با سلام
تفاوت زيادي از نظر ميزان کلسيم کنجد و خشخاش وجود ندارد. نکته مهمتر اين است که دانه ها بايستي بصورت کاملا بهداشتي و کنترل شده نگهداري و توزييع شوتد. چون مي توانند بدليل کپک زدگي خود عامل بيماري گردند. در ضمن منابع لبني مثل شير، ماست ، پنير، کشک و دوغ بهترين منبع غني از کلسيم هستند
مصرف چند دانه خشخاش يا کنجد بر روي نان ها تاثير چنداني در تامين کلسيم روزانه ندارد و تاثير خاص آنچناني در بدن ايجاد نميکند و صرفا جنبه تجاري براي نانوايان دارند در گذشته هم مصرف لبنيات بالا بود که از مشکلات کمبود کلسيم جلوگيري ميکرد،براي بهره مند شدن از خواص دانه خشخاش يا کنجد بهتر است به صورت جداگانه و به مقداري که مورد نياز بدن است استفاده شد
درود
براي جلوگيري از پوکي استخوان خوردن مقدار اندک خشخاش بروي نانها هيچ کمکي به درمان پوکي استخوان نميکند و دليل اينکه مردم قديم پوکي استخوان نداشتن خوردن دانه خشخاش نيست. بلکه مردم قديم شير و لبنيات بيشتري مصرف ميکردن که مانع پوکي استخوان ميشد. مصرف پودر سنجد و خشخاش و ... موثر نيست