اگر "احيانا" دچار حمله پنيک شده باشيد، اضطرابي که در حال حاضر آن را تجربه مي کنيد "اضطراب پيش بين يا انتظاري" نام دارد. اين اصطلاح به معناي آن است که چون فرد بصورت ناگهاني و به يکباره حالت وحشت را تجربه کرده است، اکنون دائما منتظر حمله بعدي است و به کوچک ترين محرک هايي حساس مي شود و پيش بيني حمله آتي را انجام مي دهد. چرا مي گويم احيانا؟ زيرا تجربه پنيک يعني تجربه اي نزديک به مرگ و بسيار شديد است! در برخي اورژانس ها و بيمارستان ها به دليل نداشتن صلاحيت حرفه اي لازم، با مشاهده يک علامت و به محض اينکه پاسخي براي مشکل شما نمي يابند، از برچسب پنيک استفاده مي کنند! در صورتي که تشخيص حمله پنيک نيازمند آن است که چندين علامت بصورت همزمان در فرد وجود داشته باشند! يکي از راه هاي موثر جهت فروکش اضطراب (خواه به شکل پنيک باشد، خواه به اشکال ديگر)، روانکاوي است. از اين طريق مي توانيد به کاوش و کشف دلايل و موضوعات نهفته مربوط به اضطرابتان پي ببريد.
سلام وقت بخير اگر مشکلات جسمي و داخلي قلب و ريه نداشته باشيد پس رواني است و نيازمند درمان روانشناسي هستيد
اگر چه داروهايي مانند ديازپام ميتوانند به کاهش علائم حمله پانيک کمک کنند، اما آنها فقط يک راه حل موقت هستند.
و از آنجايي که ريشه اين حملات روانشناختي است نه جسمي ؛ براي درمان قطعي توصيه ميشود با يک متخصص سلامت روان (روانشناس و مشاور) در ارتباط باشيد
سلام .تشخيص پنيک نيازمند ارزيابي دقيق تر ميباشد ولي اگر دچار پنيک شده باشيد ،داروها راهکار موقت هستند وشما بايد تحت روان درماني قرار بگيريد تا با درمان صورت بگيرد.
در زماني که حس مي کنيد حمله نزديک است، راهکاري هاي زير براي مقابله با حمله پانيک را فراموش نکنيد
بررسي نشانه هاي اين عارضه و مقابله با حمله پانيک مي تواند به مديريت مشکل کمک کند.
بعضاً يک محرک آشکار وجود دارد – مثلاً گير افتادن در آسانسور يا فکر کردن به سخنراني بزرگي که بايد ارائه دهيد- اما در موارد ديگر، حملات بدون خبر و محرک پيش مي آيند.
اگر به دليل ترس از حمله پانيک دوري از جمع تمايل پيدا کرده ايد، لازم است که هر چه سريع تر براي درمان اقدام کنيد.
پيش از هر چيز لازم است بدانيد که حملات پانيک آسيبي به شما نمي رسانند. هر چند نشانه هاي اين اختلال ناراحت کننده و حتي خجالت آور هستند، اما خوشبختانه خطري براي شما ندارند.
براي مقابله با حمله پانيک ابتدا دوستان و نزديکان خود را از بيماري خود آگاه کنيد. در اين صورت، آنها مي توانند در هنگام حمله در کنار شما باشند و در عبور از آن به شما کمک کنند.
کمک گرفتن از پزشک متخصص و دارو درماني يکي از مهم ترين راه هاي مقابله با حمله پانيک است. هميشه داروهاي خود را همراه داشته باشيد تا هر زمان احساس کرديد، حمله پانيک نزديک است آنها را مصرف کنيد.
دريافت کمک هاي تخصصي از مشاور و روانپزشک را فراموش نکنيد. متاسفانه از آنجا که بسياري از نشانه هاي حمله پانيک به قلب و ريه مربوط مي شود، بسياري از بيماران که شناختي از بيماري خود ندارند به سراغ متخصصان قلب و عروق مي روند و درگير روندهاي آزمايشي و درماني مي شوند. اين در حالي است که آنها به دارو درماني با داروهاي ضداضطراب، مشاوره، شناخت درماني، روان درماني و روش هاي آرام سازي نياز دارند
زماني که حمله پانيک عارض مي شود، بسياري از افراد دچار تپش قلب مي شوند. بيماران معمولا از اين نشانه مي ترسند، زيرا تصور مي کنند که مي تواند نشانه اي از حمله قلبي باشد.
با اين حال، تپش قلب در زمان حمله پانيک و حتي اضطراب طبيعي است. اگر دچار تپش قلب شده ايد، براي مقابله با حمله پانيک نفس عميق بکشيد تا دوباره کنترل خود را به دست بگيريد. اگر احساس مي کنيد که حمله قلبي نزديک است، هيچ اشکالي ندارد که به اورژانس برويد و از پزشک براي دريافت دارو کمک بگيريد.
حمله پانيک با احساس لرزش، به خصوص در دست و پا همراه است. همانند ديگر نشانه هاي حمله پانيک اين نشانه نيز نوعي استراتژي بدن براي کمک به مبارزه يا فرار کردن از موقعيت خطر خيالي يا واقعي است.
اين پاسخ بيشتر در افراد دچار حمله پانيک ديده مي شود و گزينه هايي مانند گفتگو درماني و در برخي موارد دارو درماني مي تواند به مديريت اين نشانه کمک کند. تنفس عميق، مديتيشن و تاييد بروز حمله پانيک مي تواند به مقابله با اين نشانه کمک کند.
