٧٠
٧٥
آقــا

استفاده از خشخاش بجای كنجد برای نانهای سنتی؟

باسلام در سالهای قبل روی نانها خشخاش می پاشیدن كه سرشار از كلسیم بود و مردم در قدیم دچار پوكی استخوان نمیشدن ولی نمیدانم چرا وزارت بهداشت واتحادیه نانوایان این دانه پر خاصیت را در اختیار نانوایان قرار نمیدهند تا از پوكی استخوان جلوگیری شود میتوانند آنرا از افغانستان وارد نمایند و بصورت بسته بندی وپاكیزه به نانوایها دهند آیا از نظر تغذیه ای مشكلی وجود داره؟

3 پـاسـخ

  • با سلام
    تفاوت زيادي از نظر ميزان کلسيم کنجد و خشخاش وجود ندارد. نکته مهمتر اين است که دانه ها بايستي بصورت کاملا بهداشتي و کنترل شده نگهداري و توزييع شوتد. چون مي توانند بدليل کپک زدگي خود عامل بيماري گردند. در ضمن منابع لبني مثل شير، ماست ، پنير، کشک و دوغ بهترين منبع غني از کلسيم هستند

    پاسخ پزشک مناسب بود؟ (1)(0)
  • مصرف چند دانه خشخاش يا کنجد بر روي نان ها تاثير چنداني در تامين کلسيم روزانه ندارد و تاثير خاص آنچناني در بدن ايجاد نميکند و صرفا جنبه تجاري براي نانوايان دارند در گذشته هم مصرف لبنيات بالا بود که از مشکلات کمبود کلسيم جلوگيري ميکرد،براي بهره مند شدن از خواص دانه خشخاش يا کنجد بهتر است به صورت جداگانه و به مقداري که مورد نياز بدن است استفاده شد

    پاسخ پزشک مناسب بود؟ (0)(0)
  • درود
    براي جلوگيري از پوکي استخوان خوردن مقدار اندک خشخاش بروي نانها هيچ کمکي به درمان پوکي استخوان نميکند و دليل اينکه مردم قديم پوکي استخوان نداشتن خوردن دانه خشخاش نيست. بلکه مردم قديم شير و لبنيات بيشتري مصرف ميکردن که مانع پوکي استخوان ميشد. مصرف پودر سنجد و خشخاش و ... موثر نيست

    پاسخ پزشک مناسب بود؟ (0)(0)
بازدید : 394 مرتبه
پـرسـش جــدیــد
متخصص تغذيه در تهران