تفسیر ام آر آی و ضایعه ی TCC؟

سن : 69
وزن : 78
جنسیت : آقــا
تفسیر ام آر آی ؟

سلام
ممنون میشم نظرتون رو درباره ی جواب ام آر آی بفرمایید.

درسته که مشکوک به بدخیمی هست؟
5ماه پیش در سونوگرافی دیده شد ولی اصلاً هیچ علائمی چه اون موقع و چه الان ندارم.

درسته که 4% آقایان این مسئله رو دارند؟

با تشکر 🙏

MRI OF ABDOMEN WITH & WITHOUT CONTRAST:
Clinical Data: Patient has history of old bladder neoplastic process who underwent surgery.
MR study with multiplanar images with different pulse sequences ( before
and after IV contrast injection );
In multiplanar MR images of abdominal cavity, liver, spleen, pancreas,
kidneys, gallbladder and biliary ducts appear normal.
No SOL or paraaortic lymphadenopathy is noted.
No ascites is seen.
No pathologic enhancement is noted.
PELVIC MRI WITH & WITHOUT CONTRAST:
MR study with multiplanar images with different pulse sequences
( before and after IV contrast injection )
مرکز تصویربرداری دکتراطهری

:time present
Evidence of polypoid enhancing lesion measuring about 25x15 mm is seen arising from left

posterior wall of bladder, in trigone of bladder, adjacent to left UVJ, confined to bladder wall
without invasion to visceral layer, highly suggestive for bladder neoplastic process (TCC ?).
No apparent hydroureteronephrosis is detected.
Few tiny diffusion restricted regional lymph nodes are seen at left pelvic cavity with maximum SAD
3-4 mm.
No apparent para aortic lymphadenopathy is detected.
Recommendation: Correlation with cystoscopic exam and excisional biopsy is recommended.

بیهوشی کامل توصیه می شود یا موضعی؟
تا 5ماه پیش ت ر ی ا ک هفته ای یک یا دو بار استفاده میکردم. ولی یک مرتبه کاملاً قطعش کردم.
آیا روی بیهوشی اثر خطرسازی داره؟ از جهات کلی و با وجود فشارخون بالا و دیابت کنترل شده؟

ممنون 🙏

بازدید : 35 مرتبه
پـرسـش جــدیــد
متخصص جراح کليه و مجاري ادراري و تناسلي (اورولوژيست) در تهران