زماني که اضطراب در فرد افزايش مي يابد، عرق کردن عجيب نيست. همانند ديگر نشانه هاي اضطراب، تعريق نيز پاسخ بدن به استرس دروني است. اين واکنش بدن را از احساس خطر باخبر مي کند.
اين نوع تعريق مي تواند متفاوت باشد. ممکن است فرد دچار تعريق سرد يا گرم يا هر دو شود. زير بغل، کف دست، پيشاني و ديگر نقاط بدن ممکن است عرق کنند. همراه با تعريق فرد ممکن است دچار لرز يا داغ شدن بدن شود.
هر چند ناراحت کننده و خجالت آور است، اما اين نشانه آسيب رسان نيست. براي مقابله با حمله پانيک و تعريق باز هم با تنفس عميق مي توانيد کنترل شرايط را به دست بگيريد.
در طول حمله پانيک، الگوي طبيعي تنفس ممکن است به نحوي تغيير کند که صحبت کردن و تنفس را براي فرد دشوار مي کند. فرد نفس هاي کوتاه و سريع مي کشد.
اين حالت مي تواند با داخل کشيدن صدادار هوا همراه با سرفه نيز ديده شود. در برخي موارد فرد احساس خفگي نيز دارد که شرايط را بدتر مي کند.
حملات پانيک باعث ايجاد ناراحتي، تهوع و درد در ناحيه شکم مي شود. هر چند بسياري از افراد در طول حمله استفراغ نمي کنند، اما تا برطرف شدن اين حالت دچار تهوع هستند. در اين شرايط خوردن کمي نمک مي تواند به کنترل تهوع کمک کند.
در يک حمله پانيک، فرد دچار سرگيجه، عدم تعادل، گيجي و غش مي شود. در اين حالت تمرکز دشوار مي شود و اين مي تواند اضطراب را در بيمار افزايش دهد.
هر چند غير طبيعي است، اما در برخي از موارد حمله تا جايي پيش مي رود که فرد غش مي کند. در صورتي که دچار اين علائم هستيد براي مقابله با حمله پانيک بايد سريعا جايي بنشينيد يا دراز بکشيد. بهتر است اطراف شما خلوت باشد. سعي کنيد چشم هاي خود را ببنديد و بر تنفس خود تمرکز کنيد تا حمله برطرف شود. عضلات ساق پا، دست و شکم خود را تا حد امکان سفت کنيد تا خون به سمت سرتان جريان يابد. اين تکنيک از بيهوش شدن شدن شما جلوگيري مي کند
در طول حمله پانيک ممکن است فرد از محيط اطراف جدا شود و اطراف خود را مه آلود، مبهم، ناآشنا و عجيب ببيند. در برخي از افراد اين جدايي از واقعيت به حدي است که فرد خود را ربات مي بيند يا خود را جدا از تنش مي بيند.
اين حالت باعث افزايش وحشت و اضطراب فرد مي شود و بر قوه درک وي تاثير نامطلوب دارد. در چنين شرايطي، سعي کنيد تنفس خود را آرام کنيد. براي مقابله با حمله پانيک سعي کنيد چيز سردي را لمس کنيد يا خود را نيشگون بگيريد. زماني که اختلال پانيک شما درمان شود به ندرت دچار چنين حالتي خواهيد شد.
بسياري از افراد در اثر حمله پانيک دچار بيحسي و فلج در برخي از اعضاي بدن مي شوند. هر چايي از بدن، صورت، پا يا دست ها، نوک انگشتان دست يا پا ممکن است دچار اين حالت شود. براي مقابله با حمله پانيک سعي کنيد بدن خود را تکان دهيد تا خون در آن جريان يابد. دست ها را به شدت تکان دهيد و آنها را بلرزانيد و بر تنفس خود تمرکز کنيد.
در زماني که حس مي کنيد حمله نزديک است، راهکاري هاي زير براي مقابله با حمله پانيک را فراموش نکنيد:
شروع به فعاليت کنيد. يک جا ننشينيد.
حواس خود را به انجام کاري مانند تميز کردن کمدها پرت کنيد.
نزديک خانواده يا دوستان بمانيد و تنها نمانيد.
شروع به انجام تکنيک هاي آرام سازي کنيد.
کافئين مصرف نکنيد.
به اندازه کافي بخوابيد.
پس از تمام شدن حمله به خود يادآوري کنيد که ديگر قرار نيست دچار آن شويد و استراحت کنيد.
با سلام و احترام
بنظرم بهتره ريشه اين مشكل رو با كمك روان درمانگر پيدا كنيد و با مشورت روانشناس، در صورت لزوم دارو براي مدني كوتاه مصرف بفرماييد.
سلام و احترام داروهاتون رو منظم مصرف کنيد و براي تکميل درمان به يک مشاور خوب مراجعه کنيد
سلام و احترام به مصرف داروهاتون ادامه بدين و براي تکميل درمان به يک مشاور خوب مراجعه کنيد
پاسخ هوش مصنوعی دکتریاب :
حمله پانیک میتواند بسیار ترسناک باشد، اما مهم است که به یاد داشته باشید که شما تنها نیستید و کمک در دسترس است. اگرچه داروهایی مانند دیازپام میتوانند به کاهش علائم حمله پانیک کمک کنند، اما مهم است که به خاطر داشته باشید که آنها فقط یک راه حل موقت هستند. برای مقابله موثر با حملات پانیک در بلندمدت، توصیه میشود با یک متخصص سلامت روان مشورت کنید تا به شما در شناسایی محرکهای خود، توسعه مکانیسمهای مقابلهای و غلبه بر ترسهای خود کمک کند.
توجه: هوش مصنوعی کامل نیست و میتواند اشتباه کند. توصیهی ما، توجه به راهنمایی پزشکان است