شود!

11 آبان 1403 - 17:40

آیا پاسخ پزشک مناسب بود؟
آیسان دلخوش

آیسان دلخوش

روانشناس | مشاور | رواندرمانگر


سلام
خودارضایی در حالت بیش از حد به دلیل پرت کردن تمرکز و‌حواس از مشکلات فرد میتونه باشه.شما با درمانهای شناختی و رفتاری به احتمال خیلی زیاد بتونید در وهله ی اول استرس ها و اضطرابهای خود رو‌کنترل کنید و همزمان شروع به کمتر کردن میزان خودارضایی بکنید تا بعدها به مشکلاتی در زمینه نعوظ و ارضا دچار نشید

11 آبان 1403 - 19:30

آیا پاسخ پزشک مناسب بود؟

نیاز به مشاوره فوری دارید؟

همین حالا با پزشکان متخصص روانشناس به صورت تلفنی مشاوره بگیرید.

دریافت مشاوره تلفنی

سوالات مشابه