خانم گلستان عزيز
با سلام
در خصوص سوال اول شما، خير؛ دنداني که براي روکش تراش خورده قابل بازسازي مجدد با ترميم هاي روتين نيست و حتما بايستي روکش شود.
در مورد درمان ارتودنسي معمولا قابل انجام هست اما ارزيابي ريسک عوارض احتمالي بستگي به کيفيت درمان ريشه دارد که در اين مورد حتما بايستي متخصص ارتودنسي و درمان ريشه نظر بدهند.
درمورد سوال سوم شما، به صورت روتين ابتدا پر کردن دنداني که درمان ريشه شده انجام مي شود و سپس براي روکش تراش داده ميشود، با اين حال پيشرفت هاي موجود در مواد دنداني ميتواند اين امکان را در اختيار دندانپزشک قرار دهد که در موارد نادري نيز ترميم زير روکش همزمان يا اندکي قبل از آن انجام شود. در کيس شما شرايط دندان بايد از لحاظ کلينيکي مورد بررسي قرار بگيرد.
در مورد سياه شدن دندان بعد از درمان ريشه نيز به احتمال زياد به دليل باقي ماندن بخشي از مواد پرکردن کانال ريشه در ناحيه تاجي دندان مي باشد. مادامي که دندان زير روکش فلز سراميک قرار بگيرد جاي نگراني نيست، اما اگر دندان زير روکش تمام سراميک و خصوصا در ناحيه قدامي باشد و تغيير زياد باشد ممکن است مخاطرات زيبايي ايجاد کند. با اين حال با توجه به گفته شما که دندان پر نشده، ممکن است اين تغيير رنگ، سايه پانسمان باشد که در اين صورت پس از ترميم و روکش برطرف خواهد شد.
ورم و قرمزي لثه شما به دليل آزردگي لثه به دنبال تراش روکش و تراش زير لثه مي باشد. استفاده از دهانشويه کلرهگزيدين به مدت ماکسيمم يک هفته به برطرف شدن زودتر اين وضعيت کمک خواهد کرد.
پايدار باشيد.
سلام ، دندان روکش شده را نميشود ترميم کرد، تورم لثه طبيعي ست ، تغيير رنگ طي سه روز طبيعي نيست ، و اينکه ابتدا تراش بدهند سپس جلسه ي بعد پر کنن فقط در موارد خاص انجام ميشه ، بدون معاينه نميتوان پاسخ صحيحي داد
دکتر فاطمه همتي نيا
پاسخ هوش مصنوعی دکتریاب :
توجه: هوش مصنوعی کامل نیست و میتواند اشتباه کند. توصیهی ما، توجه به راهنمایی پزشکان است