این بیماری ها علت اصلیش در اثر سوء تغذیه است؟

جنسیت : خانــم
اصلی ترین علل دردهای مفصلی آیا مربوط به پوکی استخوان و کاهش ذخیره ی کلسیم هست؟
جنسیت : خانــم مشکلات ستون فقرات گردنی و کمری؟ با سلام و احترام ممنون میشم اگر که این گزارش را تفسیر و روش های درمان غذایی را توصیه بفرمایید لطفا.

البته با این توضیحات که حدود8سال هست به طور تقریبی وگانیسم هستم و از قبل ترش هم لبنیات خیلی خیلی محدود مصرف میکردم.

ولی طبق آزمایش های کامل خون در 11ماه گذشته هیچ موردی از کاهش کلسیم یا بیماری خاصی مشاهده نشد، به جز کمبود خفیف آهن و D3.

با تشکر

لینک تصاویر: http://80.210.38.182/metric/Account/ShowStudy.html?UID=1.2.840.113619.6.388.184343546481576899825531947674405837122&referrer=qv&SPName= Age:38. Kg: 37.500 l spine MRI: MR study of cervical spine using sagittal T1, T2, selected axial slices, coronal & sagittal MR myelogram: Diffuse disc dehydration is noted. Reverse lordosis is detected. Disco-osteophyte complex with mild canal and neural foramina stenosis at level C5-C6 is detected. Mild disc bulge at C4-C5 and C6-C7 with mild pressure effect on thecal sac is detected. The rest of exam is unremarkable. Lumbosacral spine MRI: MR study of L.S spinal column using sagittal T1, T2, selected axial T1/W images & coronal & sagittal MR myelogram: Diffuse disc dehydration is noted. Disc bulge without stenosis at level L4-L5 is noted. No evidence of intramedullary lesion and S.O.L is seen. Visualized cord and conus medullaris appear normal in shape and signal intensity. Best Regards Dr. F.

1 پـاسـخ

بازدید : 74 مرتبه
پـرسـش جــدیــد
متخصص تغذيه و رژيم درماني در تهران