**سلام! ممنون که اين سوال رو مطرح کردي؛ شجاعت و آگاهي براي پيدا کردن راهکار، اولين قدم به سمت تغيير مثبت هست.**
وقتي استرس يا عصبانيت باعث ميشود به سمت خودارضايي بروي، در واقع مغزت به دنبال راهي براي تخليه احساسات منفي و يافتن آرامش است. اما راههاي جايگزين و سالمتري هم وجود دارند که نهتنها آرامش عميقتر و پايدارتري ايجاد ميکنند، بلکه با ايجاد يک الگوي جديد، به تو کمک ميکنند احساس کنترل بيشتري بر هيجاناتت داشته باشي.
1. **مديريت احساسات و استرس**: وقتي عصبي يا مضطرب ميشويم، سيستم عصبي بدن به شدت فعال ميشود و به دنبال راهي براي آرامش است. روشهاي آرامسازي مثل تمرينهاي تنفسي، مديتيشن يا تمرينات ذهنآگاهي (Mindfulness) کمک ميکنند تا با آرام کردن سيستم عصبي، از اين حالت خارج شوي. اين تمرينات نياز به تمرين مداوم دارند اما با ادامه دادن، تأثيرات عميق آن را حس خواهي کرد.
2. **فعاليتهاي جايگزين**: وقتي ميل به خودارضايي به خاطر استرس يا عصبانيت به وجود ميآيد، امتحان کن که يک فعاليت جايگزين که به آرامش يا تخليه انرژي کمک ميکند را امتحان کني، مثل ورزش کردن، پيادهروي، نوشتن احساسات يا حتي صحبت با يک دوست. اين فعاليتها به مغز کمک ميکنند راههاي جديدي براي تخليه احساسات منفي پيدا کند.
3. **خودشناسي و خودپذيري**: گاهي وقتها، دليل اصلي اين که براي آرامش به اين عادت پناه ميبريم، اين است که نميتوانيم به احساسات خودمان با آگاهي و پذيرش نگاه کنيم. بنابراين، آشنايي بيشتر با خود و پذيرفتن احساسات ميتواند به تو کمک کند تا در موقعيتهاي استرسزا به جاي فرار، احساسات را مديريت کني.
يادت باشد که تغيير عادتهاي دروني نياز به زمان دارد و ممکن است با چالشهايي مواجه شوي، اما با پشتکار و حمايت، ميتواني به کنترل بيشتري بر احساساتت برسي. اگر نياز به راهنمايي بيشتر داشتي، هميشه ميتواني با يک مشاور يا متخصص روانشناسي در ارتباط باشي که در اين مسير کمکت کند.
تنها عارضه خودارضايي اين است که فرد جهت ارضا شدن و رسيدن به ارگاسم فقط به عالم خيال پناه مي برد که اين امر ممکن است مانع شود تا شخص بصورت واقعي تلاش و کوشش نمايد که با کسي دوست شود يا ازدواج کند تا اينگونه به ارضا و ارگاسم دست يابد. بنابراين خودارضايي انفعال (passivity) را به همراه دارد، در صورتي که رابطه با يک انسان در عالم واقعيت (دوست يا همسر) نيازمند تلاش و اقداماتي است که طبيعتا فعال بودن (Active) را مي طلبد.
*توجه*: دوست شدن يا ازدواج با ديگري نيازمند سن و سالي قابل قبول و همچنين شرايطي است که در توان نوجوانان و حتي برخي/بسياري از جوانان نيست. ضمنا خودارضايي در سنين بسيار ابتدايي(تک رقمي) آغاز مي شود و اين امر شامل حال بشر مي شود!
سلام
خودارضايي در حالت بيش از حد به دليل پرت کردن تمرکز وحواس از مشکلات فرد ميتونه باشه.شما با درمانهاي شناختي و رفتاري به احتمال خيلي زياد بتونيد در وهله ي اول استرس ها و اضطرابهاي خود روکنترل کنيد و همزمان شروع به کمتر کردن ميزان خودارضايي بکنيد تا بعدها به مشکلاتي در زمينه نعوظ و ارضا دچار نشيد
سلام دوست عزيزخودارضايي ازنظرشما برايتحليه عصبانيت وتخليه احسسات منفي شماست اما ايا مغز هم پذيراي اين مطلب هست خير شما اسيب جدي به مغز وسيستم اعصاب واردميکنيدبا تمرين ذهن اگاهي و مراقبه ميتونيد کنترل ذهنيتونو دردست بگيريد
سلام
يکي از علل خودارضايي اضطرابه
اگر در شرايط عمومي هم اضطراب رو تجربه ميکنيد ، بايد اين موضوع بصورت حضوري با درمانگر متخصص پيگيري بشه
رويکرد درماني من تا کنون در اين زمينه و در درمان رفتارهاي اضطرابي کمک کننده بوده
دکتر طيبه غفوري آثار
درود نظر همکار گرامي سيد علي موسوي روانشناس بسيار کامل بود فکر ميکنم با توجه به توضيح ايشون اين جواب کافي و کمک کننده هست
سلام
پيام شما را الان ديدم
اميدوارم مشکلتان حل شده باشد
در صورتي که مشکلتان هنوز حل نشده ميتونيد با شماره زير تماس بگيريد تا همکارانم شما را راهنمايي کنند
تلفن : 02177760350
...........................
...........................